X

Un lucru mai puțin știut: Medicamentele necesare pacienților internați trebuie asigurate de spital. Dacă le cumpără pacientul, îi va fi returnată contravaloarea

de null

Related image

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi seara că spitalele sunt obligate să asigure medicaţia necesară pacienţilor, iar în situaţia în care pacienţii cumpără medicamente în perioada în care sunt internaţi, pot să primească de la casieria spitalului contravaloarea medicamentelor şi materialelor.

Ministrul Sănătății a spus că a aflat cu surprindere despre faptul că pacienţii nu ştiu că, pe perioada internării, nu trebuie să-şi cumpere nimic.

”Pe parcursul internării, spitalul trebuie să asigure toată medicaţia necesară pacientului. Dacă spitalul nu dispune, poate din motive de aprovizionare, pacientul poate să-şi cumpere, iar cu factura şi cu chitanţa, face o cerere şi merge la casieria spitalului pentru a-şi încasa contravaloarea. Bineînţeles, după ce aprobă directorul financiar verificând dacă, într-adevăr, pacientul a fost internat, chitanţa a fost eliberată pe perioada internării, iar materialele şi medicamentele i-au fost solicitate ca şi ajutor pentru a fi tratat. Există aceste prevederi în normele la contractul cadru”, a declarat Sorina Pintea, la Digi 24.

Ministrul Sănătății a mai spus că vrea ca pacienţii să fie informaţi şi o măsură în acest sens va fi publicarea, vineri, pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului, a catalogului dispozitivelor medicale, iar  peste puţin timp va lansa catalogul preţurilor dispozitivelor medicale.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. http://evz.ro/cancerul-la-copii-in-crestere-alarmanta-romania-nu-are-registru.html

    dezastru in ce priveste cancerul la copii. Chiar asa, de unde atat cancer la copii? Ca se stie ca e o boala care survine in timp, dupa o anumita uzura a trupului, dar si una mentala, vine din conditii de viata, de munca precare, griji, factori de stres, alimentatie proasta si nesanatoasa in viata. Astea favorizeaza. Dar de unde cancer la copii? Sunt situatii si la numai cateva luni ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button