X

Musamalizarea MONSANTO: Roundup – glifosat si CANCERUL

de null
Monsanto’s cancer cover-up: ‘Decades of deceptive tactics to make billions of dollars’
Arhivă: Un protest împotriva achiziției Monsanto de către Bayer pentru 66 de miliarde de dolari și a erbicidelor pe bază de glifosat © Yves Herman / Reuters

Mușamalizarea Monsanto: ‘Decenii de tactici frauduloase pentru a câștiga miliarde de dolari’

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Monsanto a apelat la diverse tactici pentru a cenzura informații vitale pentru persoanele expuse la Roundup pentru a lua hotărârea dacă să-l utilizeze sau nu, a declarat Carey Gillam, jurnalist de investigații și autor. 

Povestea erbicidului gigantului agricultural, Roundup, a început în anii 1980 când testele desfășurate asupra ingredientului principal, glifosatul, au început să prezinte modificări celulare în cazul animalelor de laborator, ceea ce ar fi fost normal să fie considerate drept semne inițiale că produsul poate cauza cancer. În 1995, Agenția de Protecție a Mediului americană (EPA) a stabilit că compusul trebuie clasificat drept un cancerigen.

Cu toate acestea, cu șase ani mai târziu EPA și-a schimbat clasificarea pe motiv că a fost o decizie eronată, notând că publicul nu are de ce să-și facă griji.

De asemenea, datele de laborator din anii 1980 pe care s-a bazat EPA pentru a clasifica glifosatul un produs cancerigen au devenit brusc inaccesibile publicului, Monsanto argumentând că rezultatele intră sub incidența legii de protecție a secretelor comerciale.

Mike Papantonio de la RT America a discutat pe tema acestei chestiuni cu Carey Gillam, jurnalist de investigații și autor.

RT: Carey, ai scris o carte intitulată ‘Whitewash: Povestea unui erbicid, cancer și coruperea științei’. Din câte se pare Monsanto a lucrat cu îndârjire să mușamalizeze faptul că erbicidul lor poate cauza cancer. După atât de multe studii, ce opinie ai asupra încercărilor companiei de a nega adevărul?

Carey Gillam: Chestiunea cancerului joacă un rol important în ceea ce privește această chimicală. Este cel mai răspândit produs agrochimic din lume, este prezent în apă, mâncare, propriile noastre corpuri.. Agenția Internațională de Cercetare a Cancerului (IARC) a examinat rezultatele a decenii de cercetare epidemiologică și toxicologică și a ajuns la concluzia că este un posibil cancerigen cu legături strânse cu limfomul non-Hodgkin în mod special. Monsanto a declarat că toate cercetările sunt greșite, această agenție internațională se înșeală iar produsul lor e cel mai sigur din lume.

RT: În anii 1980 ni s-a spus de către EPA că Roundup cauzează cancer, iar apoi în anii 1990 contrariul. Și în această perioadă doctori și cercetători afirmând că cauzează cancer. Care este motivul retractării?

Citește mai mult: Erbicidul-monstru Monsanto responsabil pentru uciderea a milioane de acri de recolte

CG: Da, Toxicologii EPA au analizat studiile pe șoareci în anii 1980. Iar acești șoareci prezentau tumori foarte rare și stranii – șoareci cărora li s-au administrat glifosat. Ei au fost foarte îngrijorați pe seama acestui fapt și au averizat că poate cauza cancer. Monsanto s-a opus din răsputeri și în cele din urmă a convins EPA să-și ignore proprii toxicologi și să-l declare un produs sigur. Este aceeași practică la care am asistat de-a lungul deceniilor. Cercetătorii avertizează asupra constatărilor testării glifosatului pe animale în laborator, oamenii protestează, și de fiecare dată Monsanto pretinde că aceștia se înșeală și încearcă să discrediteze cercetătorii și rezultatele. Și încă o fac. Asta a creat o dezbatere în întreaga lume – nu numai în SUA, dar și în Europa și alte țări – cât de sigur sau nesigur este cu adevărat.

RT: Potrivit cărții, întâi a fost o mușamalizare. Apoi o încercare din partea Monsanto de a contracara știința și de a-și crea propria știință pentru a da impresia că Roundup e cât se poate de sigur. În cele din urmă nu este nici o tentativă din partea EPA de a clarifica lucrurile. Ce părere ai?

CG: Acesta este modul în care am descris situația. Mi s-a cerut să vin în Europa și să vorbesc în fața parlamentului. Totul se reduce la decenii de decepție. Este o acuzație gravă, dar sunt decenii de practici frauduloase ale acestei gigantice companii chimice de a câștiga miliarde – eschivând, hărțuind, discreditând, și cenzurând orice informații ce ar fi folositoare consumatorilor ce sunt expuși la această chimicală pentru a hotărî dacă s-o utilizeze sau nu, să decidă dacă vor să pulverizere Roundup pe terenul pe care se joacă copiii lor. Oamenii nu au avut parte de drepul la decizie, deoarece orice informații privind riscul au fost ascunse în timp ce compania a fost trâmbițată. Au întrebuințat diverse strategii în a-și atinge obiectivele; au scris anumite lucrări științifice atribuindu-le altor autori; au apelat la agenți – în cadrul EPA și universități de-a lungul țării – în încercarea de a controla narațiunea publică și de a controla ceea ce publicul știe sau nu pe această temă.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Cititi va rugam si:

GLIFOSATUL declarat substanță CANCERIGENĂ în California. Producătorul MONSANTO protestează

La minutul 26:00 al documentarului “Viitorul alimentatiei” ni se spune despre folosirea anumitor virusuri si bacterii in crearea de noi plante, fara a stii exact ce urmari are consumul lor asupra organismului uman. Se mai prezinta insa si o alta problema, folosirea markerului antibiotic, o gena rezistenta natural la un anumit antibiotic, pentru a putea testa mai tarziu daca grupul de gene dorit este exprimat. Aceasta chestiune au inceput s-o studieze la modul foarte serios unii cercetatori medicali deoarece s-a constatat ca de cand a inceput aceasta practica, eficienta antibioticelor asupra infectiilor la om este din ce in ce mai mica …

Despre ineficienta antibioticelor cititi va rugam si:

Apocalipsa antibioticelor?

Incepand cu minutul 41:00 al aceluiasi documentar ni se prezinta o interesanta lista de personaje care au lucrat la Monsanto dar au si functii importante in institutii care in mod normal ar trebui sa protejeze cetateanul american. Printre ei il regasim si pe … Donald Rumsfeld despre care puteti citi detalii la:

„Anti gripalul” TAMIFLU – vinovat pentru suicid, halucinații, confuzie și multe altele

Alte detalii despre Monsanto:

MONSANTO incearca sa preia controlul aprovizionarii cu seminte la nivel global, tara cu tara

Dezastru: MONSANTO SE VA OCUPA SI DE ALBINE … A cumparat principala firma de cercetare apicola dupa ce a fost implicata in dezastrul coloniilor de albine

STUDIU: Trei tipuri de cereale modificate genetic, marca MONSANTO, sunt TOXICE

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button