X

Salvarea cu REPTILA? CRUCEA Roșie de pe ambulanţe, ÎNLOCUITĂ cu un nou SIMBOL

de null

Crucea Roșie de pe Salvare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

„Motto: „Semnele si simbolurile guvernează lumea, nu cuvintele si legile” (Confucius)

Unul din jocurile copilăriei noastre în Timișoara anilor ’70 era reperarea salvărilor. În lumea copiilor de atunci circula legenda că acela care zărește primul o ambulanțâ va avea noroc într-una din zilele săptămânii viitoare. Așa că „Pui –salvare-stop! Când să am noroc?”

Și cum se reperau salvările? Păi inițial după zgomotul sirenei, știai că trebuie să apară, iar ulterior după crucea roșie de pe ele, cine vedea crucea roșie – vedea salvarea.

Putem spune de fapt că crucea roșie a fost unul dintre cele mai cunoscute elemente de branding vizual, mai puternic decât orice, decât Coca-Cola, Pepsi, Apple chiar și decât Miliția sau Poliția, care cel puțin la nivel de logo nu au reușit să inventeze ceva semnificativ.

Ce s-a întâmplat însă? Salvările copilăriei mele, cele cu crucea roșie au dispărut treptat din peisaj, ele fiind înlocuite cu mașini noi, mult mai performante pe care a apărut un simbol nou, ciudat, o stea albastră cu un toiag și un șarpe. Lucru interesant, trecerea s-a făcut pe nesimțite, astfel încât chiar medici cu care am stat de vorbă au rămas mască la întrebarea mea: “ați observat că pe salvări nu mai apare crucea roșie?

Ce s-a întâmplat? Se pare că simbolul crucii roșii a deranjat pe cineva, care s-a pus să deseneze noul simbol, căruia i-a spus „star of life” – „steaua vieții”. Pe cine a deranjat crucea roșie? Povestea oficială spune că… vă rog să nu râdeți… cei deranjați au fost chiar cei de la „Organizația Crucii Roșii Internaționale” care au făcut o adresă către Serviciul Național de Ambulanță American, solicitând schimbarea logo-ului de pe ambulanță întrucât acesta putea genera confuzie în zonele de conflict încălcând astfel Convenția de la Geneva. Adică în zonele de război, ambulanțele ar fi putut fi luate drept… ambulanțe?

În fine, povestea merge mai departe, un șef de birou de la Administrația Americană a Drumurilor, pus în fața acestei dileme a venit cu ideea „stelei vieții” o stea albastră în șase colțuri, un par și un șarpe. Acum toată lumea e mulțumită nu mai există confuzii.

Să citim și mai departe. Ce reprezintă steaua albastră în șase colțuri? Poate credeați că știți. Vă spun eu, nu știți! Steaua albastră în șase colțuri reprezintă cele 6 atribute ale serviciului de ambulanță: „early detection, early reporting, early response, on scene care, care in transit, transfer to definitive care”.

Dar ce reprezintă șarpele și toiagul? Tot povestea oficială ne spune că îl reprezintă pe Asclepios zeul medicinei în mitologia greacă. OK. Acum suntem lămuriți.

O secundă. Ar mai exista o interpretare, care ține de Vechiul Testament. Numeri 21.5-9

„5. Şi grăia poporul împotriva lui Dumnezeu şi împotriva lui Moise, zicând: „La ce ne-ai scos din pământul Egiptului, ca să ne omori în pustiu, că aici nu este nici pâine, nici apă şi sufletul nostru s-a scârbit de această hrană sărăcăcioasă”.

  1. Atunci a trimis Domnul asupra poporului şerpi veninoşi, care muşcau poporul, şi a murit mulţime de popor din fiii lui Israel.
  2. A venit deci poporul la Moise şi a zis: „Am greşit, grăind împotriva Domnului şi împotriva ta; roagă-te Domnului, ca să depărteze şerpii de la noi”. Şi s-a rugat Moise Domnului pentru popor

8.Iar Domnul a zis către Moise: „Fă-ţi un şarpe de aramă şi-l pune pe un stâlp; şi de va muşca şarpele pe vreun om, tot cel muşcat care se va uita la el va trăi.

9. Şi a făcut Moise un şarpe de aramă şi l-a pus pe un stâlp; şi când un şarpe muşca vreun om, acesta privea la şarpele cel de aramă şi trăia.”

Deci ce reprezină totuși „steaua vieții” de pe salvare? Are vreo importanță?

Pentru cineva se pare că are, din moment ce o decizie luată de Administrația Americană a Drumurilor a ajuns în câțiva ani să fie implementă în aproape toată lumea inclusiv in România. Excepție partial: Rusia care încă afișează crucea roșie și țările islamice, cu semiluna roșie. Cum rămâne cu povestea cu Convenția de la Geneva?

Consider foarte semnificativ faptul că dispariția simbolului cristic , cel puțin la noi, s-a făcut tacit, pe neobservate, fără campanii de rebranding și awareness.

Era important ca oamenii să aștepte salvarea, tămaduirea, nu de la cruce, ci de la stea și șarpe? Ce mesaj să înțelegem? Cine ne aduce salvarea? Nu mă pot abține:

Salvarea cu reptila? – Dumnezeu cu mila!

Bogdan HERZOG

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. da…jidanii si masonii au pus simbolurile lor peste tot…ca nu cumva sa iti imaginezi ca se poate traii fara ei…

    noua ” stea”‘ de pe salvare este de fapt steaua lui David stilizata ( ca sa nu fie chiar evidenta)…deci ideea e ca ” salvarea” vine doar de la jidani…tocmai ei care sunt un popor blestemat

    1. Mai degraba steaua lui Moloh, Remfan, Chevan. O cautare pe imagini pentru “hexagrama” arata repede ce fel de simbol este – numai semnificatii ocultiste, new-age-iste, sataniste. Nu m-as urca niciodata intr-o asemenea masina de “salvare”.

    2. Adevarat!
      In privinta simbolului “steaua lui David”: este o inventie sionista, veche de vreo 150 de ani.
      Imparatul David, marele Psalmist, nici nu a visat asa ceva! A ramas asa numele cu “steaua lui David”. Dar e ca o blasfemie…

  2. Am citit undeva ca traducerea exacta a frazei biblice „Fă-ţi un şarpe de aramă şi-l pune pe un stâlp;” ar fi aceasta: „Fă-ţi un şarpe de aramă şi-l pune pe un catarg;”

    Cuvantul din greaca care s-a tradus stalp, inseamna defapt catarg, iar catargul arata ca o cruce, dupa cum bine stim, prefigurand astfel Jertfa de pe Golgota.

  3. Facerea de bine este fireasca dar numai cea facuta in numele Domnului are valoare in dobandirea mantuirii.
    Renuntand la cruce, fie ea si simplificata – cea “rosie” sint umiliti crestinii – ata cei care lucreaza in “sistem” cat si cei care platesc serviciile spre a fi ajutati la nevoie.
    PANA UNDE POT DEGENERA MINTILE CELOR CARE “DECID”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button