X

Kim Jong-un a primit o delegație a Coreei de Sud în vederea reunificării

de null

coreea

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, a ajuns la un acord “satisfăcător” cu delegaţia de înalt nivel din Coreea de Sud, aflată la Phenian, privind organizarea unui summit cu preşedintele sud-coreean, Moon Jae-In.

Reprezentanţii Seulului i-au remis preşedintelui nord-coreean o scrisoare din partea omologului sud-coreean iar Kim Jong-Un “ascultând despre intenţia preşedintelui Moon Jae-In de a organiza un summit (…), a schimbat puncte de vedere (cu trimişii Seulului) şi a ajuns la un acord satisfăcător”, a informat KCNA.

Kim si membrii delegaţiei sud-coreene au schimbat de asemenea opinii despre măsurile ce trebuie adoptate pentru “a atenua tensiunile militare între Nord şi Sud şi a impulsiona dialogul şi cooperarea”.

coreea Getty

Liderul nord-coreean a avut un “dialog sincer” cu trimişii sud-coreeni, le-a arătat “voinţa sa fermă de a îmbunătăţi legăturile Nord-Sud şi de a scrie o nouă istorie a reunificării” şi a dat instrucţiuni pentru “luarea de măsuri practice rapid” în vederea îmbunătăţirii relaţiei bilaterale.

 

Citește și

 

Coreea de Sud trimite o delegaţie în Coreea de Nord pentru favorizarea dialogului cu SUA

Vizita emisarilor Seulului, prima, în mai bine de zece ani, a unei delegaţii sud-coreene de înalt nivel în Nord, a venit ca răspuns la călătoria istorică efectuată în februarie în Sud de Kim Yo-Jong, sora liderul nord-coreean, cu prilejul Jocurilor Olimpice de Iarnă, şi în cadrul căreia Moon a primit invitaţia organizării în curând a unui summit intercoreean.

Dacă întâlnirea Kim-Moon ar avea loc, ar fi prima de acest fel după peste zece ani, ultimele astfel de reuniuni fiind organizate în 2000 şi 2007, la Phenian, între liderul nord-coreean şi tatăl lui Kim Jong-Un, Kim Jong-Il, decedat între timp, şi preşedinţii de atunci ai Coreei de Sud, Kim Dae-Jung şi, respectiv, Roh Tae-Woo.

coreea AFP

Cu toate acestea, Seulul, citat de AFP, a precizat în cursul serii că niciun acord concret nu a fost încheiat cu privire la o întâlnire a preşedinţilor Moon şi Kim.

Cele două părţi au “discutat” şi “au împărtăşit aceleaşi opinii” în alte puncte, a adăugat un oficial al preşedinţiei sud-coreene. Ele s-au întreţinut mai bine de patru ore şi au participat la un dineu, conform sursei citate, care a completat că precizări vor fi făcute publice în cursul zilei de marţi.

Emisarii preşedintelui sud-coreean au misiunea de a discuta mijloacele de favorizare a dialogului între Phenian şi Washington pe subiectul armelor nucleare.

Delegaţia îi include, între alţii, pe Suh Hoon, şeful Serviciului de Informaţii al Coreei de Sud, şi pe ministrul adjunct al Unificării, Chun Hae-Sung, al cărui minister tratează problemele intercoreene.

coreea Getty

Delegaţia sud-coreeană urmează să revină marţi la Seul, de unde va pleca miercuri către Washington cu scopul de a informa asupra vizitei în Coreea de Nord, potrivit preşedinţiei sud-coreene.

Casa Albă a repetat că Nordul trebuie, înainte de a lua în considerare negocieri cu Statele Unite, să ia măsuri prealabile concrete în vederea denuclearizării.

Un purtător de cuvânt al diplomaţiei nord-coreene, citat sâmbătă de presa de la Phenian, preluată de agenţia dpa, a declarat însă că cererea Washingtonului ca ţara sa să renunţe la arsenalul nuclear este “mai mult decât ridicolă”.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button