X

Guvernul a deschis piata fortei de munca pentru cetatenii straini in 2018

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul a stabilit, pentru anul 2018, un contingent de 7. 000 de lucratori străini nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România, în baza avizelor de angajare/detașare, potrivit unei Hotărâri adoptate în ședința de astăzi.

Documentul aprobat de Executiv prevede suplimentarea cu 1.500 de locuri a contingentului pe tipuri de lucrători nou-admişi, față de cel stabilit pentru anul 2017.

Astfel, numărul de lucrători permanenți va crește de la 3.000 la 4.000, iar cel al lucrătorilor detașați de la 700 la 1.200.

Pe lângă lucrătorii permanenți și cei detașați, actul normativ prevede și alte tipuri de angajare/detașare, respectiv:

persoane transferate în cadrul aceleiași companii – 700;

lucrători înalt calificați – 500;

lucrători sezonieri – 400;

lucrători stagiari – 100;

lucrători transfrontalieri – 100.

Decizia de suplimentare a contingentului de lucrători nou admiși a fost luată pentru a preveni situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale, dar și ca urmare a solicitării făcute de Inspectoratul General pentru Imigrări.

Totodată, măsura adoptată de Guvern a ținut cont de datele oferite de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, conform cărora, în perioada ianuarie – august a.c., 58.848 de locuri de muncă au fost declarate de către angajatori, în mod repetat, ca fiind vacante, iar în primele opt luni ale anului 2017, media numărului de locuri de muncă vacante declarate de către angajatori, în mod repetat, a fost de 7.306.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Românii încasează lovitură după lovitură. Bineînțeles că străinii vir fii plătiți mai bine iar romanilor li se vor taia ajutoarele sociale în aplauzele tinerilor frumoși și liberi.

  2. Pai e normal daca ne conduc criminali straini. Toti romanii sunt satui, au de toate si acum ne apucam de facu milostenie neamurilor păgâne, fara Hristos, care se inchina la draci.

  3. Or sa ,,muncească ” precum câinele cu burta la soare, mergeÈ›i în afara sa vedeÈ›i cine face munca de jos, aÈ™a că statul român va trebui să se pregătească sufleteÈ™te pt ajutoare sociale, pt punere masa scoalate masa, în BucureÈ™ti sunt zile in amiaza mare când ai vezi tăind frunză la câini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button