X

Pensiile NU se plătesc înainte de Paşte. Excepție fac salariile bugetarilor și pensiile MAI

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, la Parlament că salariile bugetarilor vor fi plătite înainte de Paşte. Pensionarii mai au de aşteptat, căci referitor la pensii prim-minstrul a anunţat că vor fi plătite după Sărbătorile pascale.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că salariile bugetarilor vor fi virate săptămâna aceasta, dar pensiile nu, deoarece va fi o perioadă foarte mare până când se va încasa următoarea pensie.

Salariile celor peste un milion de bugetari vor fi astfel plătite înaintea vacanţei de Paşte, această măsură fiind analizată în cadrul Cabinetului Dăncilă, anunţase încă de săptămâna trecută ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat şefului statului situaţia salarială, oferind asigurări de stabilitate în privinţa resurselor financiare necesare aplicării Legii salarizării şi a majorărilor salariale asumate până în prezent. La rândul său, ministrul Muncii a detaliat principiile care au stat la baza actualului cadru de salarizare, făcând referire la grila salarială care îşi va produce pe deplin efectele din 2022. Totodată, a fost exprimată poziţia Guvernului de a menţine cadrul salarial instituit prin Legea 153/2017.

Şeful statului a arătat că suprapunerea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice cu modificarea Codului Fiscal prin OUG 79/2017 a condus la diminuări salariale pentru unele categorii de personal, atât la nivel central, cât şi local, consecinţe negative pe care Guvernul nu le-a prevăzut.

Carmen Dan: Pensiile MAI, împărţite înainte de Paşte

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, sâmbătă, că pensionarii din cadrul ministerului vor primii pensiile înainte de Paşte, potrivit unei informări pe care a primit-o de la Casa Naţională de Pensii. Dan afirmă că există probleme cu livrarea cupoanelor de pensie către pensionarii MAI, având în vedere că numărul acestora a crescut foarte mult în ultimul an şi a fost necesară organizarea unei licitaţii pentru tipărirea taloanelor.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button