X

Gheron Sava Lavriotul raspunde la una din intrebarile mele si afirma: COPILUL BOTEZAT la ECUMENISTI NU se intineaza de EREZIE

de Saccsiv
Imagine similară
Foto: http://corortodox.blogspot.ro/2016/04/scrisori-din-athos-cu-privire-la.html

Iata ce putem citi la Răspuns teologic al lui Gheron Sava către cei care nu înțeleg ce înseamnă întinarea prin erezie de pe blogul preotului Ciprian Ioan Staicu:

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

 

Încet-încet se înțelege tot mai clar că unii îi trimit pe oameni la ecumeniști, căci o afirmație ca aceasta: cum este posibil să considerăm că un copil botezat în ianuarie 2018 la cei care pomenesc este eretic, ascunde o neînțelegere a ceea ce înseamnă întinarea ortodocșilor prin erezie.

  1. Sfinții Părinți ce ar fi făcut? Sfântul Teodor Studitul, în epistola a 17-a, îl laudă pe un tată, Ioan Spătarul, care și-a botezat copilul în perioada iconomahiei la un preot ortodox și nu la un iconomah. Acest lucru este dovedit de faptul că tatăl copilului a pus în locul nașului icoana Sfântului Dimitrie atunci când copilul a fost botezat. Este de notat că erezia iconomahiei atunci nu fusese condamnată de un sinod. Prin această întâmplare vedem că ortodocșii nu aveau nici o comuniune cu ereticii.
  2. Ne întinăm prin credința eretică, indiferent de slujba săvârșită de ecumeniști. Iar întinarea respectivă este foarte mare și nu trebuie trecută cu vederea.
  3. La afirmația lui Mihai Silviu Chirilă că fiecare copil botezat de către ecumeniști anul acesta este eretic răspundem că noi întrerupem comuniunea cu ereticii nu pentru că Tainele lor nu sunt valide, ci pentru că atunci când suntem în comuniune cu ereticii mărturisim că credința lor este ortodoxă, ceea ce este greșit. Însă ceea ce este mai rău este faptul că acceptăm că credința lor este și a noastră. Din acest motiv noi însă nu avem nici o comuniune cu ei și nu săvârșim nici una dintre cele 7 Taine împreună cu ereticii ecumeniști.
  4. Nu cred că sunt de folos derapajele teologice, care aduc numai sminteală. Într-un studiu pe care îl vom publica în curând și în limba română vom dovedi, pe baza învățăturii Sfinților și a Sinoadelor Ecumenice, că Sfinții nu aveau nici o comuniune cu erezia și că nu există un al treilea fel de credincioși, ceipărtași la erezie, așa cum învață Mihai Silviu Chirilă.
  5. Când un prunc este botezat de către ecumeniști, acesta nu se întinează de erezie, datorită purității și vârstei lui fragede, însă noi, cei care am întrerupt pomenirea, dacă ne botezăm copiii la ecumeniști, ne întinăm noi și preotul săvârșitor, din cauza comuniunii cu erezia ecumenistă. De aceea bine este să ne botezăm copiii la preoții care s-au îngrădit de erezie.
  6. Vremea minciunilor ecumeniștilor și ale filo-ecumeniștilor s-a încheiat. De acum, în duh de pace și cu argumente întotdeauna teologice, fără atacuri la persoană, de fiecare dată când cineva își va expune păreri fără acoperire teologică ortodoxă, părinții athoniți vor da de îndată răspuns fundamentat patristic.

 

Cu respect față de toți iubitorii de Adevăr,

Gheron Sava Lavriotul

 

traducere din limba greacă de

Gheron Efrem Prodromitul și Ciprian Staicu

 

In primul rand, ii multumesc monahului Sava Lavriotul ca a raspuns uneia dintre intrebarile de la:

