X

CAZ EDIFICATOR: Oprimarea PALESTINIENILOR de către EVREI. Ahed Tamimi, o tânără de 16 ani, va fi pedepsită aspru pentru înfruntarea soldaților care i-au agresat familia

de null

Tânăra de 16 ani Ahed Tamimi nu este modelul la care evreii se așteptau când, mulți ani la rând i-au criticat pe palestinieni pentru că nu au avut personalități precum Mahatma Gandi sau Nelson Mandela.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

De Jonathan Cook

În cele din urmă, oamenii asupriți dau naștere la figuri potrivite pentru a contesta valorile putrede ale societății ce îi asuprește.  Ahed este potrivită pentru asta.

A fost acuzată săptămâna trecută de atac și incitare, după ce a lovit 2 soldați evrei înarmați deoarece refuzau să părăsească curtea casei familiei sale din satul Nabi Saleh, West Bank, lângă Ramallah. Mama sa, Nariman, este încarcerată deoarece a filmat incidentul. Clipul a devenit imediat viral.

Sursa: Phillip Pasmanick via YouTube

Comentatori occidentali au refuzat asocierea lui Ahed cu tipul de protestatar ce apără democrația precum întâlnim în China sau Iran. Oricum, această elevă palestiniană – ce probabil va sta mult timp în închisoare pentru înfruntarea agresorilor săi – a devenit rapid un model viral în mediul online.

În timp ce Ahed era necunoscută pentru majoritatea evreilor, ea este o figură familiară pentru palestinieni și a celor ce îi sprijină din întreaga lume.

Ani de zile, ea împreună cu alți consăteni au avut confruntări săptămânale cu armata israeliană, deoarece aceștia impun regulile locuitorilor evrei peste toți locuitorii din Nabi Saleh. Acești săteni evrei, au pus stăpânire cu forța pe terenurile satului și sursele de apă ale comunității de care depind crescătorii de animale.

Inconfundabilă pentru părul său blond și ochii albaștrii pătrunzători, Ahed a fost filmată adesea de când era mică, înfruntând soldații israelieni. Astfel de scene l-au inspirat pe unul din activiștii veterani israelieni pentru pace să o denumească Ioana d’Arc a palestinienilor.

Dar foarte puțini evrei sunt încântați de asta.

Nu doar că sfidează stereotipurile palestiniene din ochii evreilor, dar a lovit puternic în cultura foarte militarizată și masculină înșelătoare a acestora.

De asemenea a dat naștere unei noi forme de împotrivire, care până acum era personificată de copiii anonimi palestinieni acuzați că aruncă cu pietre.

Sate palestiniene precum Nabi Saleh sunt invadate adesea de soldați. Copiii sunt trași jos din pat în toiul nopții, așa cum s-a întâmplat cu Ahed în timpul arestării sale de luna trecută datorită pălmuirii soldaților. Grupuri de activiști din cadrul Human Rights documentează cum sunt bătuți și torturați adesea copiii aflați în detenție.

Multe sute trec prin închisorile evreiești în fiecare an acuzați pentru că au aruncat cu pietre. Cu o rată a condamnării de 99% în tribunalele israeliene, condamnarea și încarcerarea a astfel de copii este inevitabilă.

Dar acești copii sunt norocoși. De peste 16 ani, armata israeliană a ucis în medie 11 copii pe lună.

Filmarea cu Ahed, difuzată în mod repetat pe posturile israeliene de TV, amenință să răstoarne imaginea lui David luptând cu arabul Goliat. Asta explică ura și indignarea ce au cuprins Israelul de când acest clip a fost difuzat.

În mod predictibil, politicienii evrei au fost înfuriați. Naftali Bennett, ministrul educației, a făcut un apel ca Ahed să „își petreacă restul zilelor în închisoare”. Ministrul culturii Miri Ragev, o fostă purtătoare de cuvânt a armatei, a declarat că, personal, s-a simțit „umilită” și „zdrobită” de către Ahed.

Dar și mai dificilă este dezbaterea din mass media privind eșecul soldaților de a o bate pe Ahed ca reacție la palmele date de aceasta ce reprezintă o „rușine națională”.

Venerabilul moderator TV Yaron London, și-a exprimat uimirea soldații „s-au abținut în a folosi armele” împotriva ei, întrebându-se dacă nu cumva au „ezitat din lașitate”.

Dar de departe cele mai sinistre amenințări au fost din partea lui Ben Caspit, un analist evreu de top. Într-un comentariu în limba ebraică, a spus că acțiunile lui Ahed „au făcut să fiarbă sângele tuturor evreilor.” El propune ca pedeapsă încarcerarea ei „în întuneric, fără martori și camere video”, adăugând că această formă de pedepsire i-ar putea atrage cu siguranță propria condamnare.

Fantezia asta – de a agresa violent și sângeros un copil încarcerat – ar fi trebuit să provoace greață tuturor evreilor. În schimb, Caspit lucrează în continuare nederanjat.

