X

[VIDEO] Sinaxa de la Bănceni (3-4 martie). ÎPS Longhin, p. Theodoros Zisis, p. Seraphim Zisis și părinți români nepomenitori

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Am inteles si eu, in sfarsit, ca Romania nu e nici la Bucuresti, nici la Cluj, nici la Craiova, nici la Iasi, nici la Constanta, nici chiar la Chisinau. Romania e acolo unde sunt oameni ca IPS Longhin.

  2. Domnule Ionut,
    Ati inteles bine, si ma bucur ca ati facut aceasta preaadevarata remarca. Vad ca sunteti bine orientat in valmasagul lumii acesteia. Postati mai des, faceti misiune, spunand oamenilor despre primejdiile care ne pandesc la tot pasul. Doamne ajuta.

    1. Binecuvantati si ma iertati pe mine, nevrednicul, ca vorbesc de lucruri mai mari decat mine! Doamne, ajuta!

  3. M-a coplesit bucuria launtrica ,urmarind reprezentantii si strajerii in acelasi timp ai Sfintei noastre Ortodoxii,Vladica Longhin,Inaltul Ierarh Roman,prezidand aceasta Sinaxa a unitatii in Adevar,credinta si iubire,Parintele Theodoros Zisis,Ieromonahul Serafim Zisis,si Sfintitii Parinti care au fost invitati.
    Dam slava lui Dumnezeu pentru toate,ascultand cuvintele Marturisitorilor bineplacuti ai Domnului Iisus Hristos,prietenii Mirelui,care ne reprezinta cu cinste ,smerenie si dreapta-cugetare,demni urmasi ai invataturii Sfintilor Parinti.Caci s-au adeverit cuvintele Mantuitorului,care ne spune:
    11. Credeţi Mie că Eu sunt întru Tatăl şi Tatăl întru Mine, iar de nu, credeţi-Mă pentru lucrările acestea.
    12. Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face şi el lucrările pe care le fac Eu şi mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl.
    13. Şi orice veţi cere întru numele Meu, aceea voi face, ca să fie slăvit Tatăl întru Fiul.
    14. Dacă veţi cere ceva în numele Meu, Eu voi face.
    15. De Mă iubiţi, păziţi poruncile Mele.
    16. Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac,
    17. Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaşte; voi Îl cunoaşteţi, că rămâne la voi şi în voi va fi!(Ioan 14;11-17)
    Nu esti cinstit cu tine insuti si nu te poti numi roman si credincios ortodox, daca nu te bucuri ca esti martor al acestui binecuvantat eveniment,in care este preamarita Sfanta noastra Ortodoxie,credinta stramoseasca ,si prin ea Sfintii acestui pamant.
    Cei care critica si se uita la mici detalii,ignorand intregul,nu reusesc sa se bucure ,incercand sa umbreasca si bucuria celorlalti,caci se afla in ‘autoamăgire’, care le încâlceste mintea’ într-o mreajă cumplită a vieţii înşelătoare!'” Omul nu are pe pământ vrăjmaşi afară de sine însuşi”spune Sf.Nicolae Velimirovici.Prin dragoste adevarata se ajunge la credinta adevarata,jetfa adusa Atotmilostivului Dumnezeu.
    Sa ne amintim in momentele de bucurie ale luptei impotriva panereziei ecumeniste ,maladia care otraveste suflete si le impotmoleste in noroiul care le zadarniceste mantuirea,dar mai ales in ispite si tristeti trecatoare ca”*Sub cruce stăteau numai nepăsătorii şi batjocoritorii. Caporalii romani căscau a plictiseală, iar câinii evreieşti lătrau cu bucurie răutăcioasă. Şi sub crucea ta stă fie căscatul nepăsător, fie lătratul răutăcios. Fii bucuros că picătura amărăciunii tale seamănă cu marea amărăciunii Domnului răstignit.”
    “*Durerea ta pentru necredinţa unora arată dragostea ta faţă de Hristos. Ştii şi tu că durerea este una din expresiile cele mai des întâlnite ale dragostei.

    Să te păzeşti bine, însă, ca nu cumva să îi urăşti pe cei care nu cred. Acest lucru ar fi pentru tine vătămător, iar pentru ei, nefolositor. Tu să te uiţi la ei cu compătimire, ca la nişte călători care au fost atacaţi la drumul mare de tâlhari ascunşi şi au fost jefuiţi. Să îi compătimeşti precum compătimeşti săracii de pe stradă. Şi să te rogi lui Dumnezeu pentru ei. Vei fi misionar. Prima regulă a misionarismului să îţi fie: trebuie să te rogi lui Dumnezeu pentru cei căzuţi din credinţă. Harul lui Dumnezeu să fie cu tine!”.

    *Sfântul Nicolae Velimirovici, Răspunsuri la întrebări ale lumii de astăzi, Editura Sofia, p. 12

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button