X

Statele Unite şi Israelul au semnat un acord strategic împotriva Iranului

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Statele Unite şi Israelul au semnat un acord strategic pe tema Iranului, actul prevăzând inclusiv desfăşurarea unor acţiuni secrete. 
Potrivit Canal 10, un post privat din Israel, consilierul pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, Herbert McMaster, l-a primit pe 12 decembrie pe omologul său israelian Meir Ben-Shabbat. Cu prilejul acestei întâlniri, cei doi oficiali au semnat un acord strategic de cooperare împotriva Iranului. Acordul este axat pe trei capitole de acţiune, şi anume programul nuclear al Iranului, elementele balistice ale acestei ţări şi prezenţa militarilor ei în Siria. De asemenea, acordul prevede înfiinţarea unor grupuri de lucru pentru tratarea diverselor probleme-cheie din cadrul celor trei capitole de acţiune şi mai indică faptul că Statele Unite şi Israelul vor desfăşura acţiuni diplomatice secrete, dar şi se vor pregăti împreună în eventualitatea unui scenariu de confruntare cu Iran şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah. „Israelul şi Statele Unite împărtăşesc aceeaşi opinie asupra evoluţiilor din regiune, mai ales pe tema Iranului, şi au încheiat acorduri cu privire la strategia şi politica de dus“, au declarat oficiali israelieni pentru Canal 10. Acest acord este o consecinţă practică a discursului din 13 octombrie al preşedintelui american Donald Trump, care a decis să nu certifice acordul nuclear cu Iranul încheiat în vara anului 2015, pe timpul celui de-al doilea mandat la Casa Albă al lui Barack Obama, notează Times of Israel.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button