X

Donald Trump l-a DEMIS pe Secretarul de Stat Rex Tillerson. Șeful CIA îi ia locul

de null
FOTO: Rex Tillerson

Donald Trump l-a demis din funcție pe secretarul de stat Rex Tillerson și l-a înlocuit cu șeful CIA Mike Pompeo.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Potrivit Washington Post, această mișcare surprinzătoare a lui Trump arată că au loc mișcări importante în echipa sa de securitate națională, chiar în timpul unor negocieri foarte delicate cu Coreea de Nord.

Vineri, Trump i-a cerut lui Tillerson să fac un pas în spate, iar acesta și-a scurtat vizita pe care o făcea în Africa, pentru a se întoarce la Washington.

Gina Hapsel, care este director adjunct al CIA, îl va înlocui pe Pompeo la conducerea CIA, devenind astfel prima femeie care va conduce agenția de spioni.

Potrivit CNN, care-l citează pe subsecretarul Steve Goldstein, Rex Tillerson susține că habar nu are care este motivul pentru care a fost concediat. Potrivit unor surse citate de CNN, Trump nu îl mai suporta pe Tillerson după ce în presă apăruseră informații potrivit cărora Rex l-ar fi numit ”imbecil”.

Într-un comunicat transmis Washington Post, Trump i-a lăudat atât pe Pompeo, cât și pe Haspel.

”Sunt mândru să-l numesc pe directorul CIA  noul nostru Secretar de Stat. Mike a terminat primul clasa la absolvirea Wst Point, a servit cu distincție în Armata SUA și a absolvit cu Onoare la Harvard Law School.” – se arată în declarație.

Foto Mike Pompeo, directorul CIA

La câteva minute după apariţia acestei postări, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a emis un comunicat în care afirmă că Tillerson a avut realizări importante în cele 14 luni cât a condus Departamentul de Stat.

Trump nu şi-a motivat deocamdată decizia înlocuirii lui Tillerson, dar în mass-media au existat numeroase relatări despre dezacorduri între Trump şi Tillerson în ceea ce priveşte abordarea politicii externe americane.

Potrivit Agerpres, care citează Reuters, care citează un responsabil neprecizat de la Casa Albă, Trump i-ar fi cerut lui Tillerson vineri să părăsească şefia diplomaţiei americane, dar nu a dorit să anunţe înlocuirea sa tocmai când secretarul de stat era într-un turneu oficial în Africa. Tillerson şi-a încheiat acest turneu mai devreme decât era prevăzut.

”Mike Pompeo, directorul CIA, va deveni noul secretar de stat. El va face o treabă fantastică! Îi mulţumesc lui Rex Tillerson pentru activitatea sa! Gina Haspel va fi noul director al CIA, fiind astfel şi prima femeie desemnată. Felicitări tuturor!’, a scris Trump pe Twitter.

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button