X

ASASINAREA ziaristului SLOVAC Jan Kuciak: POLIȚIA a arestat mai mulți oameni de afaceri italieni, suspectați de JURNALIST de legături cu mafia ‘Ndrangheta

de null
Jan Kuciak, ziaristul de investigatii slovac ucis Foto: Agerpres/AP

Politia slovaca a anuntat joi ca a arestat mai multi oameni de afaceri italieni citati in ancheta de coruptie la nivel inalt efectuata de ziaristul asasinat Jan Kuciak, care ii suspecta de legaturi cu mafia, scrie AFP. 

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Acesta operatiune a fost efectuate “evident in legatura cu cazul (asasinarii lui Jan Kuciak) si cu persoane numite in mai multe randuri de presa, printre care ultimul articol al lui Jan Kuciak. Da, putem numi asta pista italiana”, a declarat seful politiei, Tibor Gaspar.

Operatiunea politiei a avut loc in Michalowice, in estul Slovaciei.

Potrivit presei slovace, ar fi vorba de omul de afaceri italian Antonino Vadala si mai multi membri ai familiei sale pe care Jan Kuciak ii suspecta de legaturi cu mafia calabreza ‘Ndrangheta.

Intr-un articol, neterminat si publicat miercuri de site-ul aktuality.sk, Jan Kuciak evoca cazuri de frauda in conexiune cu omul de afaceri italian si anturajul premierului Robert Fico.

Miercuri, doi apropiati colaboratori ai premierului au demisionat. Unul dintre ei – Maria Troskova, o consiliera a premierului, fost fotomodel topless, pe care Jan Kuciak o suspecta de legaturi cu omul de afaceri italian.

Cadavrul lui Jan Kuciak si al prietenei sale, Martina Kusnirova, impuscati, au fost descoperite duminica in casa lor din Velka Maca, la circa 65 kilometri est de Bratislava.

Cele doua asasinate au provocat o unda de soc in Slovacia. O mie de oameni au manifestat miercuri in fata sediului guvernului. Alte marsuri de proteste anti-coruptie sunt anuntate in zilele urmatoare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button