X

PROFESORII pot purta ARME în şcoli. Iată cum sună noile măsuri ,,de securitate” apărute după ,,măcelul” de la liceul din Florida

de null

Senatul statului Florida adoptă un proiect de lege privind controlul armelor de foc în urma măcelului de la Parkland.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Senatul statului Florida a adoptat măsuri cu privire la controlul armelor de foc, în urma unui recent atac armat la un luceu, soldat cu 17 morţi, relatează DPA. 

Textul creşte vârsta la care poate fi achiziţionată o armă de foc de la 18 la 21 de ani, adaugă o perioadă de aşteptare de trei zile din partea cumpărărtorilor şi scoate în afare legii muniţia care permite armelor semiautomate să tragă rapid, a anunţat Senatul.

Însă ”Marjory Stoneman Douglas High School Public Safety Act” – adoptat cu 20 la 18 voturi – le permite de asemenea unor profesori să poarte arme în şcoli.

Senatorul republican Bill Galvano a declarat că textul arată că politicienii îi ascultă pe supravieţuitori şi familiile victimelor atacului armat de luna trecută de la Parkland.

”Senatul vă aude şi ia măsurile necesare pentru ca o tragedie ca aceasta să nu se mai repete”, a declarat Galvano.

Prin acest text, agenţiile în domeniul aplicării legii primesc puteri mai mari în vederea confiscării unor arme şi unor muniţii de la cei consideraţi inapţi mental sau o ameninţare la adresa comunităţii şi se consolidează totodată finanţarea unor programe în domeniul sănătăţii mentale în şcoli.

Un congresmen democrat, Ted Deutch, la atribuie iniţiativa victimelor şi supravieţuitorilor măcelului luna trecută.

”Voi aţi făcut posibil acest lucru”, afirmă el.

”Repostaţi dacă vreţi ca (membrii) Congresului să acţioneze cu bun simţ aşa ACUM!”, a adăugat el, un mesaj repostat de o supravieţuitoare a atacului armat din Parkland şi o susţinătoare a unei reforme în domeniul armelor de foc Emma Gonzalez.

Textul a fost transmis Camerei Reprezentanţilor statului Florida, pentru a-l examina în vederea unei adoptări.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button