X

RESPECT pentru primarul din Vaslui care oferă bursă studenților cu rezultate bune

de null

Corneliu Stîngă a ajuns primarul comunei Vetrişoaia când avea 31 de ani

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Corneliu Stîngă a ajuns primarul comunei Vetrişoaia când avea 31 de ani. 

Un primar dintr-o comună din Vaslui a iniţiat un proiect prin care toţi studenţii din sat care obţin rezultate bune la învăţătură primesc o bursă de merit susţinută din fondurile publice ale comunei. În doi ani, valoarea burselor s-a dublat, iar edilul asigură elevii şi studenţii din sat că va continua proiectele în domeniul educaţiei.

Corneliu Stîngă (33 ani) se află la primul mandat de primar, fiind ales edil al comunei Vetrişoaia la alegerile din 2016 din partea PNL. Încă de la începutul mandatului, a promis consătenilor că nu va face parte din categoria celor care investesc în panseluţe şi borduri, educaţia copiilor din sat numărându-se printre priorităţile sale.

Astfel, unul dintre proiectele iniţiate de Corneliu Stîngă, la scurt timp după ce a ajuns primar a fost cel privind încurajarea elevilor din sat să îşi continue studiile după absolvirea liceului, ştiut fiind faptul că tot foarte mulţi dintre elevii din mediul rural renunţă la studii după absolvirea liceului sau chiar a gimnaziului pentru că familiile nu au bani pentru a-i susţine.

Hotărârea iniţială, votată de Consiliul Local, pentru anul universitar 2016 – 2017, prevedea un singur criteriu de selecţie: performanţa. Astfel, toţi studenţii comunei Vetrişoaia, care au medii mai mari de 7.00, să beneficieze de o bursă de merit în cuantum de 2.000 de lei (1.000 de lei pe semestru). Cei zece studenţi din comună s-au încadrat cu mult peste media minimă stabilită drept condiţie obligatorie, ultima medie fiind de 8.33, iar cea mai mare de 9.80.

Pentru anul universitar în curs, primarul a decis dublarea valorii burselor. Astfel, fiecare student cu rezultate bune la învăţătură urmează să primească o bursă de 4.000 de lei (2.000 de lei pe semestru). Studenţii sunt aşteptaţi cu adeverinţele de la facultăţi, care să le ateste rezultatele la învăţătură din primul semestru, până pe 15 martie.

Potrivit primarului Corneliu Stîngă, studenţii din Vetrişoaia studiază la facultăţi de top din întreaga ţară. Edilul speră ca prin intermediul burselor să-i stimuleze să înveţe şi mai mult. În funcţie de posibilităţile bugetului local, valoarea burselor va fi majorată periodic.

”Ştim că sistemul este subfinanţat şi elevii, studenţii, olimpicii care ne fac atâta cinste se aleg cu câte o strângere de mână şi câte un premiu modic. Performanţa trebuie sprinjinită şi încurajată. Educaţia trebuie să fie o prioritate pentru toţi”, afirmă primarul Stîngă.

Proiecte privind susţinerea educaţiei îi vizează şi pe elevii de gimnaziu. Pentru a stimula competiţia în rândul elevilor din sat, primarul pregăteşte un concurs de matematică în care să fie antrenaţi elevi din mai multe comune, cei mai buni urmând a fi premiaţi din fondurile bugetului local.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. F interesant de stiut ca papistasii isi mumifica falsii lor sfinti. Cred ca ar fi bine de tradus pt postat pe site articolul asta https://nypost.com/2014/03/22/making-of-a-saint-the-vaticans-quest-to-preserve-its-leaders/ Dar nu inteleg ce cauta pe lista lor si doi dintre sfintii de dinainte de 1054. Probabil nu le place cum arata de la Dumnezeu acei sfinti.

    Un blog f interesant de citit si tradus pt site ar fi si https://uncensoredhistory.blogspot.com/

    De ex. https://uncensoredhistory.blogspot.com/2014/06/british-handover-cossacks-red-army-lienz-1945.html
    sau https://uncensoredhistory.blogspot.com/2012/12/ethnic-cleansing-of-germans-after-ww2.html

    si multe altele cum ar fi despre Operatiunea Keelhaul

    Si asta mi se pare f interesanta ca info https://serbiantrueorthodox.blogspot.com/2015/06/pilgrimage-to-kocevje-for-commemoration.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button