X

Audio: IOAN VLADUCA despre Sfanta Mucenita romanca HERUVIMA (1998) asasinata pentru ca s-a opus evreilor de la Fundatia George Soros ce lucreaza la trunchierea scrierilor Sfintilor Parinti si despre Sfanta Mucenita romanca DANIELA (2004)

de null

http://www.youtube.com/watch?v=4QE70HjxTwQ

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iata si comentariul celui ce a postat inregistrarea pe youtube:

 

În cimitirul Mănăstirii Petru Vodă se odihneşte de mai bine de 5 ani de zile monahia Heruvima, pe care ca mireancă a chemat-o Svetlana Mihaela Tanasă. Maica Heruvima a terminat facultatea de limbi clasice la Iaşi şi în 1995 a primit o bursă de la Fundaţia Söröş pentru un masterat în istorie medievală la CEU, Budapesta. Lucrarea sa de masterat a constat în cercetarea unui manuscris al Tîlcuirii la Facere scrisă de Sfîntul Ioan Gură de Aur, şi dovedea în această lucrare că textul tipărit de iezuiţi şi preluat de J.P. Migne în Patrologia Graeca are numeroase interpolări şi modificări faţă de manuscrisul cercetat, în care se regăsea un text cu adevărat hrisostomic, plin de duh. Concluzia era că la o ulterioară ediţie critică a Tîlcuirii la Facere se va descoperi balastul introdus cu reavoinţă de iezuiţi (de altfel, apropo de asta, dar din neştiinţă de data aceasta, şi pr. Dumitru Fecioru a făcut acelaşi lucru cu traducerea în rumîneşte, pentru că a luat textul tradus la Neamţu şi care se găseşte într-un uriaş manuscris de la Academia Română, şi l-a prelucrat după cel tipărit în PG; o altă observaţie pe care aş vrea să o fac ar fi aceea că părinţii nemţeni de acum 200 de ani nu au tradus nici un singur cuvinţel după ediţiile apusene ale Sfinţilor Părinţi, ci doar după manuscrisele din spaţiul ortodox). Profesorii ei i-au apreciat munca şi i-au propus să se înscrie la doctorat. Lucrarea sa de doctorat era axată tot pe tîlcuirea la cartea Facerii: trebuia să dovedească faptul că Sfinţii Părinţi l-au urmat în tîlcuirea lor la Facere pe ereticul Orighen. Svetlana s-a apucat de lucru cu încredere, neştiind ce i s-a cerut, de fapt. Dar, pe măsură ce mai citea din Sfinţii Părinţi cu pricina, realiza hula ce i se cerea să o dovedească. Am aici, rămase de la ea, Tîlcuirea la Facere a Fericitului Augustin (în latină), cea a lui Orighen (în greacă), cea a Fericitului Theodorit al Kirului (în greacă), şi cea a Sfîntului Efrem Sirul (în engleză), ba chiar şi comentariul filosofului evreu Filon din Alexandria (în greacă), lucrări pe care le citise acolo la Budapesta, în original. Cu cît citea mai mult, cu atît înţelegea că nu numai că Sfinţii Părinţi nu l-au urmat pe ereticul Orighen în lucrările lor, ci unul din motivele pentru care au întocmit aceste lucrări a fost acela de a-l combate pe eretic, şi se vedea asta din felul în care abordau fiecare chestiune în parte. S-a întîmplat ca fiind acolo să-şi pună cîteva întrebări despre profesorii săi şi să afle că majoritatea sînt evrei, şi să vadă dispreţul lor pentru Ortodoxie şi pentru Tradiţie, cu toate studiile lor universitare. Iar cînd le-a comunicat concluzia de mai sus cu privire la Sfinţii Părinţi, ei i-au spus: „Nu, nu e aşa. Mai citeşte-i o dată. Mai gîndeşte-te. Noi te plătim ca tu să demonstrezi ceva, iar tu trebuie să o faci”.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

    1. Fratele Mihail

      Ioan Vladuca nu este preot, ci profesor de matematica. Are niste probleme, caci cineva l-a prigonit. Sa ne rugam si pentru el.

  1. Iezuitii astia au lucrari interesante si se pare ca specializarea lor este de a sabota si baga bete in roate.

    Imi aduc aminte cum in urma cu un an-doi, in cardasie cu asa zisul minister de interne au incercat sa faca in judetul Salaj un centru de primire a emigrantilor.

    In baza a ce, o organizatie straina cu interese si activitate obscura, are intelegere cu ministerul roman de interne?

    Cine si in baza carui ordin ministerul roman de interne, comite actiuni neconstitutionale ?

    Revenind la iezuiti, astia ce sunt, secta, o aripa a papistasilor, ??? Tot am auzit de ei, dar nu m-am preocupat sa ii analizez.

    1. Iezuiții sunt un ordin “călugăresc”, aparțin de “Biserica”catolică, fiind sub directă ascultare față de papă. Și actualul papă Francisc a aparținut ordinului iezuit.

  2. In 2009 am fost la mormantul Maicii Heruvima. Atunci am aflat informatii despre viata ei sfanta. Impresionant! Sa nu mai spuna nimeni ca nu avem repere morale. Sa nu mai spuna leprele ca suntem un popor de mana a saptea. Aceste doua Sfinte Mucenite sunt parte din avutia nationala a Romaniei. Sfintelor Mucenite Heruvima si Daniela, rugati-va lui Dumnezeu pentru noi, pacatosii, sa ne sprijine in lupta cu puterile intunericului.

  3. in conditiile astea, unde mai gasim si noi textele autentice ale Sfintilor Parinti, nemodificate de rauvoitori; cel mai probabil au facut la fel si cu Biblia, cred ca cea de la 1600 era de mult masluita…

  4. Textele autentice ale Sfintilor Parinti se gasesc in manuscrisele vechi din spatiul ortodox. De ce credeti ca domnul Daniel nu continua traducerile din colectia Parinti si Scriitori Bisericesti, inceputa inainte de 1980? Tocmai in vederea falsificarii textelor ce urmau a fi traduse. Vreti sa spuneti de Biblia din 1688. Nu a fost masluita. Este o traducere corecta, la nivelul limbii romane de atunci. Biblia poate fi tradusa corect, datorita manuscriselor numeroase care se pastreaza, datorita textului Septuagintei, pentru Vechiul Testament si a textului Bisericii Ortodoxe a Greciei, pentru Noul Testament. Sa pastram versiunile Bisericii Ortodoxe Romane, dinainte 1990. N-au decat sa se apuce de falsificat, noi avem ce ne trebuie. Le-au luat-o altii inainte. Martorii lui Iehova cu ,,Traducerea lumii noi” si baptistii cu ,,Noul Testament pe intelesul tuturor”.
    Doamne ajuta. Celor cinstiti, nu lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button