Dar în afara expunerilor bolnave ale unei societăți dependente de acte de dezumanizare și oprimante asupra palestinienilor, inclusiv asupra copiilor, cazul lui Ahed ridică întrebări deranjante despre ce fel de rezistență cred evreii că le este permisă palestinienilor.

Legea internațională, cel puțin, este limpede. ONU a legiferat că cetățenii aflați sub ocupație le este permis să folosească „toate mijloacele la dispoziție” inclusiv lupta armată pentru a se elibera.

Dar Ahed, sătenii din Nabi Saleh, precum și mulți alți palestinieni asemenea lor, au preferat o altă strategie – disobediența civil militantă confruntațională. Rezistența lor sfidează regulile opresorului care se erijează în stăpân peste palestinieni.

Abordarea lor contrastează puternic cu compromisurile așa zis „cooperări de securitate” acceptate de șeful autorității palestiniene Mahmoud Abbas.

Potrivit comentatorului evreu Gideon Lavy, cazul Ahed demonstrează că israelienii nu numai că le neagă palestinienilor dreptul de a folosi rachete, arme, cuțite sau pietre, dar chiar și ceea ce numește în termeni batjocoritori, „o răscoală a pălmuirilor.”

Ahed și Nabi Saleh au demonstrat că rezistența populară nearmată – ce provoacă disconfort Israelului și lumii întregi – nu iși permite a fi pasivă sau nepoliticoasă. Trebuie să fie neînfricată, antagonistă și disruptivă.

Dar cel mai important, trebuie arate fața adevărată a agresorului. Ahed a expus comportamentul de bătăuș înarmat aflat în sufletul a prea mulți israelieni. Aceasta este o lecție demnă de Gandhi sau Mandela.

Prima versiune a acestui articol a apărut în National, Abu Dhabi.

Jonathan Cook a câștigat premiul special în jurnalism Martha Gellhom. Printre cărțile sale se numără „Israel și ciocnirea civilizațiilor: Irak, Iran și planul de a reîmpărți Orientul Mijlociu” (Pluto Press) și „Palestina pe cale de dispariție: experimentul israelian al disperării umane” (Zed Books). Pagina sa de web: www.jonathan-cook.net.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Citiți vă rog și:

GRAV. In recenta sa carte, „The King’s Torah”, RABINUL Yitzhak Shapira scrie ca: “EVREII POT UCIDE GOIMI, fie ei si copii” …

Kaporos – UN RITUAL IUDAIC vrăjitoresc și plin de CRUZIME pe străzile din Brooklyn: Găini MOARTE DE CALD în cuști [Video]

Fiți atenți însă la modelele New Age, Gandhi si Nelson Mandela, foarte apreciate de societate, care au fost tot unelte ale îndeplinirii agendei Sistemului și a Noii Ordini Mondiale:

Iată ce putem citi pe pagina despre Elena Blavatschi de pe Wikipedia, cu privire la legătura dintre ea și Gandhi, în cadrul lojei masonice și al Societății Teosofice:

Din mai 1887, se stabilește la Londra, unde întemeiază loja masonică Blavatsky Lodge și revista Lucifer. Aici îl întâlnește pe cunoscutul poet William Butler Yeats, președinte al societății secrete Hermetic Golden Dawn (Zorii Aurii). În octombrie 1888, apare și o „Secțiune esoterică“ a Societății Teosofice, destinată căutătorilor mai avansați. În următorii ani apar încă două lucrări: Cheia Teosofiei și cea mai importantă lucrare, Doctrina secretă. Conform lui Madame Blavatski, aceasta se bazează pe misterioasa Carte a lui Dzyan, despre care s-a afirmat că e doar un alt numele al Zoharului, cunoscuta operă kabbalistică. După apariția acestui din urmă volum, câștigă prietenia și sprijinul lui Annie Besant, pe care o desemnează drept succesoarea sa la conducerea Societății. În 1890 este vizitată de tânărul Gandhi, care se afla în plină dezvoltare a conștiinței naționale indiene și redescoperea hinduismul tradițional. Helena îl ajută în acest sens.
Helena Petrovna Blavatski a murit pe 8 mai 1891 și a fost incinerată.

Citiți vă rog și:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

11 comentarii

  1. Nu am crezut ca tocmai un site de stiri ( care dupa denumire pare a fi ortodox ) poate sa faca publice niste neadevaruri /minciuni . Deci mama acestei fete filma incidentul care s-a petrecut in curtea acesteia ,pai nu vedeti ca este pe strada ? Aveti idee ce pui de terorist este aceasta tanara ? aveti informatii /dovezi cat de violenta si provocatoare este aceasta tanara ? cat de agresiva este in general cu armata ? de mica loveste ,jigneste, scuipa ,provoaca ,armata -obiceiuri nu tocmai ortodoxe !
    Numai publicati articole neadevarate ,mincinoase daca nu cunoasteti sursa de stiri .nu este ortodox si nici etic !
    Preotimea din Romania iubeste Palestina deoarece cazati turistii pelerini in acele teritorii dar tot in Israel ii aduceti zilnic ,la Locurile Sfinte ,deci fiti mai impartiali . Informati-va un pic mai mult despre ce vechime au acele morminte din Ierusalim ,care sunt de peste 3000 de ani acolo ,deci istoric nu aveau cum sa fie ingropati in Palestina. Chiar ati uitat de Exod de Moise de istoria crestinitatii ? Sa va fie rusine !

