X

Adrian Streinu-Cercel cere OBLIGATIVITEA testarii pentru HEPATITA, HIV si SIDA

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Managerul Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals”, doctorul Adrian Streinu-Cercel, cere Ministerului Sanatatii ca testarea pentru hepatita, HIV si SIDA sa fie obligatorie si sa se faca in decurs de maximum un an si jumatate, prin medicii de familie din tara. Doctorul Adrian Streinu-Cercel a trimis, in urma cu doua saptamani, solicitarea pentru testarea obligatorie la Ministerul Sanatatii, Guvern si Presedintia Romaniei si a declarat ca saptamana viitoare va avea o discutie in acest sens la minister.

“Eu am facut o adresa catre cele trei institutii mari ale statului, Ministerul Sanatatii, Presedintia Romaniei si Guvernul Romaniei. Am inaintat aceasta hartie acum doua saptamani si urmeaza discutii. (…) O sa vorbim saptamana viitoare la Ministerul Sanatatii pentru un program pentru medicii de familie, ca sa isi testeze toti oamenii de pe lista, in decursul a unui an, un an jumatate. (…) Propun medicilor de familie din Romania sa-si testeze toti pacientii, toate persoanele de pe lista, in decurs de un an, un an jumatate, pentru toate cele trei (hepatita, HIV, SIDA n.r.)”, a spus doctorul Adrian Streinu-Cercel, sambata, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Managerul Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals” cere testarea obligatorie a populatiei pentru hepatita, HIV si SIDA.

“Testarile ar trebui sa fie obligatorii, evident ca vor fi consiliati oamenii de medicul de familie si li se spune care sunt avantajele acestei testari. (…) cand ii spun ca daca te gasesc cu virus hepatic C, te vindeci, cand ii spun ca daca te gasesc cu virus hepatic B ai toate sansele (…) sa stopeze boala cronica de ficat si sa nu faci cancer de ficat in urmatorii 20 de ani, cand ii spun ca daca te gasesc cu HIV, te tratez si nu mai transmiti la cei din jurul tau si vei duce o viata normala pentru tot restul vietii, eu zic ca sunt niste avantaje fantastice”, a aratat doctorul Adrian Streinu-Cercel.

Streinu-Cercel spune ca exista medicamente in prezent pentru cele trei infectii, hepatita, HIV si SIDA si depistarea din timp a acestor boli ar costa putin, fata de cat se cheltuie pentru tratamentul acestora.

“Primul considerent este ca sunt niste infectii care pot fi stapanite. (…) In momentul de fata vindecam infectia cu virusul hepatic C, ca atare, daca nu testam pe toata lumea, le taiem sansa si speranta de o viata normala. Costurile sociale deduse de aici sunt enorme, comparativ cu o testare care poate sa coste 15 lei. Daca nu testam pentru virusul hepatitei B, atunci vom avea si ce avem in momentul de fata, cancer hepatic, ciroza hepatica, care, ele insumate costa enorm comparativ cu o testare de 15 lei. HIV-ul daca nu-l testam si nu il identificam, iarasi costurile pe terapie, stiti foarte bine ca o schema terapeutica este undeva la 500 de euro pe luna, iarasi costa enorm. Daca stam sa ne gandim din punct de vedere cost-eficienta, de departe, testarea in momentul de fata si identificarea unei cohorte care ar fi eventual pozitiva si tratata la timp, ar duce la reducerea in urmatorii 5-10 ani de zile, a costurilor de sanatate, enorm”, a explicat managerul Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals”.

Intrebat daca testarea obligatorie pentru hepatita, HIV si SIDA la medicii de familie se va face gratuit pentru pacienti, Streinu-Cercel a raspuns:

“Discutam. (…) Se putea face chestia asta si pana acum, de bunavoie si nesilit de nimeni, e adevarat pe spinarea pacientului. Eu acum incerc ca impreuna cu Casa Nationala, impreuna cu Ministerul Sanatatii, sa creionam o politica in acest domeniu al virusurilor transmisibile prin act sexual, sange si produse de sange, astfel incat sa limitam la maxim raspandirea acestor virusuri in Romania.”

