Sirenele pentru situaţii de urgenţă vor suna din nou miercuri, de la ora 10

Ian 3, 2018 4375 5 goo.gl/nBAoxn

Primul exerciţiu din 2018 pentru verificarea funcţionării sistemelor de alarmare a populaţiei în caz de dezastre are loc miercuri

sirene anti-aeriene, exercitiu de alarmare a populatiei

Potrivit IGSU, între orele 10.00 şi 11.00 în toate judeţele ţării vor avea loc exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, astfel încât să fie centralizate permanent datele privind starea echipamentelor de avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.

Astfel de exerciţii se desfăşoară, începând din luna august 2017, în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

În cadrul exerciţiului, semnalele de alarmă au următoarele semnificaţii, în funcţie de durata acestora:

– Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
– Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
– Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Prealarmarea reprezintă transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian.
– Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

În Capitală există 390 de sirene în evidenţe (337 electrice şi 53 electronice). Din acestea, doar 102 sunt centralizate şi pot fi acţionate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti – Ilfov.

În ceea ce priveşte judeţul Ilfov, acesta are în evidenţe 75 de sirene (58 electrice şi 17 electronice). Dintre aestea, doar 10 sunt centralizate şi pot fi acţionate de către ISU Bucureşti-Ilfov.

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice sunt inundaţiile, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.

Sursa: News.ro

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și bani. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Ne mai puteți sprijini și în alte modalități! Click pentru detalii.
Categorii:
articole asemănătoare
5 Comentarii la “Sirenele pentru situaţii de urgenţă vor suna din nou miercuri, de la ora 10”
Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor revine exclusiv comentatorilor.
 1. Ciuperca lui DUMNEZEU te VINDECĂ de CANCER
  # 3 ianuarie 2018 at 10:31

  Calităţile terapeutice ale ciupercii Agaricus Blazei Murill au fost relevate de doi cercetători americani, care au descoperit în pădurile Braziliei o comunitate în care media de vârstă nu doar că depăşea 100 de ani, dar oamenii erau foarte sănătoşi. Analizându-le modul de viaţă, au constatat că hrana lor de bază era constituită din această ciupercă. Analizele de laborator au evidenţiat proprietăţile extraordinare ale ciupercii şi astfel s-a început extinderea culturii şi aclimatizarea ei în condiţii controlate de microclimat. Numeroase teste au fost realizate de japonezi, cunoscuţi pentru meticulozitatea lor. În urma cercetărilor, rezultatele au fost spectaculoase – stoparea evoluţiei bolilor în proporţie de 99,4% şi vindecare completă în 90% din cazuri.

  Pentru ce este recomandată:

  – sistem imunitar scăzut

  – risc crescut de boli infecţioase, inclusiv răceli şi gripe

  – alergii sau dermatite, inclusiv cancer de piele

  – persoane care urmează chimio sau radioterapie

  – persoane afectate de producerea excesivă de radicali liberi din surse externe ca: radiaţii ultraviolete, câmpuri electromagnetice, dieta slabă în nutrienţi

  – boli cronice ca diabet, inflamaţii şi oboseală cronică

  – stres fizic sau emoţional sever

  – ateroscleroză, deoarece elimină surplusul de colesterol din sânge, prevenind formarea blocajelor arteriale

  – sportivi amatori şi de performanţă şi cei care depun efort fizic susţinut

  Sub ce formă se comercializează ciuperca Agaricus Blazei Murill

  Ciupercă deshidratată pentru ceai – formula recomandată pentru cazurile grave de cancer. Cei doi litri de ceai care rezultă trebuie consumaţi pe parcursul a două zile şi au avantajul că produc o hidratare completă a organismului.

  Tinctură, la fel de eficientă, dar mai uşor de administrat.

  Capsule – conţin ciupercă măcinată fin (fără pierderi de substanţă activă) cu efect deosebit în combinaţie cu tinctura. Sunt afecţiuni care exclud una sau alta dintre aceste două produse, fără a le reduce însă eficacitatea (cum este cazul cirozei umede sau în fibrilaţii, unde nu se recomandă tinctura).

  Tratamentul este personalizat în funcţie de afecţiune. Pentru întreţinere, cura durează între 3 şi 6 luni, dar în cazurile mai grave poate dura şi un an sau mai mult. Curele pot fi făcute în paralel cu alte tratamente alopate, în special în chimioterapie sau radioterapie, fiind demonstrat efectul extraordinar al celor două protocoale.
  Se recomandă un consum preventiv, în perioadele reci ale anului (toamnă-iarnă-primăvară), cu pauză în perioada de vară, pentru întărirea sistemului imunitar.

  Contraindicaţii:

  – În cazul transplantului de organe, cura cu ciupercă nu este recomandată.
  – Femeilor însărcinate sau care alăptează.
  – Copiilor sub 8–10 ani (excepţie fac cazurile grave de leucemii severe sau sistem imunitar foarte slăbit).

  http://jurnalul.ro/viata-sanatoasa/sanatatea-familiei/ciuperca-lui-dumnezeu-te-vindeca-de-cancer-690989.html

 2. ines
  # 3 ianuarie 2018 at 15:35

  Rusia ameninta la inceput de an ca va lua masuri militare impotriva Romaniei si Poloniei din cauza sistemelor antiracheta de pe aceste teritorii

  https://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3768900

 3. Gigi m
  # 3 ianuarie 2018 at 18:54

  Stiti ce a zis „inselatul” de Arsenie Boca de rusi nu?

  • Adi
   # 4 ianuarie 2018 at 10:06

   Eu cred ca Arsenie Boca avea ceva relatii „externe” pe la varful securitatii de stia anumite planuri, ce vor fi implementate. Alea nu erau profetii. Erau niste informatii de foarte sus caci stia si de turnurile gemene si de moartea lui Ceausescu si in genere de planuri pe care le-au indeplinit mai marii lumii, evreii si prostii de sub papucul lor.

 4. ines
  # 3 ianuarie 2018 at 22:39

  Germania introduce amenzile usturatoare pt retelele sociale cu discursuri instigatoare la ura

  http://m.hotnews.ro/stire/22205912

Scrie un comentariu