X

Bulgaria se mai GÂNDEȘTE dacă să EXPULZEZE diplomați ruși

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Tomislav Doncev, vicepremierul Bulgariei, a declarat, joi, că Sofia are nevoie de mai mult timp pentru a decide dacă va expulza diplomaţi ruşi în contextul crizei generate de atacul neurotoxic care l-a vizat pe un fost spion rus din Marea Britanie, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Declaraţiile lui Doncev vin în contextul în care mai mulţi aliaţi ai Bulgariei din NATO şi UE au luat decizia de a expulza diplomaţi ruşi, ca reacţie la atacul neurotoxic, atribuit Rusiei, ce l-a vizat pe fostul spion rus Serghei Skripal.

Spre deosebire de numeroase alte ţări europene, Bulgaria nu a luat măsura expulzării vreunui diplomat rus, ci doar a decis chemarea pentru consultări a ambasadorului Bulgariei din Rusia.

”Situaţia politică din Bulgaria este de aşa natură încât acest tip de decizii trebuie să fie luate doar în urma unui consens. Pentru moment, că e bine sau rău, nu există un asemenea consens”, a afirmat vicepremierul bulgar, făcând referire la discuţiile din interiorul coaliţiei guvernamentale de la Sofia privind poziţia faţă de atacul neurotoxic atribuit Rusiei.

Atât preşedintele bulgar Rumen Radev, cât şi Partidul Socialist, principala formaţiune de opoziţie din Bulgaria, insistă că sunt necesare dovezi concrete suplimentare ale implicării Rusiei în otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, Iulia.

Doncev a mai precizat că Bulgaria va aştepta raportul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice cu privire la atacul neurotoxic, adăugând că între timp Sofia va ”monitoriza situaţia atent”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Daca Lumina Cea Sfanta din Biserica Orthodoxa a Bulgariei nu s a stins din mainile arhiereilor bulgari , acestia sunt ca niste lumanari care ard si lumineaza in intuneric spre popor insa la noi s au dus in masa s au lepadat de HRISTOS ESTE ORTHODOX in Creta IAR MANIA LUI DUMNEZEU este asupra noastra pentru vanzarea Neamului si a Dreptei Orthodoxii …pestele de la cap se impute …
    Oare mai sunt intrebari de ce porneste pamantul la vale si apele se revarsa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button