X

PUTIN este reales președinte al Rusiei, cu peste 76%. Au fost semnalate MII de nereguli

de null

Image result for putin alegeri

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

ACTUALIZAT: Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost reales cu 76,67% din voturi, după numărarea a 99,80% din buletinele de vot, a anunţat luni dimineaţa Comisia Electorală Centrală. Participarea la vot a fost de 67,4%, menţionează AFP.

Toate sondajele la ieşirea de la urne îl indică pe Vladimir Putin drept câştigător al alegerilor prezidenţiale desfăşurate duminică în Rusia, transmit agenţiile de presă internaţionale, citate de Agerpres.

Presa rusă de stat, preluată de DPA, publică un scor de 73,9% pentru preşedintele în exerciţiu, care şi-a asigurat astfel cel de-al patrulea mandat, fără a mai fi necesar un al doilea tur de scrutin.

Reuters prezintă cifrele obţinute de cei opt candidaţi în două sondaje de opinie, VTsIOM şi FOM:

Candidat            VTsIOM FOM
Vladimir Putin 73,9% 76,3%
Pavel Grudinin 11.2% 11.9%
Vladimir Jirikovski 6,7% 6,0%
Ksenia Sobceak 2,5% 2,0%
Grigori Yavlinski 1,6% 1,0%
Boris Titov 1,1% 0,7%
Serghei Baburin 1,0% 0,6%
Maxim Suraikin 0,8% 0,7%

Comisia Electorală Centrală a anunţat deja că prezenţa la urne a fost mai ridicată decât în 2012, la precedenta realegere a lui Vladimir Putin, reaminteşte DPA.

Grupul de monitorizare a alegerilor Golos a raportat peste 2500 de nereguli în timpul scrutinului, dintre care aproximativ 500 la Moscova, menţionează aceeaşi agenţie. Pe site-ul de internet al grupului sunt detaliate cazuri de vot multiplu. Golos este înregistrat în Rusia ca agent străin, deoarece a primit finanţări din străinătate. Comisia Electorală Centrală a anunţat prin Twitter că a primit 670 de plângeri.

Mii de nereguli la alegerile prezidenţiale din Rusia: Ameninţări, turism electoral, voturi false

Opoziţia rusă şi ONG-uri au denunţat mii de nereguli – transportarea alegătorilor cu autocarul de către poliţie, ameninţarea unor observatori, introducerea ilegală de buletine de vot în urne – în alegerile prezidenţiale de duminică, în Rusia, vizând mai ales o creştere a nivelului prezenţei într-un scrutin fără suspans, relatează AFP, potrivit agenţiei news.ro.

ONG-ul Golos, specializat în monitorizarea alegerilor şi care întocmeşte o hartă a fraudelor pe site, anunţa, până la ora 15.00 GMT (17.00, ora României) 2.288 de cazuri de nereguli precum introducerea ilegală a unor buletine de vot în urne, cazuri de votări multiple sau obstrucţionarea activităţii observatorilor.

Mişcarea principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, care afirmă că a trimis peste 33.000 de observatori în secţiile de votare, a reproşat de asemenea sute de cazuri de fraude, mai ales în Caucazul de Nord sau în regiunea siberiană Kemerovo, cunoscută prin minele sale de cărbune şi marea industrie metalurgică.

Golos şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la informaţii despre exercitarea unor constrângeri de către angajatori sau universităţi care obligă angajaţi sau studenţi să voteze nu la locul lor de domiciliu, ci la locul de muncă sau de studiu, ”unde li se poate controla participarea la vot”.

În contextul în care alegerile par jucate dinainte în ochii a mii de ruşi, cu victoria anunţată a lui Vladimir Putin, Kremlinul a făcut totul pentru a se asigura că participarea, singurul barometru adevărat al scrutinului, este cât mai puternică posibil.

Pentru a creşte nivelul participării la Uakuţk, în Extremul Orient rus, ”alegătorilor li s-au promis pui” în schimbul votului, a raportat Ivan Jdanov, un jurist din echipa lui Navalnîi.

Cupoane de reduceri la produse alimentare, ”medalii”, sandviciuri sau bilete la concerte au fost distribuite alegătorilor, potrivit unor mărturii difuzate pe reţele de socializare.