GHERON SAVA LAVRIOTUL a cazut in SCHISMA …

In al doilea rand, este esential de stiut ca intrebarea era a mea si nu a teologului Mihai-Silviu Chirila. A mea, adica saccsiv, cu acest pseudonim scriu de peste 10 ani si sunt printre extrem de putinii din tara asta care si-a expus viata pe tava intr-o carte, asa ajungand lumea sa afle si ca am facut puscarie. Tot de peste 10 ani, sub aceeasi denumire este cunoscut si blogul pe care-l administrez, singurul real anti sistem dintre cele cu mare trafic. Iar impreuna cu administratorul unui alt vechi blog, Apologeticum, am pus bazele unicului portal anti sistem din Romania, al carui trafic depaseste pe cel al majoritatii site-urile similare din intreaga lume ortodoxa. Astfel, cu ajutorul bunului Dumnezeu, aceste doua bloguri au avut o contributie determinanta la trezirea majoritatii celor ce s-au trezit prin folosirea cu folos a internetului. Iar cei ce s-au trezit cu ajutorul internetului reprezinta peste 90 % din totalul celor ce s-au trezit in tara asta. Mai mult, aceste doua bloguri mama impreuna cu portalul au promovat, facand astfel cunoscuti publicului larg, pe absolut toti preotii nepomenitori din Romania si pe multi din strainatate. De fapt, fara implicarea noastra, miscarea nepomenitorilor romani ar fi ramas insignifianta. E aproape sigur ca toate acestea preotul Ciprian Ioan Staicu nu i le va comunica monahului Sava Lavriotul, insa eu mi-am facut datoria de a se stii cine sunt participantii la acest dialog.

Referitor la fraza de inceput din textul monahului Sava Lavriotul, Încet-încet se înțelege tot mai clar că unii îi trimit pe oameni la ecumeniști”, aceasta n-are absolut nici o acoperire in realitate. Nici saccsiv si nici OrtodoxInfo n-au trimis si nu trimit oameni la ecumenisti, iar in ceea ce ma priveste, nu mai merg la pomenitori inca inainte ca majoritatea actualilor preoti nepomenitori sa devina … nepomenitori. Asa se face ca majoritatea cititorilor blogului saccsiv n-au luat hotararea de a nu mai participa la Slujbele pomenitorilor in urma chemarii preotilor nepomenitori, ci uneori a fost taman pe dos. Cel mai bun exemplu e chiar cel al preotului Ciprian Ioan Staicu, care a interupt pomenirea de abia la 7 noiembrie 2016. Pana atunci cine il tot batea la cap sa intrerupa pomenirea? Cititorii blogului saccsiv

Referitor la presupusa invatatura a teologului Mihai-Silviu Chirila, il rog pe monahul Sava Lavriotul sa inceapa un dialog cu respectivul.

Asadar, la intrebarea mea Ce facem cu un copil botezat la pomenitori dupa Sindoul din Creta?”, raspunsul monahului Sava Lavriotul ar fi de fapt punctul 5 din textul sau:

 

“Când un prunc este botezat de către ecumeniști, acesta nu se întinează de erezie, datorită purității și vârstei lui fragede, însă noi, cei care am întrerupt pomenirea, dacă ne botezăm copiii la ecumeniști, ne întinăm noi și preotul săvârșitor, din cauza comuniunii cu erezia ecumenistă. De aceea bine este să ne botezăm copiii la preoții care s-au îngrădit de erezie.”

 

Daca bunul Dumnezeu ma ajuta sa mai am copii, nu-i voi boteza la pomenitori, nici n-am indemnat pe cineva sa-si boteze copiii la pomenitori si chiar nici nu stiu de vreun nepomenitor, preot sau mirean, care sa fi zis ca-si boteaza copiii la pomenitori.

La final, monahul Sava Lavriotul ne asigura ca parintii athoniti (care?) vor raspunde fara atacuri la persoana. Ceea ce-i imbucurator, insa trebuie subliniat faptul ca atacurile la persoana nu sunt folosite in zona celor ce n-au fost la Sinaxa de la Roman, ci de unii dintre semnatarii de acolo. Ca de exemplu preotul Ciprian Ioan Staicu, care atunci cand vorbeste despre mine ma numeste puscarias sau unii dintre preotii de la Radeni care au fost principalii raspandaci ai zvonului ca teologul Mihai-Silviu Chirila ar fi un evreu cu misiunea de a distruge miscarea antiecumenista. Chestiuni extrem de triste, in primul rand pentru ca sunt preoti, deci ar trebuie sa fie niste modele, stiut fiind faptul ca:

Sfantul Ioan Gura de Aur: Despre BARFIRE si mancatorii de suflet de om …

In al doilea rand, nu este corect. In 2016, dupa Sinodul din Creta, preotul Ciprian Ioan Staicu a avut parte de cea mai intensa promovare din partea blogului saccsiv, comparativ cu ceilalti preoti, fapt ce l-a scos din anonimat si l-a transformat in vedeta. Iar Radeniul a ajuns un nume de referinta in lupta anti ecumenista sprijinindu-se pe doi stalpi: teologul Mihai-Silviu Chirila si portalul OrtodoxInfo. Ba mai mult, fara aportul acestora, Radeniul era demult mancat cu fulgi cu tot de catre ecumenisti.

