X

“BISERICA” tuturor CONFESIUNILOR. “Biserica” de GHEAȚĂ de la Bâlea Lac a fost “SFINȚITĂ” în COMUN de un sobor de PREOȚI din mai multe CONFESIUNI

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Biserica de Gheață de la Bâlea Lac a fost sfințită astăzi de un sobor de preoți din mai multe confesiuni.  Cei prezenți la ceremonial s-au bucurat apoi de o zi frumoasă la zăpadă.

Cei care se ocupă de biserica de gheață spun că aici omul vine ca să se regăsească. Altitudinea mare și albul care înconjoară natura contribuie și ele la spiritualitatea locului, iar faptul că biserica este pregătită pentru orice confesiune, aduce un plus de liniște celor care o vizitează.

„Este cel de-al 11-lea an în care se ridică biserica de gheață. Ceremonia care s-a săvârșit astăzi dovedește ecumenicitatea bisericii, este o biserică destinată tuturor oamenilor, iar faptul că s-a vorbit în mai multe limbi atestă același lucru. Pe lângă această construcție, avem patru igluuri, hotelul de gheață, un restaurant și un ice bar cu pahare și farfurii de gheață. Ca agrement, avem snowmobile, banana, tubing și rafting. Un weekend petrecut aici nu aduce doar distracție ci, datorită faptului că suntem la o altitudine atât de mare, avem parte și de liniște sufletească”, spune Daniel Corbu, manager marketing la complexul de gheață.

Slujba a durat în jur de o oră, iar toți preoții care au luat parte la ceremonie au adresat câteva cuvinte credincioșilor prezenți în biserică.

„Dragilor, ca să ajungem pe culmi înalte trebuie să trecem și prin văi întunecate câteodată în viață, dar totuși recompensa este mare când ajungem sus. Astfel, simțim și un fel de împlinire și ideea de a face un loc de rugăciune, un lăcaș de cult, pe culmi înalte, aproape pe vârful Carpaților este o idee minunată. Această biserică a devenit o tradiție, un loc special în rândul oamenilor din zonă și nu numai. Oameni de diferite culte, etnii, naționalități, găsesc aici un loc de repaos, de rugăciune și de binecuvântare și pleacă și cu o imagine frumoasă și spectaculoasă mai departe”, a spus unul dintre preoții care au sfințit biserica.

Există oameni care vin aici an de an, special pentru sfințirea bisericii de gheață. Ei spun că acesta este modul prin care se pot simți mai aproape de Dumnezeu.

„Noi venim bucuroși aici și mai ales pe o vreme atât de frumoasă. Deja de zece ani venim la sfințirea bisericii pentru că ne simțim mai aproape de Dumnezeu. Peisajul e superb și de fiecare dată ne bucurăm când putem să fim aici”, spune o doamnă venită chiar din Germania pentru eveniment.

Pe lângă valoarea spirituală pe care mulți turiști spun că o are acest loc, Bâlea Lac are și o parte de distracție. După slujbă, mulți dintre cei prezenți au ales să mai rămână la zăpadă și să se bucure de o zi frumoasă în aer liber.

„Toată lumea ar merita să vină și să vadă frumusețile țării. Trebuie să se facă mai mult pentru zona Bâlea, să fie mai mult pentru ski, turism, poate cineva se gândește să investească și să fie mult mai frumos aici”, spune o turistă.

„A fost super. Ne-am dat cu barca pe zăpadă, ceea ce i-a încântat mai mult pe copii, dar a fost plăcut și pentru noi, cei mari. Venim în fiecare an când se sfințește biserica și suntem deja obișnuiți cu zona”, spune un tătic.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Lucrurile facute fara Dumnezeu au acelasi sfarsit pe care il va avea si aceasta constructie de gheata la venirea verii.

  2. La Iași Teofan cu Gherghel au participat împreună la un tedeum de ziua unirii, in timp ce alții ne asigură că Teofan este pe calea cea bună

  3. aplicatia nu mai merge pe sectiunea “acasa”, nu mai incarca, de vreo 2 zile. Toate celelalte sectiuni se incarca, numai sectiune “acasa” nu. S-a intamplat inclusiv cu ea dezinstalata si instalata de 2 ori.

    pe de alta parte e uluitor cum sunt articole cu zeci sau sute de mii de vizualizari, deci si un numar de vizitatori “unici” pe masura, dar numai 35 de oameni au descarcat-o. Sau doar 35 s-au pronuntat desprea ea pe magazin play? Nu, acum vad ca sunt doar cei ce s-au pronuntat, sunt ceva mai mult de 500 de instalari. Oricum, f putin. Ma gandesc cate vizualizari ar avea articolele daca macar jumatate din vizitatorii “unici” ar avea aplicatia. Sper ca macar varianta clasica sa fie mai banoasa in acest fel.

  4. Daca ar folosi material ca aplicatia sa fie descarcata atunci noi toti ar trebui sa o descarcam pentru a ajuta cumva acest website si pe cei ce muncesc la el.ar fi fost frumos sa se creeze si un grup public pe viber cu numele ortodoxinforo in care noi toti am putea pista si comunica informatii si impresii strict religioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button