Dr. Adrian Abagiu, medic la “Matei Bals” a declarat sambata, ca, “trendul Organizatiei Mondiale a Sanatatii este ca pana in 2020 sa avem 90 la suta din populatia HIV depistata, 90 la suta tratati, iar pentru hepatita C, acelasi target e pana in 2030.”

Casa Nationala de Sanatate a refuzat deja sa deconteze testarea pacientilor medicilor de familie, pentru hepatita, sustine presedintele Filialei Sibiu a Societatii Nationale de Medicina Familiei, medicul Loredana Piloff.

Potrivit medicului Streinu-Cercel, din 1985 pana in 2017 s-au inregistrat in total 22.980 de pacienti cu HIV/SIDA in Romania, din care mai sunt in viata 15.000. Un numar de 692 de cazuri noi HIV/SIDA si 171 de decese din cauza acestei boli s-au inregistrat in 2017. Anul trecut, singurul judet din tara fara niciun caz nou HIV/SIDA este Salaj, iar judetul cu cele mai multe cazuri noi este Constanta, cu 37 de pacienti, potrivit datelor prezentate sambata, la Sibiu, de catre managerul Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals”.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Dincolo de aceasta ciudata si brusca obligativitate, vedem ca aceste analize au in comun testarea sangelui.Tinand cont ca recomandarea vine de la OMS, de care dr, Streinu Cercel asculta orbeste, sa fie vorba oare de unul dintre aceste scenarii?

Aceasta stire are legatura cu o alta:

Ca o concluzie, se pare ca le-au scapat persoanele nascute inainte de 1990, iar acum, din anumite motive au nevoie de datele lor…Sa intelegem cumva, ca le scapa  aceste persoane controlului ce va sa fie?

In acest sens, avem exemplul Chinei care a solicitat controale medicale pentru a colecta probele de ADN ale populației.

Într-un singur an, prefectura Kashgar, care are o populație de 4 milioane de locuitori, a efectuat controale obligatorii pentru practic întreaga populație.

„Facem teste sanguine cuprinzătoare pentru binele oamenilor, nu doar înregistrăm înalțimea și greutatea cuiva”, a spus Yang. „Am descoperit probleme de sănătate ale cetățenilor, chiar dacă ei nu știau despre ele”.

Se nasc totusi niste intrebari, caci rasunsuri nu ne ofera nimeni, iar de binele facut cu forta suntem cam satui:

  1. Sunt aceste testari un paravan pentru altceva, care este scopul lor real?
  2. In ce baza de date vor ajunge rezultatele testarilor si cine si in ce scop se va folosi de ea?

Despre dr. Streinu Cercel, cititi va rog si:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

17 comentarii

  1. Cred ca e bine sa judecam faptele cu mult discernamant. Nu sunt nici pe departe un fan al dr. Streinu-Cercel (acesta avand, din cate stiu, apartenenta masonica) insa testarea de care vorbeste, daca nu ascunde altceva (prelevarea ADN) nu e un lucru rau. Testarea celor nascuti inainte de ’90 are logica, intrucat se obisnuia refolosirea seringilor sau vaccinarea copiilor cu aceeasi seringa (stiu cazul cuiva care a luat hepatita B in acest fel).
    Asta nu inseamna sa nu fim precauti cu astfel de afirmatii.

    1. @ Ionut

      Tot ce vine de la masonerie, vine de la diavol. Nimic bun nu poate veni de la diavol.

      Fratilor, legat de orice asa zis bine ce vine de la sistem, obligatoriu trebuie sa ne punem in prealabil urmatoarea intrebare: sistemul ne vrea binele cu adevarat sau nu ???

      In functie de raspuns merita sau nu, continuat subiectul.

      Doamne ajuta.

    2. Ionut, problema e alta: nu trebuie introdus caracterul OBLIGATORIU pentru toată lumea, la fel ca si in cazul legii vaccinarilor obligatorii. Să și le facă cine vrea, câte vrea, dar nu e normal să forțezi.
      Aud tot mai des cuvântul “obligatoriu” in tot soiul de legi. Se creează un precedent foarte periculos la adresa libertății persoanei.

  2. Se mai pune totusi o intrebare: daca pentru o anume persoana se obtine un rezultat negativ, ce faci? Il mai testezi peste un an si jumatate ca sa verifici daca nu s-a infectat intre timp?
    E bine de stiut ca HIV si hepatitele B si C se transmit prin sange (instrumentar medical si cosmetic nesterilizat corespunzator) si relatii intime.

