X

Turcia ATACĂ aliații SUA din Siria, considerați organizație teroristă

de null

Image result for turcia ypg syria afrin

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Turcia a lansat o operaţiune militară terestră împotriva miliţiilor kurde Unităţile de Apărare a Poporului (YPG) în regiunea Afrin, din nordul Siriei, a declarat sâmbătă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, o acţiune privită cu îngrijorare de Washington, relatează AFP şi Reuters.

“Operaţiunea Afrin a început de facto pe teren”, a declarat Erdogan într-un discurs televizat. “Urmează apoi Minbej”, a adăugat el, referindu-se la un alt oraş sirian aflat sub controlul miliţiilor kurde.

“După aceea, pas cu pas, vom scăpa ţara noastră până la frontiera cu Irakul de această cruciadă a terorii care încearcă să ne asedieze”, a mai spus preşedintele turc, anunţă Agerpres.

Afrin este o enclavă siriană controlată de Unităţile de Apărare a Poporului (YPG), o miliţie kurdă considerată de Ankara drept organizație teroristă, însă aliată Statelor Unite în lupta împotriva grupării Statul Islamic (SI).

Perspectiva unei ofensive turce de anvergură în Siria provoacă îngrijorare la Washington. Armata turcă a atacat vineri şi sâmbătă poziţii ale YPG din Siria şi a desfăşurat sute de soldaţi şi zeci de vehicule blindate de-a lungul frontierei, ameninţând că va trece la ofensivă cu ajutorul rebelilor sirieni pro-Ankara.

Ankara acuză YPG că sunt ramura siriană a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care duce o rebeliune în sud-estul Turciei de peste 30 de ani şi este considerat de Ankara şi aliaţii săi occidentali drept organizaţie teroristă.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. kurzii isi imagineaza ca vor forma un stat propriu cu teritorii labartate in 4 state suverane ; siria-turcia-irak-iran. sint sprijiniti “moral” dar si cu armament de israeliti si amerikani (ca si daesh sau jabat al nusra) de altfel. scopul (probabil) e slabirea potentialilor inamici ai entitatii israelite..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button