X

Cinci femei I-AU IERTAT PE TOȚI și apoi AU FOST MARTIRIZATE

ORTHODOX CHRISTIANITY | They Forgave All and Were Martyred
de null

I-au iertat pe toți și apoi au fost martirizate

22 februarie 2018

Cele cinci femei împușcate în Duminica iertării (Duminica izgonirii lui Adam din Rai) au fost îngropate în pământul bisericii unde a avut loc tragedia. 

Ieri a avut loc slujba funerară și înmormântarea celor cinci femei, împușcate în afara Catedralei Sf. Gheorghe după liturghia iertării de duminică, în orașul Kizlyar din Daghestan, mii de oameni venind să-și ia rămas bun de la femeile deja considerate martire, raportează site-ul eparhiei de Makhachkala.

Sicriele cu corpurile celor ucise – Vera, Lyudmila, Nadezhda, Irina și Vera – au fost aduse la catedrala unde cu o seară înainte avusese loc tragedia, iar Arhiepiscopul Varlaam de Makhachkala și Grozny a oficiat litia pentru cei răposați.

Khalilov, locuitor în Kizlyar, în vârstă de 22 de ani, strigând ”Allahhu Akhbar!” a deschis foc asupra enoriașilor care au părăsit catedrala duminică, după ce s-au iertat unii pe alții pentru toate păcatele și greșelile lor. Patru femei au murit pe loc, iar a cincea a murit în spital. Și alte două femei au fost rănite, precum și doi agenți de pază – care sunt musulmani. Khalilov a fost împușcat de poliție când a încercat să scape. Mai târziu, ISIS și-a asumat responsabilitatea pentru împușcături, deși acest lucru nu este încă confirmat.

Biserica a rămas deschisă toată noaptea, iar preoții au citit pe rând Psalmi lângă trupurile celor răposate.

Oamenii au început să se strângă dimineața la catedrală, dorind să-și iea rămas bun de la femeile care au murit de mâna teroristului pentru că erau creștine. Aproximativ 5.000 de credincioși au sosit să le însoțească pe femei pe ultimul lor drum.

La serviciul funerar au participat vicepremierul în funcție al Republicii Daghestan Gasan Idrisov, ministrul în funcție al Politicii Naționale Tatiana Gamalei, președintele în exercițiu al Comitetului pentru Libertatea Conștiinței și Cooperarea cu Organizațiile Religioase Mohammed Abdurakhmanov, primarul orașului Kizlyar, Alexander Shuvalov , muftiul adjunct Akhmad-Hadji Kakhaev, precum și reprezentanți ai cazacilor, persoane publice și locuitori din Kizlyar.

Ritualul funerar a fost oficiat de Arhiepiscopul Varlaam, cu participarea clerului din Episcopia Makhachkala, a  Daghestanului și Ceceniei. La sfârșitul slujbei, toți cei adunați și-au luat rămas bun la sicriele lor și au depus flori.

Arhiepiscopul Varlaam a ținut apoi un discurs în care a mulțumit tuturor cetățenilor interesați pentru sprijinul acordat familiilor victimelor și a transmis condoleanțe din partea Sfinției Sale Patriarhul Kirill. Arhiepiscopul a transmis de asemenea condoleanțe, din partea sa și din partea clerului episcopiei, spunând: ”Fie ca Dumnezeu să odihnească sufletele celor răposate în locuința celor neprihăniți. Fie ca durerea de astăzi să ne unească în fața răului comun și să nu se mai verse niciodată sânge pe acest pământ.”

Condoleanțe au fost de asemenea oferite și de ceilalți oficiali prezenți la înmormântare, care și-au exprimat convingerea că nici acest incident, nici altul nu va distruge pacea interetnică care există în Daghestan.

Apoi, trupurile victimelor nevinovate, Vera, Lyudmila, Nadezhda, Irina, și Vera, au fost îngropate lângă biserică. Pomana dată în memoria lor a avut loc după înmormântare.

 

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button