Foarte util ar fi daca monahul Sava Lavriotul ar aborda pe larg si urmatoarele:

Pe baza caror Canoane spune ca Biserica Ortodoxa Bulgara este eretica? Totusi, Sinodul BOB a respins documentul din Creta, ba mai mult, Biserica Ortodoxa Bulgara a parasit Consiliul Mondial al Bisericilor inca din 1998. Altfel spus, ca sa intelegem mai bine, daca de exemplu Sinodul BOR ar fi fost cel ce a parasit CMB si ar fi respins si Documentul din Creta, noi romanii ce motiv am mai fi avut sa devenim nepomenitori? Rog de asemenea mult pe toti cei ce ii dau dreptate monahului Sava sa raspunda la aceasta intrebare.

Este adevarat ceea ce a afirmat preotul Theodoros Zisis, cum ca la Sinaxa monahului Sava Lavriotul din Grecia s-a pus la îndoială sfințenia Sfintului Paisie Aghioritul?

[VIDEO] Sinaxa lui gheron Sava din Grecia a pus la îndoială sfințenia sfinților Paisie Aghioritul și Porfirie Kavsokalivitul

Preotul Ciprian Ioan Staicu isi indemna cititorii sa asculte muzica clasica satanista. Dar Sfintii Parinti ne invata “Să nu mai vorbiți și să nu mai aveți legături cu cei ce vă îndeamnă să ascultați muzica clasică. Ei se vor duce în iad ca să se muncească”. Cum comenteaza monahul Sava Lavriotul aceasta tema?

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

24 comentarii

  1. … datoria a se şti … nu a se ştii !!! Ne aruncăm la lucruri înalte dar abecedarul l-am cam uitat. Iertaţi , nu este maliţiozitate !! Doar o constatare.

    1. … “datoria DE a se sti”, nu “DE a se stii”(si fara spatiu)!!! Ne aruncam la lucruri inalte dar abecedarul (?! da ce, a scris cu chirilice de te legi de alfabetul omului?!) l-am cam uitat, Iertati(fara spatiu), nu este malitiozitate(virgula) doar o constatare(semnul exclamarii, ca daca era punct se termina brusc, precum un popou de elefant berc. Si scripta “Doar o constatare.”este de Grigore in piata atunci cand isi anunta pretul la cartofi, Fiind nepredicativa nu poate sta de sine statator, ca propozitie cum ar veni)

      Felicitari, cred ca va depaseste umbra in competente lingvistice!

  2. 1.Biserica Bulgara pomenestè episcopul Bartolomeo si toti patriarhii ecumenisti deci sunt in comuniune! 2.Este adevarat ca sunteti cel care ne-ati informat de 10 ani si ati sustinut toti preotii nepomenitori!Dumnezeu va va da cununa!3.Fiti bland ca porumbelul caci intelept sunteti si faceti pace intre ei toti,sunt(em) in aceeasi barca!Puscariasii ,femeile desfranate si pietrele vor spune adevarul in vremurile din urma!Fericiti faca torii de pace …si Sfintii Trei Ierarhi aveau adepti diferiti dar s-a primit porunca a fi cinstiti in aceeasi zi,spre bucuria ucenicil or! Pace si mantuire!

  3. CARE?? “parinti athoniti”.
    Sava lavriotul nici macar nu mai este in Lavra. Este doar o titulatura folosita pentru a da incredere in parerile lui/lor.
    In Sfantul Munte nimeni nui accepta sau sprijina.

    1. mai bine zis in Sfantul Munte mai toti refuza intreruperea pomenirii, cu mici exceptii. Gheron Gavriil ucenicul Sf. Paisie Aghioritul desi a intrerupt pomenirea, nu sprijina extrema reprezentata de gheron Sava, ci considera ca pr. prof. Teodor Zisis este demn de urmat.

      1. Multumesc de lamuriri.
        Daca nu ma insel, pr Sava e ucenic dea pr Gavriil; aici e un paradox totusi…. pentru ca pr Sava nu recunoaste sfintenia Cuviosului Paisie Aghioritul.
        Nu cunosc pe pr Sava, insa se stie bine ca in Sfantul Munte era necunoscut inainte de a iesi in fata cu nepomenirea. Acolo inca sunt multi alti parinti cu viata sfanta si nici unul dintre ei nu ii sprijina extrema.