    1. Tu ai citit articolul cu ochii inchisi, sau faci misto de noi ?

      „De peste 16 ani, armata israeliană a ucis în medie 11 copii pe lună.”
      „Grupuri de activiști din cadrul Human rights documentează cum sunt bătuți și torturați adesea copiii aflați în detenție.”
      „Acești săteni evrei, au pus stăpânire cu forța pe terenurile satului și sursele de apă ale comunității de care depind crescătorii de animale.”

      Cine e teroristul? ca sa nu mai vorbim de bombardamentele sistematice asupra palestinienilor. Daca ti-ar face si tie la fel, cum ai reactiona ? sau ce ar trebui sa faca palestinienii, sa se sinucida ca jidanii s-au intors pe pamanturile pe care le-au parasit acu 2000 de ani?

      Daca incidentul asta nu era filmat de ma-sa, fetita era moarta demult.

      Iar daca ati fi ascultat de Moise nu v-ati mai fi imprastiat peste tot in lume ca prostii. Nu il rastigneati pe Hristos.

  2. Nu se știe „cât de curând” ne va paște și pe noi o asemenea situație, așa că : să învățăm de la copii cum trebuie să ne comportăm atunci când va trebui să ne apărăm țara. Doamne ajută !

  3. Israelul fenteaza mereu legile si drepturile omului prin procesele curtilor internationale, astfel:

    Cand ucide palestinieni, la gramada in bombardamente sau executa copii pe strada, jidanii invoca legile razboiului international pt a-si argumenta crimele invocand statutul de combatant al celor pe care ii ucide (combatantii ucisi in conflicte armate nu au statut de victime) precum si cel de victime colaterale pentru restul – femei copii – in operatiuni militare, victime necombatante acceptate intr-un cuantum rezonabil de legile razboiului.

    Cand aresteaza, incarcereaza, torturaza si nenoroceste copiii palestinieni, invoca legile internationale privind conflictul intern, unde victimele au statut de necombatanti, sunt judecate de/dupa legile Israelului, nu pot cere statut de prizonier de razboi (asemenea combatantilor) care sunt judecati de tribunale internationale independente si nu de tara cu care sunt in conflict.

    De asemenea, daca copila din articol ar fi combatant terorist ce ameninta securitatea statului, (in mod normal cei care lupta cu pusca sunt combatanti nu cei cu pietre si palme) conform Conventiei de la Geneva 4, neavand discernamant nu sunt supusi rigorilor inchisorilor obisnuite. Ei urmeaza un program special de reintegrare sociala si nu puscarie. Vezi Irak, Afganistan, Bosnia, Kosovo .. etc.

    Asadar copila de 16 ani e judecata ca delincvent si nu poate fi `considerata combatant, pentru ca e vie si ar avea prea multe drepturi.

    Israelul invoca ce legi vrea muschii lui ca sa cada in picioare ca pisica in orice situatie.

  4. jidovii fac mizerii și în CASA ROMÂNILOR – ROMÂNIA și pretutindenea. jidovii se cred stăpâni pe tot pământul, apele, munții și cerul, sfidându-L astfel pe Dumnezeu. Au venit cu acte false – că la asta sânt cei mai buni din lume – prin care să arate că ei sânt stăpâni chiar și peste pământurile românești. Așa că nu vă mai mirați de comportamentul lor.
    Ați văzut cât de mult îi deranjează să fie umiliți? Crapă dracul de ciudă când este umilit.
    Bulgărele mic declanșează avalanșa. De bulgărele mic le este lor frică. Au cunoscut frica printr-un copil mic…, așa cum muntele se cutremură de avalanșa provocată de un mic bulgăre. Și tot așa cum le-a fost frică de Copilul Iisus Hristos atunci când a venit să le spună Adevărul.

  5. Israielienii au alungat prin teroare palestinienii din casele lor , le-au furat pămînturile , au instaurat în Palestina un regim de apartheid şi au transformat Gaza în cea mai mare închisoare în aer liber din lume.Violenţa naşte violenţă iar pentru palestinieini a protesta împotriva unui regim terorist şi rasist e o obligaţie morală . Evreii au putea să se gândească la parabola cu Goliath lovit de praştia lui David

  6. TO Mihai
    Și încă ceva mai tanti Luminița, Moise se răscolește in mormânt cu astfel de ,,urmași”

    MOISE A FOST KHAZAR ? întreb doar nu dau cu parul , majoritatea celor ce locuiesc azi în Israiel sunt descendenţi ai bravilor khazari ce au venit în Europa în care trase de boi SAU CĂLARE PE cai si MĂGARI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button