CONEXIUNILE puternice dintre Soros, Rise Project și LIDERII #REZIST. Sumele ENORME virate de MILIARDAR

Ian 27, 2018 5573 4 goo.gl/brm9mZ

O cercetare minuțioasă a scos la suprafață faptul că Rise Project s-a bazat în demersurile sale jurnalistice pe fonduri generoase venite din surse cel puțin controversate.

Conform unei anchete semnate de Mugur Ciuvică și publicată pe pagina de Facebook Grupul de Investigații politice, Rise Project a fost finanțată generos de Ministerul Afacerilor Externe din Olanfa, o fundație deținută de George Soros, dar și de o fundație deținută de Google.

EVZ publică integral textul semnat de Mugur Ciuvică.

“Un guvern străin, cel olandez, și George Soros au finanțat generos campaniile Rise Project îndreptate împotriva guvernului României, alimentând protestele rezist din februarie 2017. Tot prin intermediul Rise Project a fost plătit și Florin Bădiță, unul dintre liderii manifestațiilor, fan Kovesi și deținătorul paginii de Facebook Corupția Ucide.

Grupul de Investigații Politice publică lista finanțărilor primite de Asociația Rise Project în perioada ianuarie 2016 – aprilie 2017. (http://www.grupul.ro/wp-content/uploads/2018/01/Rise.jpg.) Potrivit acestei liste, care face parte din Raportul ANAF privind verificările efectuate la Rise Project, principalii finanțatori ai Rise Project au fost Ministerul Afacerilor Externe din Olanda, Open Society Institute (Fundația Soros) și o fundație deținută de firma Google. De asemenea, Rise a mai primit bani de la guvernul elvețian și de la un ONG din Suedia.

Banii au ajuns în conturile colaboratorilor Rise Project prin intermediul unor contracte de drepturi de autor. 6 astfel de contracte, în valoare totală de 33.300 de euro și 9.100 de franci elvețieni, au fost încheiate într-o singură zi, 1 februarie 2017. Câteva zile mai târziu a avut loc cel mai mare miting anti guvernamental din 2017, mitingul la care au fost aprinse lanternele telefoanelor.

14.400 de euro din banii primiți de colaboratorii Rise Project au provenit de la Ministerul Afacerilor Externe din Olanda. Astfel, guvernul unui stat străin, partener al României în UE și NATO, a finanțat acțiuni îndreptate direct împotriva guvernului României sub pretextul unor finanțări pentru programe anticorupție. Este vorba de același stat al cărei ambasadoare, Stella Ronner-Grubacic, cea prin care, foarte probabil, au și fost făcute plățile către Rise Project, își petrece concediile împreună cu afaceriști români condamnați pentru corupție.

Tot în 1 februarie 2017, Rise Project l-a plătit direct pe unul dintre organizatorii manifestațiilor #rezist, Florin Bădiță, susținătorul Laurei Codruța Kovesi și deținătorul paginii de Facebook Corupția ucide. Bădiță a primit de la Rise 6.300 de euro printr-un contract de drepturi de autor. Banii proveneau de la o fundație a firmei Google și ar fi trebuit folosiți de Rise pentru realizarea de investigații jurnalistice. În 2017, Florin Bădiță nu a contribuit cu nimic la vreo „investigație jurnalistică” a Rise Project, banii de la Google fiind folosiți pentru a finanța manifestațiile.

15 din cele 22 de contracte de drepturi de autor prin care au fost plătiți colaboratorii Rise Project în perioada ianuarie 2016 – aprilie 2017 au fost finanțate de Fundația Soros.

Rise Project nu face jurnalism, Rise Project face propagandă.

Raportul ANAF referitor la verificările făcute la Asociația Rise Project poate fi găsit aici: http://www.grupul.ro/wp-cont…/…/2018/01/Raport_ANAF-RISE.pdf

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
4 Comentarii la “CONEXIUNILE puternice dintre Soros, Rise Project și LIDERII #REZIST. Sumele ENORME virate de MILIARDAR”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Cosmin
  # 27 ianuarie 2018 at 16:16

  Si guvernul Romaniei nu retrage ambasada de la Haga ?

