Parlamentul European a ELIMINAT oficial ORA de VARĂ

feb. 13, 2018 10212 6 http://bit.ly/2H63pf5

ORA DE VARĂ 2018. E oficial! Ora de vară a fost eliminată după o decizie a Parlamentului European. Așadar, anul nu va mai fi împărţit în ora de iarnă şi ora de vară.

Povestea a început la sfârşitul anului trecut, atunci când Lituania a cerut Uniunii Europene să renunţe la ora de vară. Motivul? Schimbarea de două ori pe an a ceasurilor i-ar pune în dificultate pe oameni, iar majoritatea consideră enervant acest lucru.

Rezoluția a fost votată de majoritatea deputaților, urmând ca România și restul statelor membre să o adopte, după ce își vor da acordul.​ 

Dintre cei 549 de deputați prezenți, o majoritate de 384 a votat să se renunțe la cele două fusuri orare de peste an, iarnă și vară. Astfel, ora de vară ar urma să fie scoasă din practică, iar ora de iarnă să fie valabilă pe întreg parcursul anului.

Ora de vara, eliminată în toate ţările din Europa

Germania și Austro-Ungaria au fost primele țări care au adoptat acest sistem în 1916. Scopul a fost economisirea rezervelor de cărbune necesare producției de război.

În România, ora de vară a fost reintrodusă în 1979. Atunci s-a stabilit că în ultima duminică din martie, românii să-și dea ceasurile cu o oră înainte.

NOTĂ OrtodoxINFO
Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
6 Comentarii la “Parlamentul European a ELIMINAT oficial ORA de VARĂ”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. nela
  # 13 februarie 2018 at 18:15

  Ce ora de vara si ora de iarna …

  Ora normala – de tot anul.

 2. lucky M
  # 13 februarie 2018 at 18:33

  În sfârșit … o victorie… A invins ora de iarnă așa cum era și firesc!

 3. marinela
  # 13 februarie 2018 at 18:58

  Aleluia!Era si timpul sa se termine cu prostia asta de schimbare in fiecare an a orei oficiale.

 4. Centex
  # 13 februarie 2018 at 20:45

  Anul acesta se mai trece la ora de vara sau nu? Ma refer la noi in tara..sau..de anul viitor intra in vigoare?

Scrie un comentariu

Scroll Up