BULETINE ANULATE

Însă, dincolo de aceste ”stimulente”, nereguli şi încălcări au fost constate adesea. ”Principalele încălcări sunt umplerea urnelor cu voturi şi transportul organizat de alegători” , a declarat Navalnîi într-o conferinţă de presă.

Numeroase autobuze au fost închiriate, inclusiv de către autorităţi, în vederea ducerii alegătorilor la secţii de votare în mai multe regiuni din ţară, mai ales în regiunile siberiene Kemerovo şi Krasnoiarsk, dar şi în Caucazul de Nord, potrivit observatorilor opozantului.

Liderii acestor regiuni ”au nevoie” să arate un ”nivel de participare” satisfăcător Kremlinului, a dat el asigurări, ironizând cu privire la faptul că ”majoritatea alegătorilor ruşi au venit să voteze la ora 8.00 dimineaţa”.

”Oricărei persoane normale îi va fi greu să creadă că sunt nişte alegeri normale”, a apreciat opozantul.

Într-o secţie de votare de la Groznîi, în Cecenia, ”datele oficiale (cu privire la participarea la vot) prezentate de comisia electorală sunt de trei ori mai mari decât cele ale observatorilor independenţi”, semnalează ONG-ul Golos.

”În anumite regiuni, observatorii dau un nivel de participare care este cu 10% mai slab” decât cel anunţat de comisa electorală locală, a declarat pentru AFP Jdanov.

Potrivit unor înregistrări video filmate şi difuzate de observatori Golos, introduceri ilegale de buletine de vot în urne au avut loc în mai multe locuri în ţară, precum la Liuberţi, la câţiva kilometri est de Moscova.

Acest din urmă caz a fost confirmat de Comisia electorală, potrivit uneia dintre reprezentantele sale citate de agenţia Interfax, iar buletinele au fost anulate.

Buletinele din cel puţin două urne, la Moscova, au fost declarate invalide din cauza unor suspiciuni de fraude, potrivit comisiei electorale locale.

Aleksei Navalnîi şi mai multe site-uri independente au difuzat numeroase imagini cu exemple prezentate drept încălcări sau presiuni asupra alegătorilor, fără să fieposibil să fie verificate în mod independent.

În unele apar, de exemplu, călugăriţe, într-o mănăstire, votând sub privirile maicii superioare.

Observatorii au denunţat, de asemenea, obstrucţionări ale activităţii lor, mai ales în Cecenia, unde au fost ”ameninţaţi fizic” de membri ai secţiilor de votare, a anunţat ONG-ul OVD-Info.

Altor observatori li s-a interzis accesul în secţii de votare, ca la Ufa, Demenovo (Siberia) şi la Krasnodar (sud), potrivit lui Ivan Jdanov.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

21 comentarii

    1. Mai rau cu actualii comunisti europeni. Cui ii pasa ca in Austria s-au furat alegerile?

      http://adevarul.ro/international/europa/ambitionat-anularea-scrutinului-prezidential-extremistul-norbert-hofer-vrea-austria-organizeze-plebiscit-iesirea-ue-1_5777cd755ab6550cb87ec040/index.html
      Austria ar putea organiza, în anumite condiţii, un referendum în vederea ieşirii din Uniunea Europeană, afirmă într-un interviu publicat sâmbătă candidatul extremei drepte Norbert Hofer, căruia Curtea Constituţională i-a dat o a doua şansă să poată deveni preşedintele ţării sale, relatează agenţia de presă DPA, citată de news.ro.
      Norbert Hofer, candidatul Partidului Libertăţii la Preşedinţia Austriei, a făcut această declaraţie pentru cotidianul italian „Corriere della Sera“, la o zi după decizia Curţii Constituţionale de repetare a alegerilor prezidenţiale din 22 mai, în care a fost învins cu un scor extrem de strâns de către rivalul său ecologist Alexander Van der Bellen. Hofer a declarat că organizarea unui referendum pe tema unei ieşiri a Austriei din UE va fi „garantată“ în cazul în care Turcia va fi primită în blocul comunitar sau dacă tratatele europene vor fi modificate astfel încât să consolideze puterea Bruxellesului în detrimentul capitalelor statelor membre UE. „Dacă Turcia ar adera la Uniunea Europeană, ar exista un motiv legitim ca poporul austriac să fie întrebat dacă vrea sau nu să rămână într-un asemenea mediu“, a declarat candidatul la preşedinţie.

