HAOS în orașul Atlanta din SUA: hackerii au atacat sistemele și cer răscumpărate în Bitcoin

mart. 23, 2018 6470 3 http://bit.ly/2H7i1uz
hackeri
Hackeri au atacat computerele oraşului Atlanta, capitala statului Georgia, în sudul Statelor Unite, şi cer o răscumpărare în bitcoin, a anunţat primăria, relatează AFP.

Atacul cibernetic a antrenat închiderea mai multor aplicaţii, inclusiv cele utilizate de abonaţi pentru a-şi achita facturile şi a accede la informaţii judiciare, a anunţat primarul Keisha Lance Bottoms într-o conferinţă de presă, joi seara (ora locală).

”Este o situaţie foarte gravă”, a comentat ea.

Primăria şi-a dat seama de atac joi dimineaţa (ora locală), descoperind o activitate neobişnuită pe serverele sale. Unele date muncipale au fost blocate.

Potrivit presei locale, hackerii au promis să deblocheze fişierele criptate în schimbul unei răscumpărări în valoare de 51.000 de dolari plătită în bitcoin.

Poliţia federală (FBI) şi Departamentul Securităţii Interne au fost solicitate să participe la anchetă. Anul trecut, atacuri cibernetice cu ”softuri de extorcare” au afectat peste 200.000 de societăţi, spitale şi agenţii guvernamentale în 150 de ţări.

Victimele acestor atacuri sunt ameninţate cu ştergerea tuturor datelor dacă nu plătesc suma cerută.

Hackerii de la Atlanta sunt suspectaţi că folosesc un program informatic elaborat de Agenţia Naţională americană de Securitate (NSA) şi piratat de un grup de hackeri care se prezintă sub numele de Shadow Brokers.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
3 Comentarii la “HAOS în orașul Atlanta din SUA: hackerii au atacat sistemele și cer răscumpărate în Bitcoin”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Spaceman
  # 23 martie 2018 at 17:45

  Calculatoarele administrației din Atlanta au fost blocate de către un atac cibernetic de tip ransomware, virusul nu a afectat, însă, departamentul de siguranță publică, departamentul de apă sau Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson Atlanta.

  https://www.libertatea.ro/stiri/stiri-externe/calculatoarele-administratiei-din-atlanta-blocate-de-hackeri-2190664

  http://fortune.com/2018/03/23/atlanta-government-hack-ransomware-bitcoin/

 2. Cosmin
  # 23 martie 2018 at 23:11

  Sa aiba legatura cu caderea Bitcoin, in vederea revenirii criptomonedei pe fagasul convenabil ?

  https://finance.yahoo.com/chart/BTC-USD#

Scrie un comentariu

Scroll Up