  Amestecul in treburile interne ale unui stat, dar nu oricum, ci organizat la nivel guvernamental, poate atrage dupa sine decretarea stariii de urgenta si declartie de razboi, nu mai vorbim de ruperea relatiilor diplomatice si alte sanctiuni indreptate impotriva guvernului destabilizator, cat si impotriva agentilor econoici olandezi de pe teritoriul Romaniei.

  Este un act legitim care trebuie pus in aplicare.

  Daca nu se pune, inseamna ca Guvernul Romaniei accepta tacit aceasta situatie cu un anumit interes.

  Cine are interes ca Romania sa fie aruncata in anarhie?

 2. radu
  # 27 ianuarie 2018 at 17:26

  Stau si ma intreb cine-i istetul care sa publice investigatii facute de o lepadatura cum e Ciuvica.Eu credeam ca aici se publica lucruri legate de credinta nu de politica facuta de cateii psd.Chiar ma apuca greata cand aud ca sume „enorme”.cateva zeci de mii de lei sau eur au fost pompate in manifestanti.Probabil ca 5 centi au ajuns la fiecare din cei 600 000 din februarie.De ce nu se ocupa aceasta jigodie de jurnalist de miliardele sifonate de psd.Spun asta nu ca as fi adeptul satanistului de soros ci ptr ca vad ca administratorii acestui blog se amesteca in mocirla stirilor politice de tot rahatul.Nu mai bine ramaneti la domeniul afisat adica la ortodoxie???

  • # 27 ianuarie 2018 at 19:42

   Imi inchipui ca esti fan Badita, Rise Project si alti „progresisti”. Sau esti doar un alt securist postac si posac!

  • minionita
   # 27 ianuarie 2018 at 22:03

   Ca si cum rezistentii nu sant tot cei care zbierau „jos afisul” http://www.b365.ro/incident-la-protestul-de-joi-trei-tineri-care-tineau-o-pancarta-cu-mesaj-religios-izgoniti-video_240508.html si ca vor spitale, nu catedrale. Banii despre care vorbim nu sunt destinati manifestantilor ci organizatorilor. Un fraier care munceste cel putin 8 ore pe zi pentru o suma reprezentand media salariului pe economie nu o sa isi piarda restul de timp organizand proteste. Pentru asta ai nevoie de oameni gen baiatul care isi arata chilotii si sa investesti in ei astfel incat sa devina formatori de opinie. Si apropo de PSD am si eu o curiozitate pe care nu mi-o satisface nimeni. Justitiomanii de 2 bani care l-au dat jos pe Ponta nu l-au dat pentru plagiat, pentru dosarul Turceni Rovinari sau alte un milion de chestii de care nu imi aduc aminte acum. L-au debarcat din cauza unui incendiu cu care nu avea vreo legatura. Si da, coruptia ucide copii care nu beneficiaza de transplant din lipsa de bani(nu comentez cat de etic e transplantul), bolnavi de cancer care nu pot primi asistenta ca banii s-au dus la bolnavi care nu exista iar medicamentele pentru ei au fost exportate pentru profit, si lista continua si nu contine doar 64 de nume. Nimeni nu se revolta pentru ei sau impotriva unei justitii care deja e orice altceva afara de justitie dar toata lumea aprinde telefonul impotriva adoptarii unor legi la fel de strambe ca cele deja adoptate, despre care nu au habar ce contin. Si organizatii care nu fac nici un bine pentru tara noastra ghinionista incheie contracte bine platite cu cei care apar in fruntea protestatarilor. Daca mai traia Caragiale ce a scris ar fi fost nimic comparat cu ce ar fi putut scrie despre astia de acum.

Scrie un comentariu

Scroll Up