    2. vai de mine da uite , ce corecti sunt mai marii capitalisti mai sinceri ca o fata virgina , nu gluma il felicit pe PUTIN , cat de cat isi apara tara si poporul de urgia satanico-jidaneasca care subjuga tari si popoare fireste asta in numele democratiei originala

    1. ,, mii de nereguli ” a-ti umblat mult sa le gasiti ??? poate au fost 1000 si una .

      Poate a-ti fi vrut ca rusii sa aleaga un pres , neamt tradator ca al vostru ???

      Ei nu ! Rusii stiu ce vor . Au cap si gandesc.

      Vorbiti de ong – uri . – parca nu stiti cine sunt ong – urile, care lupta impotriva tarii , a credintei si a tot ce mai este normal in tara asta .

      Felicitari poporului rus ! Ca si-au ales un Presedinte cu care nu le este rusine .

      In rest …

  1. Redactorul(sigur nu e Vasile) dar si cei 2 comentatori de deasupra mea, parca sunteti cazuti din luna pe acest portal… sau de pe “adevarul”, etc…

  2. bun. si eu ce sa inteleg pana la urma? ca daca nu ar fi existat nereguli, nu ar mai fi iesit Putin? pai, 2_3 sute de mii la 140 de milioane nu sunt nici 1 la mie. care e problema?

  3. De parca la noi sau in alte state evreopene nu au existat si nu exista nereguli. Si inca ce neregului(vezi referendumul din anul 2000 – Vadim vs. Iliescu).

    Nu sunt fan Putin, are el pacatele lui si interesele lui obscure, dar atata timp cat un presedinte mai trage focul si la oala poporului sau, e logic sa aiba castig de cauza, cu sau fara nereguli.

    Consider ca iesirea Romaniei din NATO si UE si reluarea relatiilor comerciale cu Rusia, chiar imbunatatirea relatiilor pe toate planurile, ar aduce o revigorare a bunastarii in tara noastra.

    Defapt, s-ar putea sa avem de castigat inclusiv teritorial, daca am ajunge la o prietenie sincera, bazata in primul rand pe fratietatea intru Hristos.

    Cred sunt prea idealist, avand in vedere trendul planetar.

    1. te felicit pt gindire esti un subiect uman cerebral , dar din pacate azi lumea refuza sa gandeasca , ii manipuleaza escrocii din tvr cum vor

  4. Doamne ajuta,intrun filmulet inainte de aleeri Putin este intrebat daca va da Kremlinul cuiva,a spus” niciodata ceati inebunit” chiar de o sa oboseasca tot un om bine pregatit deal lui o sal puna la cârma…cam asa!

  5. ” Ceaușescu reales la al XIV – lea Congres ”. Și, președintele Chinei și-a aranjat în așa fel lucrurile, încât va rămâne șeful statului chinez, până ce moartea îl va despărți de acesta. Ce bine ar fi, ca să avem și noi niște conducători atât de patrioți și iubitori de țară ca și aceștia doi,nu-i așa !?

  6. … ati vazut contracandidatii?
    Pe jidoafca yoghina Sobchak o vedea cineva presedinte???
    http://fanpix.famousfix.com/gallery/kseniya-sobchak
    http://persona.rin.ru/eng/photo/f/36304/34/ksenia-sobchak-a
    ( mama ei, infipta bine in politica la nivel federal… Lyudmila Borisovna Narusova was born in Bryansk, USSR, the daughter of Borish Moiseevici Narusovich, a Jewish Platoon Commander of the Red Army … considerat unul dintre “rootless cosmopolitans”, adica “The term “rootless cosmopolitan” referred mostly to Jewish intellectuals, as an accusation in their lack of patriotism, …” – jewish, nu evreu… asa scrie in wikipedia.
    (tatal “candindatei” – prieten si suporter politic al lui Vladimir Putin)
    —————
    Pe Jirinovski?
    Pe cel de la Partidul Comunist?

    Putin arata a om, nu a mascarada mediatica.
    Ma mir ca informatia apare cu fondul “neregulilor” si nu cu continuitatea opozitiei pro-GAY-sistilor “din toate tarile uniti”, a finantarii invadarii Europei si a terorii militarismului jidanesc – pardon, americanesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button