X

HAOS în orașul Atlanta din SUA: hackerii au atacat sistemele și cer răscumpărate în Bitcoin

de null
hackeri
Hackeri au atacat computerele oraşului Atlanta, capitala statului Georgia, în sudul Statelor Unite, şi cer o răscumpărare în bitcoin, a anunţat primăria, relatează AFP.

Atacul cibernetic a antrenat închiderea mai multor aplicaţii, inclusiv cele utilizate de abonaţi pentru a-şi achita facturile şi a accede la informaţii judiciare, a anunţat primarul Keisha Lance Bottoms într-o conferinţă de presă, joi seara (ora locală).

”Este o situaţie foarte gravă”, a comentat ea.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Primăria şi-a dat seama de atac joi dimineaţa (ora locală), descoperind o activitate neobişnuită pe serverele sale. Unele date muncipale au fost blocate.

Potrivit presei locale, hackerii au promis să deblocheze fişierele criptate în schimbul unei răscumpărări în valoare de 51.000 de dolari plătită în bitcoin.

Poliţia federală (FBI) şi Departamentul Securităţii Interne au fost solicitate să participe la anchetă. Anul trecut, atacuri cibernetice cu ”softuri de extorcare” au afectat peste 200.000 de societăţi, spitale şi agenţii guvernamentale în 150 de ţări.

Victimele acestor atacuri sunt ameninţate cu ştergerea tuturor datelor dacă nu plătesc suma cerută.

Hackerii de la Atlanta sunt suspectaţi că folosesc un program informatic elaborat de Agenţia Naţională americană de Securitate (NSA) şi piratat de un grup de hackeri care se prezintă sub numele de Shadow Brokers.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button