  4. Încâlciți în Credință suntem Doamne – Iartă-ne și ne Luminează cu Mila Ta Nemăsurată !
    Atenți nu cumva să ne întinăm , în prea multă iubire,
    că de ură nu- i bai !?
    Partizani de pe frontul Ortodoxiei , desigur mai ușor să criticăm decât să luptăm, doar urmărim faptele ,,dușmanului ” nu al sufletului !?
    Câți erau drepți dintre cei, care- L însoțeau pe Domnul Hristos pe Golgota și pentru cine a Murit Domnul Răstignit ?!
    A Înviat oare ,
    doar pentru cei drepți ?
    Ortodoxia este
    Pâinea Nesfârșită,
    sau o felie împărțită ?!
    Doamne Ajută !
    Chiar nu vedem
    că luptăm războiul
    cel dintre noi !?
    Iertați – mă Vă rog ,
    Sărut mâna !

  5. Totusi de ce nu iti spui numele nici tu Vasile?
    Toata lumea stie cum te cheama, faptele tale le-ai expus public, deci de ce nu iti spui pe nume si prenume complet?

    Militia si procuratura stiu cine esti, cred ca stiu si unde te misti, deci de ei nici nu ai cum sa te ascunzi. O parte dintre cititori te cunosc deci la ce bun sa nu spui cine esti? Si nici nu trebuie sa spui pe blog, uite ma am CNP-ul cutare si ma gasiti intre orele cutare si cutare acolo undeva.

    Lucrurile sunt neclare ca tu insisti ca oamenii sa iasa in strada sau sa mearga in cutare loc, dar tu nu apari acolo.
    Tu le ceri unor oameni cu nume si prenume complet sa raspunda semnand in acelasi timp cu Saccsiv.
    Tu spui ca blogul Saccsiv a facut cea mai mare munca, dar sa nu uitam ca articole importante si multe le-au scris cititorii. A fost o munca de echipa, nu e corect sa nu-i amintesti pe cititori.

    Putin mai multa transparenta si mai putina mandrie n-ar strica.

    1. tehnic

      Pai daca de peste 10 ani scriu cu acest pseudonim, de ce sa-l schimb? E anapoda ce zici.

      E nedreapta acuza ta. Am spus mereu ca blogul si mare parte dintre cititorii sai reprezinta o familie. Acest intreg reprezinta blogul saccsiv. Multi dintre cei treziti au incercat la randul lor sa-si aduca aportul.

      1. Anapoda???

        Te contrazici singur ca atunci cand il intrebi pe Sava Lavriotul spui:
        “In al doilea rand, este esential de stiut ca intrebarea era a mea si nu a teologului Mihai-Silviu Chirila. A mea, adica saccsiv
        Iar mai apoi spui:
        “Am spus mereu ca blogul si mare parte dintre cititorii sai reprezinta o familie. Acest intreg reprezinta blogul saccsiv.

        E anapoda cum spun eu? E chiar o acuza nedreapta?
        Foloseste numele tau, ca de aceea ti s-a dat un nume la botez.

  6. Sigur o vom lua razna .De ce nu fac un sinod ANTIECUMENIC ca sa se termine cu erezia ?Asta ne mai lipsea ca incolo le aveam pe toate .Chiar nu se gaseste niciun ierarh sa stopeze intoducerea acestor marsavii in Biserica Ortodoxa ?

    1. Fiecare vede în măsura curățirii vederii sufletului său !
      Sfânta Biserică curăță orice mârșăvie sufletească, deci nu poate fi decât – SFÂNTĂ, DREAPTA și CURATĂ !
      ,,mârșăvia ” se curăță sau se îndepărtează !
      Sfintele Sinoade nu se fac cum vrem noi țațele pe marginea feisbucului, iar, a o lua razna ține de Credința ,, multă ” ce- o avem !
      Seară cu pace
      sufletească -Lili Craciun !
      Doamne Ajută !

    2. De ce suntem tate ?Am intrebat de ce nu se remediaza aceasta problema ?Este jicnitoare o asemenea adresare .De ce oamenii in credinta ortodoxa sunt atacati prin astfel de sinoade ?Cui folosesc?

  7. Draga D. Lili Craciun,
    Va rog sa faceti distinctia intre ECUMENIC si ECUMENIST. Cele sapte Sfinte Sinoade ale Bisericii lui Hristos au fost ECUMENICE. Ereticii care ne tulbura acum sunt ECUMENISTI. Nu noi le-am dat acest nume, ei i l-au insusit fraudulos, ca sa semene mai usor confuzia. De dorit ar fi sa avem un SINOD ECUMENIC, nu unul antiecumenic. Intrunirea lui este, in momentul de fata, foarte dificila, deoarece diavolul si slujitorii lui sunt foarte activi si incearca sa-l zadarniceasca. Eu unul nu vad cum s-ar putea intruni acest sinod intr-un viitor apropiat. Noi facem ce putem, Dumnezeu va da solutia si va lucra pentru binele Bisericii Sale.
    Nu se gaseste niciun ierarh in Biserica Ortodoxa Romana care sa stopeze marsaviile, adica ereziile, deoarece toti cei 55 au cazut in erezie. In lume sunt destui ierarhi ramasi credinciosi lui Hristos, si noi spre acestia ne indreptam nadejdile. Daca va multumeste raspunsul, pomeniti-ma si pe mine nevrednicul macar o data in rugaciunile fratiei voastre. Doamne ajuta.