    1. Si eu zic la fel, daca nu se ascunde ceva, atunci e buna testarea.
      SIDA e o boala mai greu transmisibila am inteles, dar hep. B e greu de decis CAT DE USOR SE TRANSMITE.

      Referitor la hepatita B retineti:
      1. Se poate transmite prin sange, sex, ace.
      2. Se poate transmite prin ustensile de frizerie sau manichiura/pedichiura nesterilizate.
      3. Virusul poate supravietui pana la 3 luni in mediu extern (afara).
      4. Boala asta nu se vede nu se simte.
      5. Incubatia e foarte perversa, poate dura luni sau ani. Practic o singura testare nu e de ajuns.

      Ma astept ca persoanele de aici sa fie mature si responsabile, deci exclud sange, sex si ace.
      Dar ganditi-va de 2 ori inainte de a va duce la frizerie sau manichiura/pedichiura. Daca vedeti ca personalul nu sterilizeaza ustensilele dupa fiecare client GANDITI-VA DE 2 ORI INAINTE DE A APELA LA SERVICIILE ACELEI UNITATI.

      La frizerie nu mai zic, ca masina de tuns nesterilizata ascunde in ea nu doar hepatite, dar chiar si alte boli foarte periculoase. Am vazut in frizerii oameni cu boli de piele severe, tunsi cu masina si masina era apoi utilizata pe capul altui client fara nicio sterilizare.

      La manichiura sau pedichiura situatia e mult mai grava. Pe langa hepatita se pot transmite micoze, ciuperca atletului si multe alte boli de care nu mai scapati. De bolile de piele nu mai scapi niciodata. Le ai pana mori daca le-ai contactat.

  3. Cam care ar putea fi urmarile dupa aceste testari ale sangelui:

    “POVESTI ADEVARATE

    A fost odata ca niciodata un director de SUPER-MEGA-MARKET, care si-a trait viata in betii, jocuri de noroc si orgii cu adolescente. Viata a trecut si omul nostru a ajuns la 50 de ani cu ficatul praf de la bautura. Simtindu-se rau se duce la doctor ca sa se caute de sanatate, si descopera ca mai are de trait un an. Dar omul avea bani si cu bani poti sa cumperi orice, chiar si un ficat nou nout. MERGE la cea mai buna clinica din tara, ca sa faca un transplant de ficat si se intalneste cu cel mai bun medic specialist. Redam discutia dintre cei doi, si ceea ce au hotarat…..

    -Domnule doctor Ionescu am facut niste analize si am descoperit ca am ficatul distrus, va rog sa ma ajutati, nu sunt o problema banii.
    -Pentru dvs. domnule director avem cele mai bune servicii iar un ficat costa intre 500.000 si un milion de euro.
    -Dar de ce atat de mult?
    -Avem o armata de oameni, iar pentru dvs avem servicii premium, avand in vedere venitul.
    -AM INTELES, in afara de bani ce mai trebuie sa fac?
    -Va vom face analizele ca sa vedem intreaga situatie ca sa iasa totul bine.
    -Cat de periculos este domnule doctor si care e rata de reusita?
    -La statutul dvs avem cei mai buni medici, si vom gasi un donator bun cu o compatibilitate PERFECTA.
    -Veniti maine la clinica ca sa demaram toate procedurile de transplant, dar mai inainte avem nevoie de analize.

    Omul pleca multumit si se intoarse a doua zi pregatit pentru analize. Intra direct in cabinetul doctorului si-l saluta…

    -Buna dimineata domnule doctor, sunt nerabdator sa fac analizele.
    -Buna dimineata domnule director, avem pregatita o camera numai pentru dvs.
    -O sa va preia asistenta sefa si o sa va examineze in amanunt.

    A venit asistenata si i-a facut un dosar intreg de analize. Domnul director merge acasa si imediat ii suna telefonul.

    -Domnule director sunt doctor Ionescu, peste doua zile sa veniti ca sa stam de vorba.
    -Am inteles sunt pregatit sufleteste pentru ce o sa vina.

