X

În SUA e ILEGAL SĂ-ȚI AJUȚI APROAPELE: Municipalitatea din Elgin obligă un cetățean să nu mai ofere adăpost oamenilor străzii, altfel ÎI VOR LUA CASA

de null

Traducere de pe https://www.activistpost.com, articol publicat pe 4 ianuarie 2018
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Chicago, Ilinois – În patria libertății, dacă vrei să ajuți pe cineva să nu moară înghețat  din cauza frigului de afară, poți fi arestat și poți rămâne fără casă, care îți va fi luată de agenții statului. Un bun samaritean din Chicago a aflat pe propria lui piele despre statul polițienesc care îl obligă acum să nu îi mai ajute pe oamenii străzii – sau va fi condamnat și va rămâne fără casă.

Când friguroasa iarnă a lovit brutal Vestul Meridional al Americii, Greg Schiller a luat o decizie formidabilă: acest individ altruist și-a pus la dispoziție beciul gol al casei din Elgin unui grup de oameni ai străzii care altfel ar fi murit de frig afară. Le-a oferit hrană, băuturi calde și pături pe care să doarmă. Ba le-a oferit și divertisment, dându-le posibilitatea să se uite la filme. [n.tr – Elgin este practic o suburbie a orașului Chicago, situată la cca 56 km de centru]

„Aș sta și toată noaptea cu ei să le dau cafea, ceai sau ceva de mâncare” a spus Schiller.

Mai mult, Schiller a avut o regulă foarte strictă: fără droguri sau alcool în casa lui.

Acesta este al doilea an în care Schiller îi invită pe oamenii străzii din vecinătatea lui să locuiască la el. Anul trecut i-a lăsat să doarmă în garaj și, cu toate că era complet izolat față de exterior, a fost totuși prea frig, echipele de urgență trebuind să fie chemate în cazul unui om al străzii cu probleme cardiace. Așa că anul acesta Schiller a mutat operațiunea în subsol, unde era cald și bine.

Totul mergea strună până când statul și-a făcut apariția pe scenă. Pe scurt, Schiller a aflat că deși casa este proprietatea lui, nu el decide cine poate dormi în ea!

„Deși apreciem pe cei care oferă în mod voluntar resurse suplimentare comunității, casa domnului Schiller nu corespunde normelor de protecție împotriva pericolelor de intoxicare cu monoxid de carbon, nu oferă iluminare și ventilație suficiente și nu are destule ieșiri  în caz de incendiu”, spune într-o declarație Molly Center, purtătorul de cuvânt al Consiliului Local.

De parcă oamenii străzii fuseseră duși cu forța în subsolul lui Schiller.

Atunci când bunul samaritean s-a opus dictatului lor atotputernic privind „normele de dormit”, Primăria a trimis poliția cu un mandat prin care Schiller era obligat să evacueze subsolul, sau altfel…

„Mi-au închis subsolul, obligându-mă ca în 24 ore să-l readuc la destinația sa de magazie și fundație și să scot afară păturile – adusesem câteva împreună cu saci de dormit pentru toată lumea – sau vor pune sechestru pe casă,” spune Schiller.

V-ați putea gândi că odată ce povestea a răzbătut în presă și a fost din ce în ce mai mediatizată, statul se va retrage încet-încet, pentru a nu atrage furia cetățenilor. Ei bine, v-ați înșela!

Când Primăria a văzut că a apărut cazul în presă, a dublat amenințările la adresa lui Schiller, adăugând:

„Dacă dl. Schiller nu se va conforma, municipalitatea va fi obligată să adopte măsuri suplimentare de constrângere pentru a evacua adăpostul ilegal de la subsol.”

Dincolo de violarea dreptului de proprietate prin sechestru, Schiller spune că a fost amenințat printru-un noian de citații. Citații care, în final, ar fi fost puse în aplicare cu forțe polițienești.

„Eu încerc să-i ajut pe oameni să scape de frig,” declară Schiller postuui NBC 5. „Nu prea îi ajută nimeni cu un adăpost și o pernă sub cap.”

Din păcate, statul mai degrabă i-ar vrea pe oamenii străzii morți – sau să creeze o cheltuială și mai mare pe adăposturile plătite din bani publici și care sunt și așa suprapopulate – decât să lase asemenea buni samariteni să-i ajute.

„Elgin are clădiri care furnizează în mod legal adăpost persoanelor pe toată durata anului,” a mai declarat Molly Center. „În perioadele cu temperaturi extreme, sunt deschise adăposturile temporare ale comunității, adăposturi care corespund normelor și legislației.”

Oricum, aceste adăposturi se deschid numai dacă temperatura scade sub un anume prag, de 15 grade sau mai puțin. Dacă temperatura crește cu numai un grad, norocul acestor oameni s-a terminat. [n.tr.: este vorba de grade Fahrenheit (ºF); 15º F = aprox. -9.5º Celsius]

Din păcate, întrucât Schiller știe că dacă își va deschide din nou casa oamenilor fără adăpost, va fi citat și posibil își va pierde casa, acesta se va supune ordinelor municipalității – cu toate că împotriva voinței lui.

Cum îi va afecta însă acest ordin inuman pe cei care se adăpostiseră în casa lui Schiller? Dacă e să-l cităm chiar pe Schiller: „Cineva o să moară.”

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Ma gandeam multi ani de ce episcopiile, desi sunt putred de bogate, nu au arhondarice unde sa poti sta peste noapte, trapeze unde sa poata manca credinciosul, o biblioteca de unde sa poata imprumuta un cuvant de folos. De aia, pentru ca sunt in acelasi duh satanic ca si cei ce fac legile, si nu le pasa de nimeni. Dar au raspuns pentru toate ca si statul criminal care spune ca are adaposturi dar ei, jigodiile, stau in frig cu copiii la -9 grade celsius? Nu. Ei traiesc in palate si vile de lux si oamenii sunt obligati sa stea precum cainii la limita supravietuirii. Sa dea Dumnezeu sa aiba aceeasi soarta, sa ajunga in iad, ca bogatul din pilda bogatului si a saracului Lazar, iar acesti “Lazari” moderni, toti acesti oropsiti de soarta sa fie in sanurile lui Avraam impreuna cu sfintii. Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button