X

Erdogan ACUZĂ Statele Unite că vor să înființeze o “armată de teroriști” în Siria

de null

Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat recent Statele Unite de formarea unei “armate de teroristi” si ca este de datoria Turciei sa informeze lumea.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Declaratia liderului de la Ankara vine in contextul in care Washingtonul a anuntat planurile sale de a forma o forta militara in interiorul Siriei care sa lupte impotriva Statului Islamic. 

Duminica, coalitia condusa de Statele Unite, a anuntat ca impreuna cu aliatii sai Siria pregateste o forma militara de 30.000 de oameni care sa lupte pentru eliberarea teritoriilor controlate de jihadist. Noua forta militara va activa in special la granitele Siriei cu Turcia si Irak, informeaza The Guardian.

Erdogan a declarat ca este obligatia Guvernului de la Ankara “sa inece inca din fasa aceasta noua forta care se formeaza”. Primul ministru turc, Bekir Bozdag, spunea in urma cu cateva zile ca Statele Unite se joaca cu focul si ca nu contribuie cu nimic la lupta impotriva ISIL.

Administratia Bashar al-Assad a amenintat ca va distruge noua forta si va alunga trupele americane de pe teritoriul Siriei. Rusia considera ca initiativa este parte a unui plan care are ca scop destramarea Siriei si plasarea unor teritorii sub control american.

Relatiile dintre cei doi aliati NATO s-au inrautatit in ultimul an, Turcia protestand in mod oficial fata de refuzul Statelor Unite de a-l extrada pe clericul musulman Fethullah Gulen, considerat responsabil de catre regimul Recep Tayyip Erdogan pentru puciul esuat din iulie 2016.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button