X

MINUNEA Părintelui Justin de la Taina Sfântului Maslu săvârșită de aprox. 300 de clerici

de Apologeticum

o inima de rugaciune pentru Parintele Justin parvu

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Se întâmpla în ziua de 22 mai 2013, la o zi după ce Părintele Justin s-a întors de la Cluj, unde a fost operat la stomac din cauza unei tumori. La un apel făcut cu doar 3 zile în urmă, s-au mobilizat sute de preoți, diaconi, călugări, mireni și au pornit spre Mănăstirea Paltin Petru-Vodă într-un gând: să ceară milostivirea lui Dumnezeu pentru însănătoșirea iubitului nostru Părinte. Deși a fost din scurt, totuși mai mulți potrivnici ai lui Dumnezeu au încercat să blocheze participarea unor preoți la acest eveniment unic în viața bisericească din România.

Clipele de rugăciune au fost pline de har, de iubire de semeni, de frățietate, de unitate într-un singur cuget, semn că avem în ADN-ul nostru aceste capacități, chiar dacă prin tradiție, noi românii suntem vestiți pentru dezbinare. Ca și în alte dăți, dar mai ales atunci, Părintele ne-a unit. Sfinția sa a fost liantul acestui neam în multe momente de încercare.

Și ce minune: Preoții și diaconii ce săvârșeau taina Sf. Maslu s-au grupat sub forma unei INIMI, fără a-i organiza cineva, ci din rânduiala lui Dumnezeu, un semn că Domnul așa ne-a văzut: toți o inimă pentru Părintele! Iar Părintele era în mijlocul nostru! Au fost momente ce nu le voi uita toată viața și îi mulțumesc bunului Dumnezeu și Sf. Părinte Justin pentru un asemenea dar. În urma sfintelor rugăciuni înălțate către Dumnezeu și sfinții Săi, starea de sănătate a Părintelui s-a îmbunătățit pentru o perioadă, însă pe 16 iunie Domnul l-a luat în Împărăția Sa, lăsându-ne îndurerați, dar și binecuvântați că am cunoscut aievea un sfânt în viață.

Când trăia Părintele, era totul simplu, căci mergeam cu toții la sfinția sa pentru sfat în orice problemă. Ne-au rămas cuvintele sale vii, dar foarte puțini îi mai urmează învățătura și linia mărturisitoare echilibrată trasată în ultimii ani de viață. E și greu de făcut acest lucru, căci ai nevoie și de discernământul necesar pentru a aplica cuvintele sfinției sale, fără extreme de-o parte și de alta, ci exact în duhul în care au fost spuse. Să ne rugăm bunului Părinte să ne dea acest discernământ și să-i urmăm calea spre Hristos.

Image result for Parintele Justin inima de rugaciune

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. La înmormântarea părintelui în jurul soarelui s a făcut un inel de lumină. Am poze de atunci dar nu știu Cum se pot atașa aici.
    Sa se rușineze toți care spun ca părintele a mai făcut greșeli, referindu se la faptul ca trebuia să întreruptă pomenirea episcopului pe motiv de ecumenism.
    Au început sa lovească în bătrânii care ne au călăuzit și ne au întărit….rușine celor care spun asemenea lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button