X

Leon Dănăilă, AMENDAT de CNCD pentru declaraţii HOMOFOBE. Plângerea a fost depusă de Asociaţia MozaiQ

de null
https://mediastiriv1.freenode.ro/image/201612/w295h180/media-148226897223423900.jpg

Senatorul liberal Leon Dănăilă a fost amendat de CNCD pentru o serie de declarații defăimătoare la adresa homosexualilor cu suma de 2.000 de lei.

“Un homosexual poate să cumpere copii, poate să-i fure, poate să-i achiziţioneze pe alte căi. Să-i înveţe să devină tot aşa. Eu asta nu pricep, mintea mea nu poate să priceapă. Nu, una e femeie, ălalalt e bărbat. Asta nu pricep. Îmbracă-i pe amândoi bărbaţi. Îţi plac bărbaţii? Poftim! Sodoma şi Gomora. Doamne fereşte! E un regres, totuşi, al speciei umane”, declara Leon Dănăilă în martie 2017.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

CNCD citează în decizia sa prevederile OUG 137/2000 prin care se consideră contravenție orice caracter manifestat public care vizează atingerea demnității umane ori crearea unei atmosfere ostile, de intimidare, degradante, umilitoare sau ofensatoare împotriva unei persoane sau a unui grup legat de apartenența acestora la o anumită orientare sexuală. Conform CNCD, pentru ca o faptă să constituie discriminare și să fie sancționată, trebuie să existe cumulativ următoarele condiții: existența unui tratament diferențiat manifestat prin excludere, existența unui criteriu de discriminare (orientarea sexuală), scopul faptei să fie restrângerea sau înlăturarea recunoașterii unor drepturi, iar tratamentul diferențiat să nu fie justificat obiectiv ca având un scop legitim. Colegiul Director al CNCD “constată că afirmația [domnului Dănăilă] a fost făcută în public (…) și a vizat atingerea demnității; afirmațiile sunt de natură să creeze o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa petenților pe criteriul orientării sexuale” (Hot. 656/15.11.2017, pg. 3-4), scrie asociația Mozaiq, cea care a făcut plângerea.

Colegiul Director al CNCD a hotărât aplicarea unei sancțiuni sub forma unei amenzi în cuantum de 2.000 de lei și a recomandat senatorului Dănăilă “să evite pe viitor producerea unor fapte de discriminare” (Hot. 656/15.11.2017, pg. 4).

Plângerea a fost depusă de Asociaţia MozaiQ în data de 17 martie 2017, scrie ziarul Adevărul.

„Considerăm această decizie ca un semnal extrem de important şi hotărât al autorităţilor române cu privire la felul în care demnitarii trebuie să se comporte în spaţiul public cu privire la minorităţi, anume că declaraţiile discriminatorii nu sunt recomandate în spaţiul public. Unul dintre principiile fundamentale ale oricărei democraţii este cel al protecţiei minorităţilor. Libertatea de exprimare a demnitarilor aduce cu sine şi o anumită responsabilitate, conform Constituţiei României şi principiilor de drept european, cu scopul de a consolida un mediu social de respect între cetăţeni pentru a asigura şanse egale pentru toţi, inclusiv pentru minorităţile sexuale şi de gen“, au transmis cei de la Asociaţia MozaiQ.

Leon Dănăilă a mai fost sancţionat anul trecut de CNCD după ce a afirmat că „femeile nu sunt bune de chirurgi pentru că nu au talent”. Medicul, care la vremea afirmaţiilor era candidat PNL pentru alegerile parlamentare, a fost reclamat de activista Ioana Stăniloiu.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Si in Rusia oricine insulta un ortodox este pasibil de amenda sau poate face inchisoare de pana la 3 ani.
    Mentalitate total diferita !

  2. Când îți accepți statutul de homo, și te mai și lauzi cu asta, ești deja sub demnitatea umană. Nu ți-o mai afectează nimeni altcineva. Tu singur ți-o faci cu mânuța ta. Și astfel, homo se răbună pe cei din jur că nu vor să le accepte scârboșeniile.

  3. Ronald Bernard – bancherul olandez de elită care a demascat Oculta Mondială Evreiască! El a ajuns să lucreze direct cu piramida de top a elitei globale.

    Ronald Bernard ne spune să citim „Protocoalele Înțelepților Sionului”, pentru că totul se petrece conform acestor Planuri Evreieşti!

    Ronald Bernard spune adevărul despre Sistemul bancar mondial, Multinaţionale, Servicii secrete, Terorism, Ritualuri satanice cu sacrificarea copiilor, Sacrificarea copiilor pentru organe …

    Partea 1:
    https://www.youtube.com/watch?v=hNCErMz7AAE

    Partea 2:
    https://www.youtube.com/watch?v=gOkjhMtzU4k

    Partea 3:
    https://www.youtube.com/watch?v=9c6s_Je_e6Q

  4. Dle Dănăilă as fi bucuros sa contribui la plata acestei amenzi. Dacă sunteți de acord vă rog să contactați redacția pentru a ne pune in legatură. Vă doresc sănătate si putere de muncă. Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button