X

Un co-fondator WhatsApp ÎNDEAMNĂ utilizatorii să-și ȘTEARGĂ contul de Facebook

de null

Unul dintre fondatorii WhatsApp, aplicație cumpărată de Facebook pentru 16 miliarde de dolari, în 2014, le cere utilizatorilor de Facebook să-și șteargă contul, scrie The Verge.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Jan Koum și Brian Acton au vândut aplicația WhatsApp în urmă cu patru ani și, în timp ce primul este în continuare la conducerea companiei, Acton a plecat la începutul acestui an pentru a-și deschide propria fundație. 

Jan Koum și Brian Acton

 

Acum, după scandalul în care este implicat Facebook, Brian Acton le-a cerut utilizatorilor, printr-un mesaj scurt pe Twitter, să închidă conturile pe rețeaua de socializare.

„E timpul”, a scris el, adăugând hashtag-ul #stergefacebook.

 

 

The Verge notează că Brian Acton nu a făcut până acum alte declarații cu privire la acest mesaj, iar WhatsApp a refuzat să comenteze pe acest subiect.

Luna trecută, Acton a investit 50 de milioane de dolari în aplicația Signa, o alternativă la WhatsApp.

Mesajul acestuia a venit pe fondul celor cinci zile de scădere a acțiunilor Facebook la bursă, după ce presa a relatat că datele a 50 de milioane de utilizatori ai rețelei sociale, extrase nelegal, au fost folosite de către Cambridge Analytica în campania electorală a lui Donald Trump.

Brian Acton nu este primul care aduce critici la adresa celei mai mari rețele de socializare. Anul trecut, un fost director a declarat că „am creat instrumente care rup structura socială și modul în care societatea funcționează”.

Facebook este investigată în SUA pentru modul în care utilizează datele personale

Facebook este investigată în Statele Unite de Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) şi şase comisii importante din Congres în legătură cu modul în care datele personale a 50 de milioane de utilizatori au fost obţinute de firma de analiză a datelor Cambridge Analytica, care a contribuit la alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, scrie News.ro.

Comisia Federală pentru Comerţ a Statelor Unite investighează dacă Facebook a încălcat un decret din 2011 referitor la consimţământ, pentru a vedea cum a administrat datele personale ale utilizatorilor, care au fost transferate firmei Cambridge Analytica fără ştiinţa acestora, potrivit unei persoane apropiate situaţiei.

FTC va trimite o scrisoare companiei, a spus o altă persoană.

De asemenea, Mark Zuckerberg a fost chemat în faţa unui comitet din Parlamentul britanic pentru a aduce dovezi privind felul în care au fost folosite datele personale de către Cambridge Analytica.

Acţiunile Facebook au scăzut în urma informaţiei, continuând declinul de luni.

Facebook a anunţat că reprezentanţi ai companiei vor fi prezenţi, marţi şi miercuri, în şase comisii parlamentare, între care comisiile juridice din Camera Reprezentanţilor şi Senatului şi comisiile pentru comerţ şi informaţii din ambele camere.

FTC este cea mai importantă agenţie americană care supraveghează modul în care companiile respectă propriile politici referitoare la respectarea vieţii private şi ar putea amenda Facebook cu milioane de dolari dacă va constata că a încălcat decretul din 2011 privind consimţământul.

Cambridge Analytica a anunţat, într-o declaraţie, că respinge cu tărie „acuzaţiile false” din presă şi a precizat că datele Facebook aflate în centrul scandalului nu au fost utilizate în cadrul serviciilor oferite campaniei lui Trump.

Potrivit unei înţelegeri din 2011, Facebook a acceptat să obţină consimţământul utilizatorilor pentru anumite modificări aduse setărilor legate de confidenţialitate, în cadrul unui acord pentru închiderea acuzaţiilor federale potrivit cărora a înşelat consumatorii şi i-a obligat să ofere companiei mai multe informaţii personale decât intenţionau să o facă.

„FTC tratează foarte serios acuzaţiile că datele a milioane de oameni au fost folosite fără o autorizare corectă. Acuzaţiile subliniază şi drepturile limitate ale americanilor asupra datelor lor. Consumatorii au nevoie de o protecţie mai mare, pentru această perioadă digitală, cum ar fi legi mai cuprinzătoare pentru securitatea datelor şi confidenţialitatea acestora, transparenţa şi responsabilitatea brokerilor de date şi dreptul şi controlul asupra datelor”, a declarat comisarul FTC, democratul Terrell McSweeny, într-o declaraţie.

Dacă FTC va constata că Facebok a încălcat decretul referitor la consimţământ, poate amenda compania cu peste 40.000 de dolari pe zi pentru fiecare încălcare.

Facebook a anunţat anterior, într-o declaraţie, că „respinge orice sugestie de încălcare a decretului privind consimţământul”.

Acţunile Facebook au scăzut marţi, în timpul tranzacţiilor de la New York, cu circa 5,7%, continuând declinul de 6,8% consemnat luni, care a fost cel mai mare după martie 2014.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button