X

Viktor Orban și cotele de refugiați : Ungaria NU VREA „invadatori musulmani”

de null

Premierul ungar Viktor Orban susține că Ungaria a refuzat să primească refugiați pentru că cetățenii nu își doresc „invadatori musulmani” pe teritoriul țării.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Într-un interviu acordat ziarului german Bild, după ce a participat la o reuniune a Uniunii Social-Creștine din Bavaria, șeful Executivului ungar a afirmat că a refuzat să primească refugiați pentru că populația nu este în favoarea deschiderii granițelor, scrie Politico. eu.

„Pot vorbi doar în numele poporului ungar, iar el nu își dorește migrație. În opinia mea, nu este posibil ca poporul să își dorească ceva pe o temă fundamentală, iar Guvernul să nu se supună”, a spus Orban, într-un interviu publicat luni.

În opinia sa, cei mai mulți refugiați nu vin în Europa ca să scape de condițiile periculoase din țările de origine, ci pentru că își doresc să beneficieze de oportunități economice, astfel că nu ar trebui considerați „refugiați”, ci mai degrabă „invadatori musulmani”.

Astfel, el a afirmat că decizia autorităților de a nu primi refugiați reflectă voința populației. Politico.eu comentează că unele dintre comentariilor premierului ungar sunt similare celor făcute la reuniunea Uniunii Social-Creștine (CSU). Orban a prevăzut că 2018 va fi anul în care se va „restaura voința cetățenilor” și a criticat liderii europeni care „nu fac ceea ce poporul își dorește ca ei să facă”.

În interviul acordat publicației Bild, Viktor Orban a făcut aluzii și la politica pro-imigrație dusă de cancelarul german Angela Merkel, susținând că diferența dintre Germania și Ungaria în ceea ce privește criza imigranților este că statul german „i-a vrut, dar cel ungar nu”.

În plus, el a afirmat că Ungaria a ajutat Uniunea Europeană în ceea ce privește această criză prin protejarea graniței cu Serbia, efort despre care susține că a costat Budapesta peste un miliard de euro începân din 2015.

Șeful Guvernului ungar crede că Europa va rezolva criza migrației dacă liderii se vor concentra pe „stabilirea condițiilor acolo unde există probleme” și prin prevenirea potențialilor migranți să ajungă pe continent.

„În mod cert, soluția la această problemă nu urmărește să divizeze oamenii care se află ilegal pe întreg teritoriul Uniunii Europene. Cred că trebuie să ajutăm statele care se confruntă cu această problemă, nu să îi aducem aici pe imigranți”, a mai afirmat Viktor Orban.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button