X

Summitul Mondial al Guvernării: ,,Vom fi nevoiți să FUZIONĂM cu computerele”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Inteligenta Artificiala si impactul pe care il va avea asupra societatii in viitor a tinut capul de afis la editia din acest an a Summitului Mondial al Guvernarii.  Dictionarele se vor modifica pentru a oglindi noile realitati rezultate in urma avansului tehnologiei, vom vorbi cu peretii si nu vom mai detine masini; in timp ce ne indreptam spre “capitalismul perfect”, am putea chiar sa gasim leacul pentru batranete, spun expertii.

Iar pentru a nu ramane in urma, vom fi nevoiti sa fuzionam cu computerele.

Avand in vedere ritmul rapid in care stiinta si tehnologia evolueaza astazi, lucrurile se vor schimba fundamental in 20 de ani, a sustinut cunoscutul fizician si futurolog Michio Kaku la evenimentul care a avut loc saptamana aceasta in Dubai, potrivit Futurism.

Astfel, cuvantul “computer” va disparea din dictionare pentru ca va deveni prea general. De la corpurile noastre pana la strazi, totul va fi un computer.

Imprimarea 3D va transforma lumea si toti vom contribui la aceasta transformare. Vom fi capabili sa ne cream singuri hainele, pantofii, bijuteriile, orice.

In viitor, a mai spus Kaku, vom vorbi cu tapetul, nu pentru ca ne-am pierdut mintile, ci pentru ca acesta va fi de fapt un ecran inteligent care ne va afisa orice informatie ii vom cere – peretii vor deveni smartphone-urile, laptopurile si televizoarele noastre.

Tehnologia ne va ajuta sa facem shimb de ganduri si de idei la un nivel fara precedent, dar ne va crea si un sentiment de izolare si de singuratate.

Pe de alta parte, barierele lingvistice vor disparea, deoarece vom purta lentile de contact care vor traduce instant discursul persoanei din fata noastra.

Nu vom mai detine si nici macar nu vom mai conduce masini. Vom putea calatori fara prea multe bagaje pentru ca toate cele necesare le vom putea crea pe loc.

Kaku crede ca ne indreptam spre un viitor complet diferit din punct de vedere socio-economic fata de ce am trait pana acum.

“Construim ceva ce eu numesc, ‘capitalism perfect'”, a spus el, concept descris ca “eliminarea intermediarului, eliminarea frictiunilor capitalismului”, iar “castigatorul” va fi intreaga societate.

Tinerete fara batranete

“Inteligenta Artificiala ar putea sa ne dea ceva ce regii si reginele din trecut nu au putut niciodata sa cucereasca: procesul de imbatranire. Imbatranim si murim pentru ca acumulam erori. Dupa ce vom fi capabili sa comparam milioane de genomi de la persoane in varsta cu milioane de genomi de la persoane tinere, vom identifica cu precizie unde se produce imbatranirea. Si atunci o vom eradica”, a mai spus Kaku.

Oamenii trebuie sa tina pasul

Inteligenta Artificiala va depasi cu mult inteligenta oamenilor, iar acestia din urma ar putea sa fie nevoiti sa fuzioneze cu computerele pentru a supravietui, a spus futurologul Ian Pearson la summitul din Dubai, relateaza CNBC.

“Inteligenta Artificiala ii poate intrece pe oameni, ar putea fi de un miliard de ori mai inteligenta decat oamenii. Si trebuie sa ne asiguram ca avem mijloacele necesare pentru a tine pasul. Modalitatea de a ne proteja fata de acest lucru este sa conectam Inteligenta Artificiala la creierul nostru pentru a avea un IQ egal cu cel al computerului. La fel ca Elon Musk, nu cred ca este sigur sa dezvoltam aceste supercomputere pana cand nu exista o conexiune directa intre ele si creierul uman”, a explicat Pearson.

O idee similara a exprimat recent si Elon Musk, care chiar a infiintat o companie, Neuralink, pentru a dezvolta tehnologia necesara pentru conectarea creierelor umane la computere, transformandu-i pe oameni intr-un fel de cyborgi.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Iata si ce mai zicea Elon Musk la World Government Summit din Dubai:

Dubai, unde nu intamplator a fost ales acest simbol pe perioada summit-ului:

Iată două pasaje concludente despre această mare sminteală a omului modern, care îi va cuprinde și pe ortodocșii care vor lepăda credința, însetați de foloasele materiale, la fel ca și acești hăbăuci eretici și transumaniști din articol:

Urmarea acestei înşelări va fi că în societatea omenească „se va ivi cererea, dorirea lui Antihrist, va răsuna glasul chemător care va arăta stăruitor că este trebuinţă de un geniu al geniilor, care să ducă dezvol­tarea şi propăşirea materială la cel mai înalt nivel şi care să aducă o asemenea bunăstare pământească, încât cele cereşti să fie de prisos pentru om” – Sfântul Ignatie Briancianinov.

În vremea acestei perioade, făţărnicia lui Antihrist va merge atât de departe, încât nu numai că va dovedi toleranţă faţă de creştinism, ci chiar se va arăta preocupat de a-l ocroti. Întru cele din afară, se va sili să-L imite pe Hristos. Nefiind călăuziţi de inţelegerea duhovnicească a Bisericii, ci mai curând de înţelepciunea lumească, marea majoritate a creştinilor nu vor rezista până la capăt acestei înşelări şi-l vor socoti pe Antihrist ca fiind Hristos la a Doua Sa venire.

Găsiți mai multe la: Text remarcabil despre ANTIHRIST

Să ne amintim și de ceea ce avertiza Sfântul Cosma Etolul în profețiile sale:

„Va veni vremea cand vor conduce lumea lucrurile necuvantatoare si neinsufletite”.

Citiți vă rog și:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

    1. Multumesc pentru carte. Din carte, pg. 99: ”Și va fi el de statură înaltă, cu ochii ca jăratecul, cu sprâncenele negre, având cioc, fioros la față, viclean, perfid,strașnic. Pentru cei necredincioși ,,el” va părea frumos”.

      Ati observat multimea de personaje salvatoare din productiile livrate maselor:
      – Jon Snow dintr-un serial la moda (http://gameofthrones.wikia.com/wiki/Jon_Snow),
      – Aragorn din Stapanul inelelor (https://ro.wikipedia.org/wiki/Aragorn),
      – In Piratii din Caraibe sunt chiar doua astfel de personaje – unul erou si celalt simpatic (http://pirates.disney.com/movies)
      – mai nou si Vladimir I din filmul rusesc Viking (http://www.imdb.com/title/tt5157456/),
      – dar avem si personaje de desene animate care folosesc aceeasi reprezentare: Moise in filmul Printul din Egipt – http://hero.wikia.com/wiki/Moses_(Prince_of_Egypt)
      In mentalul colectiv este incet-incet fixata aceasta imagine, acest prototip, al eroului salvator.
      In felul acesta este indusa o simpatie fata de persoane/personaje care au infatisarea asemanatoare.antihristului, asa cum l-a descris Sf.Ioan din Kronstadt …
      Ca fapt divers, cred ca felul in care a fost creionat Moise in desenul animat (va) reprezinta imaginea cea mai apropiata de realitate.

      1. isa

        Sa nu simplificam. Vladimir si Moise nu erau nici tunsi scurt si nici cu barba rasa. Deci cum ar fi trebuit altfel reprezentati? Si in primul rand, ei sunt Sfinti, deci nu suna bine a fi inclusi intr-o lista de personaje ce pregatesc mentalul colectiv cu imaginea antihristului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button