X

IPOTEZĂ PLAUZIBILĂ: Agricultura României a fost distrusă cu intenție din afara țării, de către FRANȚA

de null

  A fost distrugerea economiei românești de după 1989 planificată, așa trebuia să fie în procesul trecerii la capitalism sau […]

A fost distrugerea economiei românești de după 1989 planificată, așa trebuia să fie în procesul trecerii la capitalism sau așa s-a întâmplat? De răspunsul la această întrebare depinde inclusiv viitorul nostru.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Agricultura a fost făcută praf, terenurile fărâmițate, averea (la propriu) a IAS-urilor și CAP-urilor a fost pur și simplu devalizată. În anii de după ’89, până târziu în anii ’90, după ce au fost împroprietăriți cu câte-o palmă de pământ, țăranii s-au apucat să-l muncească cu calul și boii. România a realizat cel mai mare salt înapoi și s-a întors, de la agricultura mecanizată la agricultura manuală. Asta însemna Capitalismul? Văzând că nu-l pot munci, țăranii au început să-l vândă sau să-l arendeze. Cine l-a cumpărat? Într-o mare pondere străinii.

În vara lui 2013, un fost ministru al agriculturii de la începutul anilor ’90 mi-a spus că distrugerea agriculturii a fost un proces bine gândit, planificat și coordonat dintr-o țară din Europa, al cărei nume îl știu, „mare prietenă” a României, speriată de potențialul agricol enorm al României. Dovezile au fost copleșitoare.

Agricultura României a fost distrusă cu intenție din afara țării.

Programul de privatizare, a se citi programul prin care sistemul energetic al României respectiv industria României a fost vândută străinilor a fost impus României și coordonat milimetric, la amănunt, de către Fondul Monetar Internațional și de către Banca Mondială. Guvernele României, fie ele Ciorbea, Radu Vasile, Isărescu și Năstase disperate pentru că economia se blocase și intrase, repet, intrase în incapacitate de plăți au acceptat fără să crâcnească programul de distrugere și înstrăinare a economiei românești. Practic, în opt ani România a pus la pământ ce se construise în ultimii 70-80 de ani, înainte și de venirea comuniștilor. In acest sens cazul „Malaxa-Republica” este elocvent.

Au știut cei de la FMI și BM ce fac?

Desecretizarea acțiunilor din Țările Conului de Sud, în mod special Argentina, Brazilia, Chile, Uruguay, ne arată că era un plan bine stabilit prin care Supranaționalele să preia controlul unei țări.

Ultimul pas, al preluării totale a economiei, al exodului masiv al românilor in lume și al transformării României într-o piață de consum, prin care românii, care muncesc inclusiv la Supranaționale, cumpără tot produsele lor, de multe ori mai proaste, a fost dus la îndeplinire în mod special prin distrugerea, la propriu, prin arestarea și condamnarea capitaliștilor români.

Ținta DNA nu au fost și nu sunt politicienii, ci CAPITALIȘTII ROMÂNI care trebuiau distruși. Cazurile Adamescu, Ioan Nicolae, sau „Carpatica” sunt doar exemple dintr-un șir lung de capitaliști români, eliminați, unii la propriu, cum este cazul Adamescu, pentru a face loc Supranaționalelor și capitalului străin. Ei au avut tot timpul sprijinul a ceea ce numim Stat Paralel, Binom, SRI-DNA, desigur cu concursul unor politicieni.

Vă prezint doar o părticică dintr-un studiu de acum o lună: „Capitalul străin este majoritar în special în sectoare industriale care contribuie la exporturile României, precum rafinarea țițeiului, într-o proporție de 97%, industria de automobile, 96%, fabricarea de mașini și utilaje, 80%, industria metalurgică, 81% și telecomunicații, 84%.”. Fără comentarii!

Acum cred că înțelegem de ce Supranaționalele și Neomarxiștii sunt disperați că Securitatea și DNA ar putea pierde controlul asupra economiei românești, iar povestea cu „Lupta împotriva corupției” este doar praf în ochii românilor, mai ales că au mai rămas de furat Portul Constanța și multe altele.

Dar dacă românii se deșteaptă și văd ce se întâmplă cu adevărat?

Gelu VIȘAN

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

  1. Cine a distrus ROMÂNIA (1989-2018)?

    Voinţa de a intra în UE şi NATO nu a fost a poporului român, ci a politicienilor (minoritari etnici) cumpăraţi de cei din afara ţării, care i-au adus la putere prin Lovitura de Stat din ’89. Poporul habar nu avea despre ce e vorba, dar a fost convins prin acţiuni concertate de propagandă şi manipulare cu televizorul. România, prin integrarea în structurile UE şi NATO a trebuit să respecte nişte clauze care au distrus ţara:

    1. Distrugerea armatei tradiţionale româneşti;

    2. Distrugerea industriei sau vinderea pe nimic pentru a nu concura produsele străine;

    3. Vinderea marilor companii care administrau bogăţiile naturale ale României (Petrom, Distrigaz, Electrica etc.) către marile monopuluri străine, toate profiturile acestor companii pleacând către ţările de origine fără a fi impozitate;

    4. Vinderea pe nimic a bogăţiilor solului şi subsolului;

    5. Închiderea minelor sub motivul fals al nerentabilităţii, pentru ca resursele României să fie exploatate de corporaţiile transnaţionale;

