X

S-a sinucis sau l-au eliminat? James Dolan (36 de ani), unul din creatorii „Secure Drop” – un sistem securizat de comunicații între jurnaliști, a fost găsit mort

de null

Fostul pușcaș marin James Dolan, care împreună cu colegul său Aaron Swartz au creat un sistem securizat de comunicații între jurnaliști și surse ce posedă informații sau documente sensibile, a decedat. Avea 36 de ani.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Circumstanțele decesului lui Dolan nu sunt încă cunoscute, dar foștii săi colegi bănuiesc că ar fi vorba de suicid.

Nu știm de ce James și-a pus capăt zilelor; cunoaștem însă că suferea de mult timp de PTSD (n.trad. – Post Traumatic Stress Disorder – tulburări nervoase post traumatice) dobândite în urma carierei militare de pușcaș marin și a misiunilor din razboiul din Irak. A fost o experiență ce l-a afectat în multe feluri”, scrie Trevor Timm, director executiv al Fundației Freedom of Press, Marți. Dolan a lucrat pentru fundație până în anul 2015.

„Menționa adesea războiul din Irak, ca sursă de inspirație pentru dorința sa de a ajuta jurnaliștii și denunțătorii; l-a făcut să realizeze că guvernele trebuie să fie mult mai transparente și trase la răspundere.”

WikiLeaks : „Al doilea fondator WikiLeaks ce a ajutat la crearea sistemului „SecureDrop,” expertul James Dolan, 36 de ani, a murit în mod tragic. Se crede că s-a sinucis. Aaron Swarts, al doilea fondator, se spune despre el că s-a sinucis la vârsta de 26 de ani, după ce a fost cercetat de procurorii americani.”

În 2012, James a lucrat cu Swartz și jurnalistul Kevin Poulsen pentru crearea prototipului pentru SecureDrop, sistemul de date cu sursă deschisă pentru informatori.

Primul sistem de acest fel, StrongBox, a fost folosit de ziarele New Yorker, Washingtom Post, New York Times și Associated Press, facilitând un sistem sigur de schimb de informații între jurnaliști și surse ce aveau în posesie informații și documente sensibile. Aceeași jurnaliști, acum, se bazează pe ultima versiune, SecureDrop.

Free Julian Assange : „Al doilea fondator Wikileaks ce a ajutat la crearea sistemului „SecureDrop,” expertul James Dolan, 36 de ani, a murit în mod tragic. Se crede că s-a sinucis. Aaron Swarts, al doilea fondator, se spune despre el că s-a sinucis la vârsta de 26 de ani, după ce a fost cercetat de procurorii americani.”

Dolan s-a alăturat Fundației Freedom of Press pentru a susține SecureDrop după suicidul celui de-al doilea creatoru al acestuia, Swartz, în perioada în care guvernul SUA încerca să-l condamne pentru Fraudă computerizată și acte de abuz în legătură cu presupusele copii ale articolelor academice de la JSTOR.

https://twitter.com/februarykel/status/950906140271038464

James Dolan, creator SecureDrop, decedat la 36 de ani.

James Dolan, fost pușcaș marin și creator împreună cu Aaron Swarts al sistemului SecureDrop …

James a părăsit fundația FPF în August 2015 și a lucrat în echipa de securitate de la Classy, un site pentru ONG-uri aflat în San Diego.

Detalii privind serviciul funerar nu au fost încă dezvăluite.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button