X

Prof. Adrian Streinu Cercel: Toate persoanele născute înainte de 1990 ar trebui să se testeze de hepatitele B și C și HIV. Acestea pot evolua ani de zile fără simptome”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Șeful Institutului Matei Balș, Adrian Streinu Cercel trage un semnal de alarmă: ”Toate persoanele născute înainte de 1990 ar trebui să se testeze de hepatita B, hepatita C și HIV pentru că înainte de acest an nu existau seringi de unică folosință și cine a făcut injecții sau transfuzii ar fi putut fi infectat cu unul dintre aceste virusuri. 

Medicul a mai ținut să sublinieze că aceste virusuri pot evolua ani întregi fără simptome specifice așa că ar trebui să ne facem analizele chiar dacă nu apar semne de boală.

 

 Peste 60% dintre români nu s-au testat niciodată pentru Hepatita B sau C

Mai multe de jumătate dintre români nu s-au testat, până în prezent, pentru hepatitele B și C, un procent la fel de îngrijorător fiind înregistrat și pentru numărul de persoane care au trecut printr-un screening de HIV – doar 17,7% din români. Acestea sunt o parte dintre concluziile studiului Cunoștințele, atitudinile și practicile populației generale cu privire la HIV/SIDA și hepatita B și C, derulat de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

În ceea ce privește nivelul de cunoștințe și atitudinile românilor vis-a-vis de cele trei virusuri (HepB, HepC și HIV), există în continuare un număr foarte mare de persoane care nu identifică în mod corect căile de transmitere ale acestor boli, nu au o percepție corectă a riscului propriu de îmbolnăvire și tind să adopte atitudini nepotrivite față de persoanele infectate cu virusurile hepatice B/C sau HIV. De asemenea, faptul că mai mult de 80% dintre români nu s-au testat niciodată pentru HIV arată faptul că publicul general nu conștientizează importanța prevenției în cazul bolilor asimptomatice“, a concluzionat Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

5 comentarii

  1. Doamne fereste!
    Recomandare tendentioasa, menita sa ne indrepte spre vaccinarea cu forta in baza acelui acord prezumat (acord nedat dar considerat ca ar fi fost dat) Sper sa nu se aprobe acel proiect de lege antiromaneasca.

  2. Ce să vezi, că tocmai „ăștia de dinainte de 90” au scăpat Prindeți-i!! Prindeți-i că sânt imuni și ne scapă. Mulți dintre ei sânt tocmai buni pentru organe. Prindeți-i! Dați odată legea aia nenorocită, că scapă aștia!

  3. Domnu streinu (de Romania) de ce tocmai acele persoane, nu cumva va scapa din baza voastra de date o parte din acesti oameni, si acuma veniti cu o momeala ” a la pesuit” sa inregimentati in fisierele voastre si pe acesti oameni, mare parte din ei plecati peste hotare? Domnu streinu, au trecut mai bine de 30 de ani de la acea perioada mentionata de dvs si nu credeti ca vestitii virusi hepatici si-ar fi facut deja semnalata prezenta?
    Interesanti acesti virusi hepatici! Un alt aspect la care domnia vostra nu s-a gindit este ca acuma veniti si aruncati anatema pe sistemul sanitar din acei ani, dar eu va intreb, care este diferenta dintre sistemul de atunci si cel de acum si cine i-mi garanteaza mie ca in zilele noastre nu este la fel ca in acea perioada nefericita mentionata de domnia voastra? Sau trebuie sa asteptam inca 30 de ani ca cineva atunci sa spuna in acesti ani ( 2017 ) domnu streinu cercel batea cimpii cu veselie si la comanda, asemenea ca si in preblematica vaccinarii.

  4. Mai intai…. hepatita C nu a fost dovedita a fi cauzata de virusi, … este o forma de raspuns psihosomatic – reala afectare… – la suferinta individuala produsa de suparare, griji, temeri… cumulate cu excese di dezechilibre alimentare si privative de odihna.
    Prin urmare, nici un vaccin si nici un medicament nu pot aduce alinare sufleteasca.
    Apoi, teste HIV sint facute tuturor celor care au emigrat/emigreaza in Canad…. de o retea paralela cu cea oficiala si nu cred ca este luata in calcul.
    Oricum HIV este tot o forma de frauda medicala – “HIV doesn’t cause AIDS, that there is no need to screen blood, or treat patients.” … ““Durban Declaration”, which was published in the journal Nature on 6 July 2000. It was conceived and implemented by Simon Wain-Hobson, a prominent HIV gene sequencer.
    It was signed by over 5,000 physicians and scientists.
    (Each signatory was required to have a PhD or MD-equivalent degree.)”
    … In 1988, Gilbert stated, “Duesberg is absolutely correct in saying that no one has proven that AIDS is caused by the AIDS virus. And he is absolutely correct that the virus cultured in the laboratory may not be the cause of AIDS.”
    Walter Gilbert is a physicist, biochemist, and pioneer in molecular biology.
    He received a PhD in mathematics from Cambridge University in 1957.
    He was awarded the Nobel Prize in Chemistry in 1980 for his work…
    http://rethinkingaids.com/Content/DarinBrownEvidenceOffered/tabid/164/Default.aspx
    October 7, 2009
    “Evidence Offered with Respect to Historical Events Concerning Consensus and Dissent on the HIV-AIDS Hypothesis”
    ———————
    …. “strainu” este “pe langa” adevar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button