    Asteptarea era chinuitoarea si omul nostru era intr-o stare de tulburare. Peste doua zile merge l-a spital iar pe hol da nas in nas cu medicul Ionescu.

    -Domnule director situatia dvs este destul de grava , pentru ca analizele spun ca exista o compatibilitate mica, intre organismul dvs si posibilul donator, iar organismul este slabit. In aceste conditii operatia costa 800.000 de euro, pentru ca avem nevoie de un donator viu, sanatos si tanar iar asta costa foarte mult.
    -Dar de unde veti gasi un asemenea donator?
    -Avem baze de date cu toti pacientii din lume si avem nevoie de un donator viu. Mergeti acasa si in trei zile vom gasi ceva in baza noastra de date.

    Domnul director merge acasa si pe drum ii suna in minte numai……,,avem nevoie de un donator viu”. Dar cum adica donator viu, dar recoltarea pentru transplant nu se face de la un pacient in moarte clinica? Timpul trece si medicul suna…

    -Domnule director am gasit omul, este tanar, are 27 de ani, nefumator, bucatar, si este sanatos tun, si in plus de asta este compatibil cu organismul dvs. Prin programul gratuit de sanatate are analizele la zi, iar din dosarul electronic al pacientului rezulta ca omul consuma f rar medicamente. Cardul sau de sanatate demonstraza faptul ca a avut doar cateva raceli banale.
    -Dar omul asta este viu, ce-o sa faceti cu el?
    -Nu conteaza, bucurati-va ca o sa fiti salvat.
    -De aia e asa scump, ca avem o armata de oameni, de la medici si avocati, pana la detectivi particulari.
    -Donatorul dvs. se numeste Pastramagiu Ionel, locuieste pe strada Lalelelor si este bucatar la restaurantul Rozmarin din oras.
    -Dar de unde stiti toate astea?
    -Noi stim tot, detectivii nostrii sunt pe urmele lui si-l monitorizeaza permanent. Am fost la politie si am urmarit toata activitatea sa prin camerele stradale si telefonul mobil, isi face cumparaturile numai la super-market si conform cardului de cumparaturi este vegetarian. Stim programul lui, iese din casa la ora 7 si prima data merge la buticul din colt ca sa-si cumpere ceva de mancare. De iesit iese la ora 18, dar noi vom opera dimineata, pentru ca este cel mai vulnerabil, in plus lumea se grabeste la munca si nimeni nu o sa banuiasca nimic.
    -Cum adica o sa operati?
    -Adica avem un om cu o masina de teren care o sa-l accidenteze, un accident controlat, iar intamplator o sa treaca pe acolo ambulanta noastra ca sa-l preia. Daca totusi este constient avem injectii care o sa-l adoarma. Avem o retea profesionista in care fiecare angrenaj functioneaza in cele mai mici amanunte. Conform legislatiei, exista acordul prezumat pentru donarea de organe iar familia o sa fie multumita cu banii de inmormantare pe care-i vom acorda.
    -Domnule director aveti incredere in noi ca suntem profesionisti. Prezentati-va la spital, o sa aveti o camera de lux, iar operatiile se fac simultan pentru o mai mare reusita.”

    Sursa: Comentariul cititorului “STOP RFID ( Viorel Ghica )” la articolul – https://saccsiv.wordpress.com/2016/11/25/mitropolitul-teofan-este-mult-mai-periculos-decat-patriarhul-daniel-primul-e-lup-in-piele-de-oaie-al-doilea-e-doar-lup/comment-page-1

    1. Un scenariu complet. Cati oare reusesc sa vada lucrurile in goliciunea lor?

      Probabil ca instituie obligativitatea analizelor deoarece prin metoda facultativa gratuita nu au reusit sa dobandeasca un procent majoritar.

      Am pus si eu botul la vrajeala lor cu analizele gratuite in luna nasterii, in urma cu 10 ani pe cand eram ultra-habauc.

      M-a sunat medicul de familie sa ma duc sa imi interpreteze analizele.

      Dupa ce medicul mi-a citit de pe acele foi pe care erau rezultatele, la final am intins mana sa le iau acasa, moment in care medicul le-a retras protejandu-le spunandu-mi ca nu poate sa mi le dea, deoarece raman in cadrul sistemului.