  8. “Astfel, cu ajutorul bunului Dumnezeu, aceste doua bloguri au avut o contributie determinanta la trezirea majoritatii celor ce s-au trezit prin folosirea cu folos a internetului. Iar cei ce s-au trezit cu ajutorul internetului reprezinta peste 90 % din totalul celor ce s-au trezit in tara asta.”

    Nu-i suficient ca oamenii sa se trezeasca pentru a se si mantui.. Scrierile sfintilor parinti mantuiesc, nu teorii ale conspiratiilor bazate in mare parte pe suspiciune si speculatii – chiar si reale de ar fi – ele nu ajuta la mantuire. Asa ca doar ce e pur legat de ortodoxie si de mantuire , de pe blogurile dvs, ajuta omul sa se mantuiasca..

    1. asta pentru ca vezi cu ochi de cal… tot ce ne inconjoara ne ajuta sau ne primejduieste mantuirea.. doar daca am trai prin munti si pesteri ar fi mai putini factori care ne-ar influenta, insa in societatea de azi trebuie sa te pazesti de foarte multe ispite si piedici care ne primejduiesc mantuirea si de aceea informam si despre acestea, ca marea majoritate nu vad aceste pericole.

  9. @Ortodox-cu-numele,

    Doamne ajuta

    Blasfemiezi prietene cu atata usurinta . Cum vine lucrul acesta din punct de vedere a adevarului? Te rogi cu ereticii tai , doar pt ca sunt romani si multi, si nu cu cei din afara Bisericii Autocefale????

    Ierarhii nu vor sa se dezica ca altfel o faceau . (motivele fiind multe insa nu nestinta). deci sunt constienti de erezie. Sa mai te si inchini cu unul care face constient acest lucru , e peste puterea mea de intelegere.

    Prietene, vorba multa saracia omului. Cu dragoste frateasca iti spun revizuiesteti modul de gandire si aboradre, ca ma tem de ce spui.

    Ce are Hristos cu Veliar in toata analogia ta? Nimic. Nu exista , tu ca Ortodox in marturisire (de dorit si in traire) sa te inchini cu veliarii tai numai ca-s in BOR…

    Mantuire

  10. Ortodox-cu-numele,
    erezia ecumenista e erezie! Si nu trebuie sa te amesteci cu ea ca-i boala grea si molipsitoare. Ce atatea explicatii in a scoate fraze chinuite si intortocheate pentru imbarligarea mintii unora. Ne credem toti teologi de-acum, rusine sa ne fie, sa punem genunchiul la rugaciune ca suntem frati si traim vremuri grele in care trebuie sa fim uniti nu sa ne dam in cap si sa alimentam orgolii dracesti.
    Sfintilor Ierarhi Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur, privegheati pentru noi si pentru poporul roman greu incercat!
    Doamne iarta-ne si nu ne parasi, ca noi fara Tine nimic suntem!

  11. redactor
    Mesajul meu era adresat strict lui,,Ortodox-fara-nume” care a facut un comentariu confuz si periculos.
    Si ca sa raspund si la intrebare: nu cunosc nepomenitori amestecati cu ecumenistii (incep sa se contureze unele treburi, dar e devreme sa trag concluzii) doar doare starea in care ne aflam cu totii. Nadajduiesc la mila Domnului sa dea parintilor nostri discernamant iar noua rabdare si gand bun. Doamne ajuta!

  12. Este vreun preot nepomenitor in Bucuresti,nu cred. Aici gura fiarei este prea aproape. NUmai daca i ntervine Domnul IISUS mai putem face ceva .Trebuie multa rugaciune,si sa avem nadejde.ce vremuri traim.Dintro data ne am trezit ,nu in afara Bisericii,nu noi,ci intr o schisma.Eu asa simt.Asa percep situatia.Daca gresesc astept cu dragoste indreptarea fratiilor voastre.

  13. Cred ca ar fi bine ca “orthodox cu numele” sa nu mai posteze, si-asa sunt destule suspiciuni si suspiciosi, mai vine si el sa tulbure mintile! Eu sunt convins ca e cu treaba pe-aici, asa ca lasati-l sa mearga la stapanii lui si sa raporteze ce a facut si ce n-a facut din ce i s-a ordonat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button