[VIDEO] Minunea de la râul Iordan (Bobotează 2018), după calendarul vechi canonic, iar nu stilist schismatic

ian. 20, 2018 20751 12 http://bit.ly/2qGd2WV

Vedeți și: VIDEO] IORDANUL s-a întors anul acesta și după calendarul nou?.

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
articole asemănătoare
12 Comentarii la “[VIDEO] Minunea de la râul Iordan (Bobotează 2018), după calendarul vechi canonic, iar nu stilist schismatic”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Irina
  # 20 ianuarie 2018 at 18:08

  Care este diferența între calendarul vechi,canonic și cel stilist,schismatic?

  • redactor
   # 20 ianuarie 2018 at 22:27

   calendar vechi canonic = calendarul iulian tinut de Patriarhiile: Ierusalimului, Rusiei, Bulgariei, Serbiei, Muntele Athos s.a
   calendar stilist = toate gruparile ce tin vechiul calendar dar nu sunt in comuniune cu cele de mai sus.

 2. Mihail2017
  # 20 ianuarie 2018 at 19:01

  Irina
  Este mult de scris ca sa intelegi!
  Daca vrei ne auzim la tel:0742 810 474

 3. elleny
  # 20 ianuarie 2018 at 19:34

  INCA O DATA DUHUL SFANT SE POGOARA SI SE TULBURA APELE IORDANULUI , IAR NOI NE PIERDEM IN TOT FELUL DE LUCRURI NEINSEMNATE . !
  MULTUMIM LUI DUMNEZEU PENTRU TOATE !

 4. Aurora
  # 20 ianuarie 2018 at 22:08

  Noi de ce mai ramanem in calendarul gregorian ? De ce sa nu fim si noi ca rusii, sarbii si altii care tin adevaratul calendar ? Din teama ca vom fi numiti schismatici ? Sa ne fie teama de Hristos, nu de ce spune lumea !

  • redactor
   # 20 ianuarie 2018 at 22:22

   pentru aceasta trebuie ca Sinodul BOR sa decida asta, nu cum vrea fiecare, caci ajungem pe la stilisti, care sunt 1001 de grupari…. si da, acestia sunt schismatici, nu doar sunt numiti… insa acum problema principala este lupta contra ecumenismului… daca revenim la vechiul calendar si astia ii dau inainte cu ecumenismul, nu am rezolvat nimic

   • Iulia Dragoș
    # 21 ianuarie 2018 at 0:28

    Sinod BOR, care cine știe când va mai avea loc sau, care nu va mai condamna niciodată calendarul nou, gregorian !

  • gheorghe
   # 21 ianuarie 2018 at 10:08

   Draga Aurora,
   Schimbarea se uz public, oficiala ar inseamna lege data de Parlament, ceea ce are sansa zero sa se intample.
   Pentru scopuri religioase Sinodul BOR poate sa decida, asa cum jidanii, chinezii… au alt calendar religios, tot asa noi ar fi trebuit sa nu il schimbam.
   „The Hebrew/Jewish year AM 5778 is a regular year (12 months with a total of 354 days)
   The Hebrew/Jewish year AM 5779 is a complete leap year (13 months with a total of 385 days)”
   Spun ei, In Israel, it is used for religious purposes, provides a time frame for agriculture and is an official calendar for civil purposes, although the latter usage has been steadily declining in favor of the Gregorian calendar. The present Hebrew calendar is the product of evolution, including a Babylonian influence.
   Adica este folosit pentru scopuri religioase…. fiind „intrecut” de de calendarul Gregorian. … evolutia calendarului evreesc are o ifluenta Babiloniana.
   ——-
   sI chinezii „tin” de calendarul gregorian, SA FIE „IN RAND CU LUMEA”… dar…
   „the Gregorian calendar is used for civil purposes. However, the Chinese calendar is still observed among various Chinese communities around the world. It is used to determine festival dates, such as Chinese New Year, as well as auspicious dates, such as wedding dates. It is also used to determine Moon phases… ”
   Pentru „sufletu'” lor, tin calendarul lor… anul nou sa fie intre 21 ianuarie si 11 februarie, dar cu 11 zile inainte de ce a fost anul precedent… demonologie care nu ma atrage sa o cercetez.

 5. Aurora
  # 21 ianuarie 2018 at 17:00

  Redactorule, vorba ta e vicleana. Care Sinod BOR vrei sa decida asupra calendarului ? Ala care a vandut dreapta credinta in Creta ? Acea adunatura de carpe lepadate le numesti Sinodul BOR ? Daca ne-am ingradit de acesti vanzatori ce ne mai intereseaza lucrarile lor ?

  • redactor
   # 21 ianuarie 2018 at 20:23

   Te pripesti si reactionezi cu manie. Ideea este ca doar un sinod poate decide revenirea la calendarul patristic. Te pomenesti ca asta e preocuparea ta cea mai stringenta?!

 6. Aurora
  # 22 ianuarie 2018 at 2:18

  Redactore, de la calendar pleaca tot raul. A fost inceputul caderilor. Sinod nu va fi. Asta e praful in ochi pe care il arunci cititorilor. Nu mai exista episcopi, decat poate prin catacombele din Rusia. Situatia de acum nu se aseamana cu niciuna din istorie. Este mai rau ca la Ferrara -Florenta. Pe portalul asta este un creier care ii indeamna pe oameni sa bea apa statuta. Sa nu mearga la izvoare ! Sa bea din mlastina cripto-ecumenista !

Scrie un comentariu

Scroll Up