X

Putin și Erdogan ALIAȚI în crearea unui NOU STAT pe harta lumii

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc Recep Tayyip Erdogan au reafirmat vineri, în cursul unei convorbiri telefonice, că doresc să lucreze în favoarea creării unui stat palestinian, a anunţat Kremlinul, la o zi de la votul ONU care condamnă recunoaşterea americană a Ierusalimului drept capitală a Israelului, relatează AFP.

Preşedinţii rus şi turc au ‘confirmat voinţa lor comună de a continua eforturile în vederea unei soluţionări a conflictului israeliano-palestinian pe baza normelor dreptului internaţional şi a realizării dreptului poporului palestinian de a crea un stat independent’, a anunţat Kremlinul într-un comunicat, scrie agerpres.ro.

Din cele 193 de ţări membre ale ONU, 128 au votat în favoarea unei rezoluţii care condamnă decizia americană de a desemna Oraşul Sfânt drept capitală a statului evreu, ce contravine poziţiei tradiţionale americane şi consensului comunităţii internaţionale.

Aliat al SUA, Turcia face parte dintre opozanţii cei mai virulenţi ai deciziei preşedintelui Donald Trump şi a susţinut această rezoluţie ca şi Rusia.

La începutul lunii decembrie, Putin s-a declarat ‘profund preocupat’ după anunţul făcut de Trump, lansând părţilor implicate în conflictul israeliano-palestinian un apel la ‘reţinere’ şi dialog.

Adunarea Generală a ONU a adoptat joi o rezoluţie care solicită Statelor Unite să-şi retragă decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel, notează agenţiile de presă internaţionale. Rezoluţia a fost adoptată cu votul favorabil a 128 de ţări membre, nouă voturi contra şi 35 de abţineri.

La 6 decembrie, preşedintele american Donald Trump a anunţat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel, anunţ ce a marcat o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu. Totodată, Trump a cerut Departamentului de Stat al SUA să înceapă pregătirile pentru a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim. Liderul de la Casa Albă a subliniat că Ierusalimul trebuie să rămână locul sfânt pentru trei religii importante (creştină, mozaică şi musulmană, n.r.) şi că Israelul are dreptul de a-şi decide propria capitală.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. O nelămurire am și eu va rog : de la bisericile pomenitorilor mai am voie sa iau anafura și aghiazma ? Multumesc aștept răspuns

  2. Dragul nostru vrednic parinte suflntesc Theodoros Zisis,

    Cu deosebit respect pentru calitatea Sfintiei Voastre de povatuitor incercat si cu bogata experienta de viata,mai ales in problema nocivului ecumenism care,de fapt vedem cu tristete,i-a supt,in numele “discernamantului” privit din unghi ecumenist si pe multi pomenitori,va rugam,cu sudoare sa faceti posibila propunerea noastra in problema metodei de abordare academica a Sfintei noastre Ortodoxii cu acrivia si iconomia specifice pt evitarea intelegerii denaturate a celor doua laturi de netagaduit.Pe scurt,celor abordeaza numai acrivia,sa i se acorde cinstea cuvenita ca unora ce au autoritatea indiscutabila in Biserica,stiind toti ca se bucura de viata in sfintenie,cu toata opozitia unora,iar cei care aplica iconomia si nu gresesc,pt ca acrivia fara iconomie imbinata cu armonie duc Ortodoxia intr-adevar,pe o panta schismatica,obscura,cu duh sectar ,sa-si inceapa textul ce abordeaza tematica iconomiei cu formulele”punctul meu/nostru de vedere este”,”parerea mea/noastra vizavi de…este”sau “dupa umila mea/noastra parere/opinie s-ar cuveni sa se faca/invete asa”,sau “as/am gasi de cuviinta sa” si”am gasit de cuviinta ca ar fi mai bine asa… pentru ca mi/ni s-ar parea mai binevenit in randul credinciosilor nostri”.In cazul iconomiei sa se evite tonul didactic exponential direct pt ca se creeaza impresia de dogma si il faci pe credinciosul simplu care nu zice ca tine sa se creada un inselat,extremist pt ca saracu’,in simplitatea lui nu cunoaste o pozitie adecvata conjuncturilor de tot felul de azi mai ales in problema ecumenismului din discutie.Sperand ca colectivul dumneavostra format din buni teologi care stapanesc suficient de bine didactica expunerii catehetice si omiletice cu psihologia de impact,avem convingerea ca se vor gasi solutii de expunere a invataturii de credinta in practica ortodoxa ,in conformitate cu metodica sau teoria,cum vreti sa-i spuneti a parerii unanime acceptate/acceptabile.Multumim cu toata dragostea,urandu-va din suflet LA MULTI SI FERICITI ANI DUMNEAVOASTRA SI TEOLOGILOR UCENICI DRAGI.

  3. Nici nu a trecut mult timp, de când președintele Donald Trump a recunoscut capitala Israelului la Ierusalim și s-au și gândit și unii și alții cum să înființeze un nou stat palestinian independent. Au fost înțeleși, toți, de la început, restul este, doar, teatru. Așa că, îi dau dreptate domnului Liviu Dragnea – și NU l-a luat gura pe dinainte – când a spus că ar trebui să ne mutăm ambasada noastră la Ierusalim.

  4. Domnule UNU DIN MOLDOVA ,ca sa va lamuriti,probati agheasma mica “sfintita”de 1 pomenitor care n a bagat substante de conservare in ea si vedeti daca se cloceste.Acesta e un punct forte,sau aduceti indraciti in preajma lor si poate va lamureste acea situatie,imposibil sa nu rasufle de undeva.sau aruncati aghiasma mica “sfintita” de pomenitor peste indracit si observati cu atentie totul.

  5. Domnule UNU DIN MOLDOVA ,ca sa va lamuriti,probati agheasma mica “sfintita”de 1 pomenitor care n a bagat substante de conservare in ea si vedeti daca se cloceste.Acesta e un punct forte,sau aduceti indraciti in preajma lor si poate va lamureste acea situatie,imposibil sa nu rasufle de undeva.sau aruncati aghiasma mica “sfintita” de pomenitor peste indracit si observati cu atentie totul.Acuma nici pomenitorii nu mai sunt acei nevinovati care faceau eforturi ca sa tina calea de mijloc ca sa evite si extrema din stanga si “extrema din dreapta”.

  6. …si Dragnea este tot un mascarici cu ciupilica in cap pentru noua ordine mondiala.

    Asemeni si cei din poza de mai sus.

    Spune mi cu cine te insotesti ca sa ti spun cine esti.

    Omul rosu vrea a stapini iar noi doar ca sclavi a trai !
    Insa din Tara Scitiei va porni adevarata lupta impotriva lupilor in piei de oaie care sunt slugile omului rosu si ” va fi vai de tine om rosu ” AGHATANGHEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button