X

Să rostiţi RUGĂCIUNEA fară GRABĂ, să pătrundeţi fiecare CUVÂNT

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Să rostiţi rugăciunea fară grabă, să pătrundeţi fiecare cuvânt, ideea fiecărui cuvânt ducând-o la inimă şi însoţind acest lucru cu metanii şi cu semnul crucii. În acestea constă toată lucrarea rostirii plăcute lui Dumnezeu şi roditoare a rugăciunii. Să pătrundeţi orice fel de cuvânt şi idee, iar cuvintele să le duceţi la inimă, căci aşa veţi înţelege ceea ce rostiţi şi veţi simţi ceea ce înţelegeţi.

Gustarea… dulceţii rugăciunii este ţelul rostirii rugăciunii şi prin această gustare a dulceţii rugăciunii în timpul rostirii rugăciunii se educă duhul rugăciunii.

Fiecare rostire a rugăciunii lasă urma rugăciunii în suflet: prelungirea ei neîntreruptă în aceeaşi ordine o înrădăcinează, iar răbdarea în această osteneală înrădăcinează şi duhul rugăciunii.

(Sfântul Teofan Zăvorâtul, Sfaturi înțelepte, traducere de Cristea Florentina, Editura Cartea Orodoxă, pp. 311-312)

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Parintele Iulian de la Schitul Prodromu fotografiat in timp ce Lumina Harica ii straluceste pe chip.

    https://www.facebook.com/iubim.dreapta.credinta/photos/a.822196234493348.1073741831.769866573059648/1649230378456592/?type=3&theater

    Poate sa spuna cineva ca nepomenitorii au cazut din Har si ca sunt nu stiu ce schismatici care incearca sa sfasie turma bisericii?
    Parintele Iulian de la Schtul Romanesc Prodromu este nepomenitor, dupa cum toata lumea ortodoxa stie acest lucru deja.

  2. Avva Efrem / Cei mai multi care vin la Catunachia, zic ,,Spune-ne un cuvant de folos,, . Eu va zic unul, dedicati macar o jumatate de ora din douazeci si patru rugaciunii. Dupa programul de lucru, pe la ora zece, unsprezece inainte de miezul noptii. Spuneti Rugaciunea fara sa aveti metanierul in mana; implorator, cerand mila Lui cu lacrimi; ,, Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma,, . Asa! Lucreaz-o si vei vedea ce rod iti va aduce. Daca reusesti jumatate de ora, fa mai apoi o ora Rugaciunea; numai sa fii atent in ora aceea nici telefonul sa nu sune, nici somnul sa nu te loveasca sau vreo alta neputinta. Nimic! Inchide telefonul, incheieti toate treburile si fa lucrarea aceasta, macar jumatate de ora, nu mai mult. Asta e! Si vei vedea ca sadesti un pomisor, iar maine-poimane o sa faca rod. Si Sfantul Ioan Gura de aur si Sfantul Vasile de la aceasta lucrare au pornit. De la un pomisor si au ajuns luminatorii lumii. Limonariul pustiului Athonit)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button