    6. Slăbirea financiară a statului, intenţionat, ca să nu poată ajuta economia în concurenţă cu marile monopoluri străine;

    7. Importul corupţiei generalizate de la imperialiştii americani şi vest europeni (vezi cazurile Bechtel, Microsoft, EADS, Schweighofer, Chevron, OMV, Raiffeisen Bank, Sterling Resources etc.);

    8. Impunerea spre vânzare a tuturor băncilor româneşti sau falimentarea acestora (cazul Bancorex …etc.), astfel încât statul să nu mai aibă nicio pârghie de control şi de ajutor, şi să se împrumute la asasinii economici FMI şi BM;

    9. Creşterea alarmantă a şomajului, distrugerea locurilor de muncă, plecarea forţei de muncă, în special a celei calificate, în ţări bogate, care contribuie implicit la ridicarea bunăstării acelor ţări în detrimentul României;

    10. Destrămarea sutelor de mii de familii româneşti, prin aceste plecări pe meleaguri străine şi depopularea forţată a României pentru crearea unui spaţiu vital pentru alte etnii (colonizarea cu musulmani);

    11. Plata anuală la bugetul UE, FMI, BM, NATO, etc. cu miliarde de euro. Cheltuirea cu FMI, BM, UE, NATO şi corporaţii occidentale a miliarde de euro anual pentru organismele create artificial, chipurile pentru gestionare fonduri europene, organisme de control, etc ;

    12. România a pierdut 40% din terenul agricol din cauza Tratatelor UE, prin care s-a acordat străinilor şi apatrizilor dreptul de a cumpăra terenuri în România. Străinii au devenit proprietari pe 40% din pamântul agricol românesc, pentru care au murit milioane de români! Este strigător la cer!
    Citiţi articolele 148,149 şi 44 din Constituţie. Cedarea Suveranităţii României s-a făcut prin Constituţia din 2003 (2 zile referendum fraudat), pe care a votat-o toată clasa politică! Poporul a fost trădat şi vândut. Clasa politică nu a spus poporului că cedează Suveranitatea României către UE!

    13. Datoria actuală, de peste 150 de miliarde de euro, nu poate fi plătită nici în zece generaţii, deoarece suntem ştrangulaţi chiar de cei care ne-au îndatorat pentru interesul lor. Se vorbeşte mereu despre corupţi, dar niciodată despre cine i-a corupt pe corupţi şi cine i-a urcat mereu în funcţii după lovitura de stat din 1989 (organizată din exterior). Nu e nimic în neregulă cu ADN-ul nostru, alte ţări sunt mult mai corupte decât noi. Soluţia ca să trăim mai bine este să ne recâştigăm independenţa faţă de mafia globalistă UE-SUA şi asasinii economici: FMI, BM…

    Pentru Identitate, Suveranitate şi Unitate Naţională a luptat poporul român în toată istoria sa!
    „Sau punem pumnul în pieptul furtunii, sau pierim!” (Avram Iancu, 1848)

  2. Politicienii romani nu au avut ce face, ce s-a intamplat la noi, s-a intamplat peste tot. De altfel cred ca lucrurile astea ar functiona si daca n-am avea guvern. Alternativa o stim cu totii, razboiul sau anihilarea guvernului si pa.

  3. eu cred ca a fost mai bine pt. noi ca dupa ’89 am avut la conducerea tarii numai lichele, avare, corupte, insetate dupa putere, a caror dumnezeu e banul. altfel, am fi avut si noi soarta Iugoslaviei, Irakului sau Siriei. nu stiu ce sa zic … parerea mea.

    1. Da dar fara cei care erau pe post de cai troieni, era mai greu, dar iată că aceste cozi de topor precum politicieni ,,romani” au fost oameni potriviți la locul potrivit

    1. Ileana pământul se vinde ,efectivele de animale au scazut dramatic, încetul cu încetul s-a ales praful .O politică dezastruoasă dusă cu bună știință de toată clasa politică.

  4. Nu numai agricultura a fost distrusa ci și industria .Eram competitivi pe piața internațională. DAR nu avem voie să ridicăm capul suntem o țară mică, poate prea mică .Și așa mai marile puteri pot sa își vândă toate produsele și către noi.

  5. Romania in clasamentul tarilor lumii: locul 59 dupa populatie, si pe locul 81 dupa suprafata.
    Tara are o suprafata a terenului (fara ape) de 231 291 km patrati, din care 72% sunt campii, dealuri si podisuri, insemnand 166 529,52 km patrati. Adica 16 652 952 ha. Mai general, peste 16 milioane hectare. Din care sa zicem ca jumate ramane nelucrat, teren liber sau … pentru paduri, pasuni, livezi – nu am luat in calcul zonele montane, despre care presupunem ca raman neatinse, sau pentru alte activitati …
    Teoretic, o familie medie are nevoie de 2 acri pentru a se putea auto intretine (2 acri = 8094,7 mp, mai putin de 1 hectar) – https://joybileefarm.com/how-much-land-do-you-need-to-be-self-sufficient/.
    Deci pamantul tarii ne-ar ajunge pentru 8 milioane de familii. O familie considerata medie are parintii si 2-4 copii. Hai sa zicem 3 copii. Adica cinci membri, in medie. Facand un calcul simplu, rezulta ca tara aceasta si-ar putea auto-sustine lejer, din punct de vedere alimentar, o populatie de 40 de milioane de locuitori. Dar acum nu mai suntem in tara nici macar jumatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button