X

HATE CRIME si HATE SPEECH. Definitia politiei britanice

de null
Sharia Law demo
Foto: https://www. telegraph.co.uk/news/religion/11952163/Muslim-men-having-20-children-each-because-of-polygamy-peer-claims.html

Ce sunt infracțiunile bazate pe ură?

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O infracțiune bazată pe ură constă în comiterea unei infracțiuni, de către cineva, împotriva voastră, din cauza handicapului dvs., a identității de gen, a rasei, a orientării sexuale, a religiei sau a oricărei alte diferențe percepute.

Nu include întotdeauna violența fizică. Cineva care folosește un limbaj ofensator față de dvs. sau vă hărțuiește din cauza a ceea ce sunteți, sau cine credeți că sunteți, este de asemenea o crimă. Același lucru este valabil pentru cineva care postează mesaje online abuzive sau jignitoare.

Dacă vi se întâmplă, ați putea fi tentați să ridicați din umeri. Dar dacă ne spuneți, putem investiga și să-l oprim să facă lucruri mai rele – fie pentru dvs., fie pentru altcineva.

Infracțiunile bazate pe ură și incidentele bazate pe ură

În majoritatea infracțiunilor, victima este în posesia sau are controlul a ceva care îl motivează pe infractor să comită infracțiunea. În infracțiunea de ură este vorba despre ”cine” este victima sau ”ce” pare a fi victima, care îl motivează pe infractor să comită infracțiunea.

O infracțiune de ură este definită ca ”Orice infracțiune penală percepută de victimă sau de orice altă persoană, motivată de ostilitate sau prejudecată întemeiată pe rasa sau rasa percepută a unei persoane, religie sau religie percepută, orientare sexuală sau orientare sexuală percepută; sau incapacitatea percepută și orice infracțiune motivată de ostilitate sau prejudecăți împotriva unei persoane care este transsexuală sau percepută a fi transsexuală”.

Un incident bazat pe ură este orice incident despre care victima, sau oricine altcineva, crede că se bazează pe prejudecăți cuiva față de ei din cauza rasei, religiei, orientării sexuale, dizabilității sau pentru că sunt transsexuali.

Nu toate incidentele de ură vor constitui infracțiuni, dar este la fel de important ca acestea să fie raportate și înregistrate de poliție.

Dovada elementului de ură nu este o cerință. Nu este nevoie să percepeți personal incidentul ca fiind legat de ură. Ar fi suficient dacă o altă persoană, un martor sau chiar un ofițer de poliție, face conexiunea între incident și ură.

Tipuri de infracțiuni bazate pe ură

Infracțiunile bazate pe ură se pot încadra în unul din cele trei tipuri principale: asalt fizic, abuz verbal și incitare la ură.

Asalt fizic

Asaltul fizic de orice fel este o ofensă. Dacă ați fost victima unui asalt fizic, ar trebui să raportați acest lucru. În funcție de nivelul violenței folosite, un făptuitor poate fi acuzat de agresiune comună, de vătămare corporală sau de vătămare corporală gravă.

Abuzul verbal

Abuzul verbal, amenințările sau adresarea de apelative pot fi o experiență comună și extrem de neplăcută pentru grupurile minoritare. Victimele abuzurilor verbale sunt adesea nesigure dacă a fost săvârșită sau nu o infracțiune sau cred că există puține lucruri pe care le pot face. Cu toate acestea, există legi în vigoare pentru a vă proteja de abuzul verbal.

Dacă ați fost victima abuzului verbal, discutați cu poliția sau cu una dintre organizațiile partenere despre ceea ce s-a întâmplat. Veți găsi o listă a acestora pe pagina How to report a hate crime. Chiar dacă nu știți cine v-a abuzat verbal, informațiile ar putea să ne ajute în continuare să îmbunătățim modul în care noi menținem ordinea în zona în care a avut loc abuzul.

Instigarea la ură

Infracțiunea de instigare la ură apare atunci când cineva acționează într-un mod care amenință și intenționează să provoace ură. Aceasta ar putea fi în cuvinte, imagini, videoclipuri, muzică și include informații afișate pe site-uri web.

Conținutul care incită la ură poate include:

  • mesaje care solicită violență împotriva unei anumite persoane sau a unui grup
  • paginile web care prezintă imagini, videoclipuri sau descrieri ale violenței împotriva oricui din cauza diferențelor percepute de ei (t.: ei se referă la cei care incită);
  • forumuri de chat unde oamenii cer altor persoane să comită crime de ură împotriva unei anumite persoane sau a unui grup.

 

Nota traducatorului:

Scurt dicționar de termeni

hate crime = infracțiuni bazate pe ură

hate speech = dicursuri care incită la ură

În abuzul verbal fiind precizat în mod clar ca este vorba de grupuri minoritare, să înțelegem că nu-i nici o problemă dacă se întâmplă grupurilor majoritare sau celor aparținând unui grup majoritar? Pentru că pe plaiurile noastre am observat că există un obicei ca reprezentanți ai diverselor grupuri minoritare să spurce în fel și chip majoritatea și să nu se întâmple nimic, ba uneori mai sunt și lăudați pentru asta … Iar o minciună spusă în mod repetat ajunge cu timpul să fie luată drept adevăr.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Si nu-i vorba doar despre minoritati, ci despre anumite minoritati. De exemplu, musulmanii, care inca sunt minoritati in Marea Britanie, au voie sa strige in megafoane chemarea la rugaciune:

In schimb ortodocsii, care sunt si mai minoritari, nu au voie sa iasa din biserica de Slujba Invierii:

Vigilenta: BEZNA ANGLIEI nu trebuie deranjata de LUMINA. Iata ce nu trebuie sa faca ortodocsii din Londra de Slujba Invierii …

Si cei ce poarta cruciulite la gat sunt mai putini decat musulmanii, deci sunt tot minoritari, dar n-au voie sa poarte cruciulite la gat:

O asistenta britanica risca sa fie CONCEDIATA din cauza unei „PERICULOASE” CRUCIULITE de la gat …

Si desigur, mesaje precum cel din fotografia din articol nu sunt incadrabile in hate speach.

Cititi va rugam si:

INDRUMAR pentru JUDECATORI (Marea Britanie): EGALITATEA RASIALA = FAVORIZAREA MINORITATILOR

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button