X

După legea holocaustului, Polonia urmărește să interzică sacrificarea kosher

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Dupa cum stiti:

Polonia a PROMULGAT legea care NEAGĂ rolul polonezilor în HOLOCAUST

Iata ce putem citi la After Holocaust law, Poland moves to ban kosher slaughter de pe ynetnews. com:

 

După legea holocaustului, Polonia urmărește să interzică sacrificarea kosher

Camera inferioară a parlamentului polonez urmează să voteze în această săptămână asupra unui nou proiect de lege privind protecția animalelor, ce include restricții privind sacrificarea iudaică și exporturile de carne kosher ce poate afecta multe comunități evreiești din Europa precum și prețurile cărnii în Israel.

După controversa creată de legea ce interzice acuzarea Poloniei de atrocitățile holocaustului comise de naziști, partidul de guvernământ a depus un nou proiect de lege restricționând sacrificarea kosher și amenințând cei ce încalcă restricțiile cu închisoare de până la patru ani.

Noile restricții sunt incluse într-un proiect de lege de 48 de pagini privind protecția animalelor, camera inferioară urmând să voteze în această săptămână.

Restricțiile includ o interdicție a exportului de carne kosher din Polonia, ce se așteaptă să afacteze multe comunități evreiești din Europa, precum și exporturile de carne către Israel. Unele lanțuri de supermarketuri din Israel importă și comercializează carne kosher provenită din Polonia, intensificând concurența în piața de carne din Israel. O scădere a importurilor de carne din Polonia ar putea duce la o creștere a prețurilor de carne în Israel.

Proiectul de lege urmărește de asemenea interzicerea sacrificării animalelor ce se află într-o “poziție nenaturală” – în alte cuvinte atunci când animalul nu stă pe patru picioare, sacrificarea kosher devenind astfel practic imposibilă. Potrivit Președintelui Asociației Evreiește Europene (EJA), Rabinul Menachem Margolin, “legile Kashrut interzic orice presiune pe cuțit pentru a scuti animalul de durere inutilă. Prevenirea presiunii este imposibilă când animalul stă cu capul rezemat pe cuțit.”

Promițând să lupte împotriva noului proiect de lege, Margolin a făcut apel la guvernul israelian să stipuleze un amendament la legea sacrificării ca parte a unui angajament între cele două guverne.

“Aceste restricții pe sacrificarea kosher se află în contradicție completă cu principiul libertății de religie în Uniunea Europeană”, a zis rabinul. “Situația în Polonia este inacceptabilă. Cer guvernului polonez să evite adoptarea acestei legi rușinoase și să ia în calcul că înrederea evreilor în guvernarea poloneză se deteriorează. Nu-mi pot imagina care este următorul stadiu după legea holocaustului și impunerea restricțiilor pe sacrificarea kosher în țară.”

Potrivit rabinului Morgolin, în urma noilor restricții sacrificarea kosher în Polonia ar deveni imposibilă. “Sunt persoane ce au investit o mulțime de bani în construcția de fabrici și abatoare kosher, iar acum această lege șocantă le pune capăt. Este o dorință de a dăuna exclusiv industria kosher și de a limita exporturile de carne kosher. Nu reușesc să explice logica legii. Populismul și naționalismul sunt în creștere și crează războaie cu evreii pentru scopuri politice.”

Parlamentul polonez a interzis sacrificarea kosher în 2013, dar decizia a fost contestată de curtea constituțională. Judecătorii au acceptat petiția EJA și au hotărât că legea poloneză încălca principiul libertății de religie.

 

In 2013 s-a bagat in seama si papa:

Papa Francisc s-a intalnit cu presedintele Congresului Mondial al Evreilor exprimandu-si „opozitia fata de tot ceea ce inseamna restrictie fata de libertatea religioasa”

Detalii despre kosher asta gasiti la:

Mancam carne jertfita idolilor …

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. Mi se pare rușinos să asociezi această lege cu holocaustul și totodată să acuzi Polonia pentru holocaust. Comuniștii evrei au inventat acest mod de exterminare. De ce este acuzat PM polonez că spune adevărul?

  2. si Rommania a fost acuzata si condamnata explicit in Legea 217/215. Romanii doarme in tara altadata “a lor” dar de 28 de ani ocupata chiar de cei care i-a condamnat-o la disparitie. Asistam la propriul nostru genocid.

  3. Sa nu uite si “halal”-ul! Tot inchinare Satanei.
    A vazut cineva mancare “crestineasca”, adica etichetata astfel???
    Pentru ce nu-si vand spurcaciunile in locurile lor, si nu in public?
    Etichete ochioase ba chiar si preturi atractive… doar, doar crestinul sa cumpere marfa lor!
    Dupa ce ca e spurcata fiind “data” dracului, mai si pklateste cumparatorul pe cel ce o spurca ritualic.
    Cum s-ar spune, daca am cumpara de la “ei”, am plati un vrajmas al Lui Dumnezeu ca sa-L vrajmaseasca in continuare.
    Eu zic ca nu merita iar punerea pe picior de egalitate… comerciala este lipsa de respect fata de crestini.
    Asa cum sint restrictii la tigari, alcool … asa ar tebui si restrictii de vanzare la productia ritualica, respectiv la ce “kosher”, “halal” si ce-or mai avea sluguile demonilor bagat pe piata.
    Am cautat mult pana sa gasesc carne de miel ne-halal… e pusa eticheta de spurcare cam pe tot ce vine din Noua Zeelanda si chiar din alte provincii canadiene (eu fiind in Columbia Britanica).
    In Superstore, zona cu produse “kosher” este chiar langa cea “halal” si nu se bate nimeni…. ca in Israel…
    Ba chiar unele produse sint “certificate” si kosher, si halal – de unde se vede ca au acelasi stapan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button