X

Neurochirurgul Alexandru-Vladimir Ciurea, despre CITIREA GÂNDURILOR oamenilor cu ajutorul IMAGISTICII moderne

de null

Alexandru-Vladimir Ciurea, o personalitate a neurochirurgiei românești, a vorbit la interviurile DCNews despre progresul foarte rapid al medicinei în domeniul său de activitate. Medicul spune că imagistica modernă poate în acest moment să identifice în creier elemente ce până ieri păreau imposibile.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Medicul spune că în acest moment s-a ajuns la performanța ca imagistica să poată identifica inclusiv gândurile oamenilor.

“Este incomensurabil, infinit, ceea ce a putut să apară în științele neurale. Lucrurile merg în progresie geometrică. Explorăm creierul din ce în ce mai mult, aflăm din ce în ce mai mult și este ca un fel de bulgăre de zăpadă care crește ca o avalanșă. Desigur că trebuie să explorăm structura cerebrală din toate punctele de vedere. Lucrurile au avansat foarte mult. Se vede mișcarea mâinii cum se proiectează în creier, se văd gândurile care aprind anumite luminițe. Se vede de asemenea, vorbirea, conexiunile între anumiți centri,” a spus Alexandru Vladimir Ciurea în cadrul interviurilor de la “Academia de Sănătate”.

Creierul, un infinit 

Medicul a vorbit și despre informația conform căreia omul folosește doar o mică parte din capacitatea creierului.

“Mișcarea ideilor se constată. Exact cum se aprind licuricii sau Calea Lactee, exact așa se aprind și centrii nervoși în creier. Se spune că funcționăm cu 15-20% din creier. Nu știm cu exactitate. Este un infinit acest creier. Ne aflăm în fața unei explozii de informații. Toată lumea lucrează în această direcție. Există mereu o nouă depășire. Mâine apare altceva. Nici nu mai poți să aprofundezi ce apare nou în medicină.

Vezi răspunsul complet:

Discuțiile au avut loc în cadrul emisiunii “Academia de Sănătate” realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, realizată în parteneriat cu DCNews.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. “Toata lumea lucreaza in aceasta directie”… bineinteles, exista o “lume” foarte interesata sa afle cat mai multe despre creierul uman! Dar in niciun caz pentru binele nostru…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button