      Atunci am realizat ca ceva nu e in regula. Din acel moment, am ignorat orice gratuitate si oferta sclipicioasa din partea sistemului.

      Aseara am vazut primul episod din noua serie X Files. Baietii astia incep sa le dea pe fata tot mai mult.
      Ca idee esentiala, e ca se pregateste un virus pentru a declansa o pandemie la nivel global cu scop de reducere drastica a populatiei.

      Vazand articolul azi, m-am si gandit la filmul vizionat aseara si mi-am dat cu presupusul: daca cumva se strang date medicale despre toata populatia globului, pentru a putea sti exact cati se vor imbolnavi si cati vor supravietui, ca deh, nu vor a-i omoare chiar pe toti, caci au nevoie de ceva sclavi.

      Si construiesc baietii astia un virus exact dupa datele pe care le au, ca sa scape exact de cati vor, de unde vor si din ce paturi sociale doresc.

      Fratilor, repet, sa nu uitati un lucru: cand sistemul vine cu prajiturele, sa stit ca nu e de bine. Refuzati.

    2. Prostii…. Nu e nevoie decat de Dosarul Electronic! Prin el se va vedea imediat, prin cateva tastări, in ce spital din țară ai piesa de schimb necesară, vreun pacient sănătos tun dar internat ptr cine stie ce fractură etc, la ce etaj, la ce pat etc. De acolo, stii cu ce director, medici si asistente trb sa operezi. Se anunță familia că “a făcut stop cardiac” și gata.

  4. Bai, streinule ia sa-ti facem noi obligatoriu un test ADN sa vedem daca este de roman si daca nu este sa te

    trimitem obligatoriu acolo de iti este ADN-UL..

    Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu. Sa scapam de vaccinatii astia cu ser satanic.

  5. Sa presupunem ca dintr-o populatie N, N1 nu ies pozitiv la testarea pentru Hep.B, iar N2 ies pozitiv. N1 este de ordinul milioanelor, va dati seama. Rezulta, conform legii vaccinarii obligatorii, ca trebuie achizitionate N1 * 3 vaccinuri contra Hep. B, pentru adulti (ca daca e obligatoriu, apoi trebuie recuperate antigenele vaccinale, nu-i asa?). Rezulta o piata undeva la 10 milioane de doze, sa zicem, la 15 Euro pe doza. In afara de ei N2 trebuie sa inceapa tratamentul contra hep.B – iar aici sunt alte costuri. La fel pt HIV si Hep.C. Iar in ceea ce priveste ultimile doua, maine-poimaine ne trezim ca devenim cobai pentru vaccinuri dezvoltate in acest sens. Doar avem experienta sa fim cobai, inca suntem pentru Hexacima.
    La Cercel este vorba numai despre bani (cei cu care este platit de industria pharma), daca se dorea cu adevarat oprirea raspandirii acestor boli, aceasta se realiza deja.

  6. Mai bune ar fi campaniile de sensibilizare a populației pentru aceste analize și nu obligarea acesteia. Bolnavii de HIV / SIDA oricum sunt stigmatizați de către restul societății și întâmpină probleme cu locurile de muncă sau în cadrul acestora ! A face obligatorii analizele pentru HIV / SIDA ar însemna să condamni o grămadă de oameni care fac parte din toate păturile societății ! Oricum, analizele pentru HIV/SIDA sunt obligatorii pentru anumite categorii sociale și înainte de căsătorie !

  7. Sunt destule clinici in tara
    Sunt destule clinici private si fundatii in tara care efectueaza gratuit teste de depistare a hepatitelor si pentru HIV/Sida si care asigura gratuit tratamentele. Oamenii ar trebui informati, nu obligati. Care tine la sanatatea lui, este liber sa isi faca analizele, la fel ca si vaccinul antigripal.

  8. Intrucat exista nu mai putin de 127 boli, sindromuri,cancer, pana si banala gripa poate afecta reziltatul, ce test sa faca, nu s-a dovedit ca exista virusi umani, n-a reusit nimeni sa dovedeasca ca exista. Sunt microscoape care vad in atom , mincinosii astia n-au reusit nici cu ala sa dovedeasca ca exista virusi dar vor sa testeze ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE