X

După ce a nenorocit milioane de copii cu medicamente psihiatrice, industria medicală vrea acum ca FDA vrea să aplice terapia cu „electroșocuri” pe copii

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Unii cred că terapia ECT – electroconvulsivă – cunoscută și ca electroșoc, este una din tratamentele acelea oribile de demult pe care astăzi, societățile civilizate nu o mai folosesc.  În orice caz, aproximativ un milion de oameni din întreaga lume primesc electroșocuri în fiecare an, inclusiv 100 000 de americani. Ce este și mai tulburător, este că unii din cei ce urmează acest tratament grotesc și riscant sun copii.

Numărul acestora va crește în urma presiunilor Asociației Americană de Psihiatrie (APA) asupra FDA pentru a aproba folosire ECT asupra copiilor ce sunt rezistenți la calmantele și tratamentele curente. FDA ia în considerare această regulă ce va reduce riscul ECT actual de la categoria Class III, la categoria moderată Class II, plasându-l la același nivel de risc cu prezervativele și lentilele de contact. Nu sună deloc potrivit când te gândești că acest tratament este menit să trimită șocuri electrice în creierul copiilor, provocând leziuni. A fost asociat cu unele efecte secundare serioase ce includ pierderi permanente de memorie, simptome maniace, probleme de inimă, cognitive, confuzie, probleme de respirație, traumatisme cerebrale și chiar moartea.

Dacă FDA va da curs cererii, mulți copii vor fi supuși acestui tratament arhaic degradant, despre care se spune că a fost inspirat din asanarea electrică a porcilor dinaintea sacrificării, pentru a-i face mai docili și ușor de sacrificat. Este folosit în mod uzual pe oamenii care suferă de depresii, tulburări bipolare, schizofrenie și chiar autism.

De obicei, înaintea ECT se administrează un tratament de relaxare a mușchilor, care este periculos deopotrivă pentru copii și adulți. Amperajul de curent ce se administrează în tratamentul modern de electroșocuri este de 7,5 ori mai puternic decât cel al gardurilor electrice folosite pentru a alunga urșii. Nu merită oare copiii noștri un tratament mai bun decât acesta?

Interzis în alte țări

Chiar și Organizația Mondială a Sănătății spune că ar trebui interzis în lucrarea Resource Book on Mental Health, Human Rights and Legislation. „Nu există indicații pentru folosirea ECT pe minori, prin urmare acest tratament ar trebui interzis prin lege.” declară OMS. Ceea ce face situația și mai gravă este faptul că ECT nu a fost supus niciodată vreunei analize clinice standard pentru a-i dovedi eficiența și siguranța. Această practică este deja interzisă asupra oamenilor în Colorado, Texas, California și Tennessee, alături de India și Australia de Vest, unde cei ce aplică ECT pe minori sunt pedepsiți cu 2 ani închisoare și 15 000 $ amendă.

A fost lansată o petiție pe Change.org de către Citizens Commission on Human Rights International, ce dorește ca tratamentele cu electroșocuri să fie interzise, aceasta adunând deja mii de semnături.

Aceasta îmi aduce aminte de un alt tratament psihiatric ce produce mai mult rău decât bine: antidepresivele. Din ce în ce mai multor copii le sunt prescrise antidepresive – uneori prescrise în afara recomandărilor de pe prospect – provocând efecte secundare precum suicidul sau numeroase efecte secundare. Potrivit LifeLink Health Plan Claims Database, 60% din copii primesc doze de SSRI (serotonină) mai mari decât se recomandă. Cei cu vârste sub 18 ani au un risc dublu de suicid ca adulți din cauza antidepresivelor, iar în mare măsură acestea sunt ineficiente. E greu să ne imaginăm alt motiv decât profitul care să motiveze aceste prescieri de medicamente.

Deloc surprinzător, tratamentul cu electroșocuri este tot o mină de aur. Tratamentul standard presupune 9 – 12 șocuri, ce costă între 2 000$ și 2 500$ bucata. Dacă faci calculul la aproximativ 100 000 de pacienți anual, ce primesc 9 runde de tratament la 2 000$ bucata, vorbim de 1,8 miliarde $ per industrie. Dintr-odată totul pare să aibă sens !

Mai multe pe MedicalViolence.com.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button