X

Cel puțin 17 persoane decedate după un atac armat la un liceu din „cel mai sigur oraș din Florida”

de null

Presa americană scrie despre carnagiul care a avut loc ieri la un liceu din Florida, unul dintre cele mai grave 10 atacuri de acest tip din istoria Statelor Unite.

FOTO: https://static.lakana.com/mmm-global-us-east-1/photo/2018/02/14/students%20leave%20Marjory%20Stoneman%20Douglas%20High%20School%20after%20shooting.jpg_10372349_ver1.0_640_360.jpg

„Sunt cel puțin 17 persoane – majoritatea adolescenți, dar și câțiva adulți – care au murit la liceul din Parkland, Florida”, au anunțat autoritățile.

Ucigașul din Florida este un adolescent cu probleme, mare amator de arme, spun poliţiştii citaţi. Nikolas Cruz fusese exmatriculat din liceu din motive disciplinare, anunţă AFP. Cruz fusese suspendat în trecut din cauza unor bătăi, dar şi pentru că i-au fost găsite gloanţe în ghiozdan. Tânărul în vârstă de 19 ani s-a prezentat la ora încheierii cursurilor cu o puşcă semiautomată şi o mare cantitate de muniţie. El purta mască de gaze și avea și grenade.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Era cunoscută fascinaţia sa pentru arme și de altfel, făcuse și pregătire militară într-o tabără. CNN anunţă că bărbatul a fost arestat ulterior și acum este audiat de poliție. E important să notăm că foștii colegi spun că obișnuia să aibă un comportament ciudat.

https://www.youtube.com/watch?v=c2poLGwWKuk

De altfel, scrie The Guardian, foştii colegi ai atacatorului de la Liceul Douglas High School din Florida au spus că „toată lumea a prezis” că ar putea „face ceva” asemănător cu ce s-a întâmplat miercuri după-amiază şi că unii dintre copii se temeau de el.

În încercarea de a găsi explicaţii pentru comportamentul tânărului, autorităţile i-au verificat conturile de social media şi au găsit postări pe care le cataloghează drept alarmante şi îngrijorătoare. Pe contul de Instagram al lui Nikolas Cruz sunt mai multe postări cu arme. Una dintre fotografiile postate prezintă un arsenal de puşti aşezate pe un pat, alta cadavrul unei broaşte.

Ironic sau nu, presa mai notează că oraşul în care a avut loc atacul armat – Parkland, are o populație de 31.000 de oameni şi fusese numit cel mai sigur oraș din Florida anul trecut. Situat în sudul statului, în oraș nu se întâmplaseră anul trecut decât șapte incidente violente și 186 de încălcări de proprietate.

https://www.youtube.com/watch?v=Zp1Lr3cNwqY

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button