X

[VIDEO] Sinaxa lui gheron Sava din Grecia a pus la îndoială sfințenia sfinților Paisie Aghioritul și Porfirie Kavsokalivitul

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

integral

Reamintim că:

Părintele Zisis consideră foarte corectă distincția operată în punctul al doilea al proiectului de rezoluție, cea între eretici și cei părtași la erezie.

Proiectul de rezoluție va fi publicat în prestigioasa revistă de teologie Theodromia.

Vedeți și:

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Acest mod de negare a unor sfinti este tipic stilistilor, care considera ca Biserica ce urmeaza calendarul nou, nu ar mai avea har, deci nici sfinti. La Roman se prefigureaza o schisma daca se merge pe mana extremei Sava-Staicu.
    Sa speram ca p Antim se va retrage in ultimul moment.

    1. Negare a sfintilor?
      Mergeti la Arhiepiscopia Romanului si intrebati-l pe pr.Gabriel (calugar) de Sf. Iustin Popovici si o sa aveti surpriza sa auziti ca “nu e sfant”.
      Pe purtatorul de cuvant de la Arhiepiscopia Romanului, pr. Zamfir intrebati-l deasemenea de Sf.Iustin Popovici si o sa auziti: “Sf. Iustin e sfant, e canonizat de Biserica Serbiei, dar avea mici greseli dogmatice”, afirmatie socanta facuta in mijlocul oamenilor, deci l-a facut eretic pe Sf.Iustin.
      Ei nu au deloc viata duhovniceasca autentica dar se cred mai destepti si iubitori decat sfintii. Pe mine m-au socat acesti parinti ecumenisti.

      1. Alti preoti nici macar nu au auzit de Sf.Iustin Popovici, daramite sa mai citeasca din cartea lui “Biserica Ortodoxa si ecumenismul”, insa vorbesc cu un aer de savanti si ii numesc rataciti pe cei ce merg la Radeni. Si ei saracii s-au facut preoti doar ca sa aiba un salariu. Ca o gluma, cred ca sunt cursuri de simulare a ortodoxiei in facultatile de teologie ca altfel nu-mi explic cum total nepregatiti fiind unii sunt hirotoniti si trimisi de episcopi sa invete poporul. Ce sa-i invete, cum se fac bani, smecherii, ca de cartile sfintilor de prin pangare si magazine bisericesti vad ca nu sunt interesati.

  2. „orice pomenire a unui patriarh eretic inseamna auto-excluderea din Biserica Soborniceasca si din comuniunea cu Ea” (Sfantul Maxim Marturisitorul)

    1. de obicei se vine cu sursa exacta a citatului patristic. pe sfantul maxim il citeaza si catolicii ca argument in favoarea ereziei filioque…, asa ca fii mai precis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button