X

CARNEA DE LABORATOR ar putea ajunge în vânzare până la sfârșitul anului 2018

de null

În viitorul apropiat carnea provenită de la animalele crescute la ferme ar putea fi înlocuită cu o carne cultivată artificial în laborator.

Ученые в лаборатории

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

BUCUREȘTI, 13 mar — Sputnik, Octavian Racu.  În viitorul cel mai apropiat, carnea animalelor crescute la ferme ar putea fi înlocuită cu un produs similar cultivat în laborator. Acesta ar putea ajunge în meniurile restaurantelor până la sfârșitul acestui an, declară unul din producători, potrivit The Independent.

Produsele animale in vitro, denumite uneori “carne curată”, sunt fabricate din celule stem recoltate prin biopsie de la animale vii, care sunt apoi cultivate într-un laborator în decursul mai multor săptămâni.

Primul produs pentru consumul uman va fi accesibil peste câteva luni, potrivit lui Josh Tetrick, directorul general al companiei JUST, care se ocupă de producerea “cărnii curate”.

“Pepite de pui, cârnați și foie gras create artificial ar putea ajunge pe masa restaurantelor din SUA și Asia până la sfârșitul anului 2018”, a declarat el pentru CNN.

Cu toate acestea, afirmă el, există o anumită o reticență a publicului în ceea ce privește înlocuirea cărnii naturale cu una cultivată în laborator.

„Există anumite probleme de comunicare, chestiuni de reglementare, care trebuie rezolvate înaintea lansării produsului pe piață”, a declarat acesta într-un interviu oferit publicației The Guardian.

Poziția sa este împărtășită și de compania “Mosa Meat“, al cărui laborator se află la Universitatea din Maastricht din Olanda și care anunțase despre obținerea primului hamburger din carne cultivată artificial.

Directorul științific al companiei, profesorul Mark Post afirmă că procesul de obținere a tuturor aprobărilor ar putea întârzia pentru câțiva ani distribuirea noului produs.

Acesta estimează că va fi necesar aproximativ trei ani pentru ca acest produs să ajungă pe rafturile din supermarket.

Potrivit unui studiu recent, aproximativ o treime din americani ar fi de acord să consume carne cultivată artificial în locul celei provenite de la animale crescuți la fermă.

https://www.youtube.com/watch?v=_GgP6jo5DTM

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Si cum sunt stimulate celulele alea sa se inmulteasca, nu cumva li se adauga un agent de crestere … tumorala?!
    Imaginati-va ca aveti in farfurie carne obtinuta prin inginerie genetica din celule stem de porc (sa zicem) si niscaiva celule HeLa. Bleah !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button