X

Trump organizează o paradă militară la Washington, după modelul COMUNIST

de null

Pentagonul american va organiza o paradă militară la Washington, cu ocazia Zilei Veteranilor.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Departamentul Apărării SUA a anunţat vineri că va organiza o paradă militară la Washington pe 11 noiembrie, cu ocazia Zilei Veteranilor, informează AFP. 

Pentagonul răspunde astfel dorinţei preşedintelui Donald Trump exprimate după ce a asistat la defilarea forţelor armate franceze pe 14 iulie anul trecut, la Paris, când a fost oaspetele omologului său Emmanuel Macron de ziua naţională a Franţei.

Parada “se va concentra asupra contribuţiei veteranilor noştri de-a lungul istoriei armatei americane, începând cu războiul de independenţă şi cel din 1812, până în zilele noastre, punând accentul pe preţul libertăţii”, arată un memorandum privind “instrucţiuni preliminare în vederea pregătirii şi realizării unei parade militare”, citat de AFP.

Acelaşi document transmis presei precizează, potrivit Reuters, că la defilare nu vor participa tancuri, pentru a menaja infrastructura de pe traseul dintre Casa Albă şi Capitoliul din Washington. În schimb, manifestarea va include “o componentă aeriană masivă la finalul paradei”, potrivit Agepres.

După ce Trump a cerut Pentagonului, luna trecută, să analizeze posibilitatea organizării paradei, Casa Albă a apreciat că evenimentul va costa circa 30 de milioane de dolari. Consiliul Districtului Columbia a respins ideea defilării pe Pennsylvania Avenue, unde se află şi hotelul Trump International.

“Mulţumim, dar nu, mulţumim!”, a scris într-un mesaj în reţeaua Twitter autoritatea unităţii administrativ-teritoriale unde se află capitala SUA.

Reuters menţionează că paradele militare, organizate în multe ţări pentru etalarea forţelor armate cu ocazia zilelor naţionale sau a aniversărilor unor victorii, sunt relativ rare în Statele Unite. În 1991, tancuri şi mii de infanterişti au defilat prin Washington pentru a sărbători victoria în primul război din Golf împotriva forţelor irakiene ale lui Saddam Hussein, care invadaseră Kuweitul.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button