X

De mâine se triplează salariile medicilor. Să vedem cât va ține

de null

bani, lei, ron

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, miercuri, că toţi medicii şi toate asistentele din România vor intra de la 1 martie direct pe grila de salarizare din 2022. 

Conform ministrului, un medic primar va primi 15.000 de lei pe lună, în loc de 4.000 de lei cât primeşte în prezent.

“Este vorba de absolut toţi medicii şi toate asistentele care urcă pe grilă din 2022 direct, începând de mâine, vă vom transmite salariile ca să vedeţi despre ce este vorba. Pot să vă spun că un medic primar, de exemplu, de la 4.000 de lei ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază. În sistemul de sănătate, salariile chiar vor fi foarte mari şi ne-am bucurat să constatăm că încă de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40% doar pe promisiunea că vor creşte salariile”, a spus Vasilescu, conform Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara pe 8 februarie că salariile medicilor nu vor scădea, ci vor creşte, ajungând chiar la peste 4.000 de euro brut pentru medicii legişti. Pitea a precizat că 3% din angajaţii din subordinea ministerului au probleme, „dar nu probleme mari”, astfel că salariile consilierilor din ministerul Sănătăţii vor scădea cu aproximativ 23%, iar ajustări vor fi şi pentru funcţiile de conducere din minister, astfel încât un director de la Sănătate, de exemplu, să aibă acelaşi salariu ca un director din alt minister.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Dacă nu li se va cere nimic în plus pentru acești bani, atunci e o veste bună. Însă noi știm ca Supermemorandum-ul se referă și la aspecte medicale…

  2. Ok, foar bine.
    Dar in aceste conditii, acesti medici vor mai conditiona actul medical de traditionala SPAGA? Sau vor avea si salarii marite si vor primi si spaga. Sic!

  3. fratilor,aceasta manevra este spre cumpararea lor,pentru a vaccina si a presta toate servixcile dictate de sus fara sa mai stea pe ganduri,este o inselare de moment,pentru a pune in aplicare planul diabolic,cand cineva iti da bani multi si dintr-o data ,sa te gandesti bine de ce face asta,ca nimeni nu iti da degeaba.

    1. Spuneti-mi,va rog, numele ieromonahului nepomenitor din jud. Constanta, despre care ati mentionat in treacat acum cateva saptamani. E postul mare, am nevoie de preot la fel ca oricare om pacatos. [email protected]

  4. Ce li se va cere in schimbul acestor salarii umflate?
    Putem sa anuntam DNA daca acesti medici mai iau spaga?

  5. Ar fi foarte bine daca ar fi bani, medicii (si nu doar ei) trebuie sa aiba salarii bune, insa…
    Si-asa sistemul asigurarilor de sanatate era falimentar, urmeaza colapsul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button