X

Analizele pentru HEPATITA B, C și D vor fi GRATUITE

de null

Related image

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Analizele pentru depistarea hepatitei B si C vor fi gratuite, incepand de luna viitoare, cu trimitere de la medicul de familie.  Cei care au virusul hepatic își vor putea face si investigațiile ulterioare gratuit, prin internare de zi, inclusiv cei cu hepatita D.

In prezent, doar pacientii care au boala intr-o stare avansata primesc gratuit tratamentul pentru hepatita C.

Potrivit TVR, specialistii sustin ca daca s-ar da acces nerestrictionat la noile terapii ce vindeca hepatita C, epidemia din tara ar putea fi oprita in doi ani.

Peste 99% din cei 7.000 de pacienti tratati in 2016 s-au vindecat de hepatita, alti 12.000 de pacienti fiind inclusi in program pana la 1 mai.

Expertii vor acces la noile terapii pentru toti pacientii, nu doar pentru cei care se afla intr-o stare mai grava.

Un pas facut in acest sens este gratuitatea analizelor pentru depistarea hepatitei B si C, care va fi disponibila prin medicul de familie. Oamenii care sunt infectati isi vor putea face viremia si alte investigatii imagistice tot gratuit, cu internare de zi. Vor fi scutiti astfel de achitarea a peste 1.000 de lei.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button