X

DARPA caută modalități de a opri ceasul biologic al soldatilor

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Pentagonul caută modalități de a opri ceasul biologic pentru cazurile când îngrijirea medicală este la prea mare distanță pentru o persoană rănită sau infectată.  Programul Biostasis urmărește reducerea deceselor în urma rănilor pe câmpul de luptă.

Programul, dezvoltat de Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), va cerceta posibilitățile de a încetini reacțiile biochimice în interiorul celulelor pentru a extinde așa numita ‘oră de aur’, sau intervalul de timp între rană și primul tratament medical ce determină dacă o persoană trăiește sau moare.

Se speră ca programul Biostasis să dezvăluie cum se poate prelungi ora de aur, potrivit unui comunicat de presă al DARPA.

Citește mai mult: Armata americană nu acordă o îngrijire medicală adecvată soldaților supuși la experimente

“Scopul nostru este de a controla mașinile moleculare și de a le face să se încetinească cam la aceeași rată pentru a încetini întregul sistem cu grijă”, a zis Tristan McClure-Begley, managerul programului Biostasis.

Va căuta căi de a altera modul în care corpul uman gestionează timpul pentru a îmbunătăți șansele de supraviețuire a soldaților răniți. Această tehnologie “va încetini viața pentru a salva viața”, conform comunicatului.

DARPA se axează pe proteine, ce depun cea mai mare parte din munca din celule. Multe creaturi utilizează proteine pentru a se adapta la condiții grele. Tardigradele, de exemplu, ce sunt creaturi microscopice, utilizează proteine pentru a supraviețui înghețului, deshidratării și radiației.

Deci punctul de plecare al tehnologiei se află în natură, potrivit lui McClure-Begley. Comunicatul remarcă că broaștele de lemn “pot supraviețui timp de zile după ce sunt complet înghețate.” Biostasis speră să aplice aceleași concepte biochimice obișnuite celulelor umane.

Se așteaptă ca conceptele să fie folositoare și în domeniul civil. Tehnologiile dezvoltate prin programul Biostasis ar putea fi aplicate pentru a extinde valabilitatea produselor sanguine sau a reactivilor biologici și a medicamentelor, se afirmă în comunicat.

Deși Biostasis se află într-un stadiu incipient, până la sfârșitul programului de cinci ani DARPA speră că se va face un progres tangibil în prevenirea deceselor în urma rănilor sau a infecției pe câmpul de luptă.

33 de soldați americani au murit în zonele de război în 2017, potrivit unei analize Buzzfeed asupra documentelor Pentagon. Peste 4000 de soldați americani au murit în Iraq din 2003 potrivit statisticilor Departamentului Apărării din 2016.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button