X

Natural News: Pastila digitală „TURNĂTOARE” aprobată de FDA te va pârî dacă NU îți iei medicamentele

de null

Administrația Alimentelor și Medicamentelor (FDA) americană a aprobat recent o pastilă digitală dotată cu un senzor menit să informeze medicii dacă pacienții lor își iau medicamentele.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Această autorizare federală marchează o tendință în creștere de a adresa problema neaderării la prescripțiile medicamentoase printre pacienți, potrivit unui articol New York Times.

Pastila denumită Abilify MyCite este o versiune modificată a medicamentului Abilify produs de către Otsuka Pharmaceutical ce este utilizat în tratamentul schizofreniei, tulburării bipolare și a depresiei. Este echipată cu un mic dispozitiv de urmărire realizat de către Proteus Digital Health. Noua pastilă depistabilă funcționează prin transmitarea unui mesaj de la senzor la un plasture ce apoi transmite datele unei aplicații mobile ce permite pacienților să-și monitorizeze consumul medicamentelor de pe telefonul mobil.

Pacienții ce sunt de acord să ia pastila pot semna formulare de consimțământ ce permit personalului medical și altor patru persoane incluzând rudele să primească informații în privința datei și orei ingerării medicamentelor. Tehnologia încă nu a fost aprobată pentru pacienții suferind de psihoză indusă de demență.

“FDA sprijină dezvoltarea și utilizarea noii tehnologii și se angajează să colaboreze cu companiile pentru a înțelege cum poate aduce beneficii pacienților și personalului medical”, a declarat Mitchell Mathis din partea Centrului FDA de Evaluare și Cercetare a Medicamentelor.

Un raport din 2014 al Organizației Mondiale a Sănătății a stabilit că până la 50% dintre pacienții ce urmează o rețetă nu își iau medicamentele în mod corespunzător. Psihiatrii consideră că administrarea medicamentelor cu o rată situată între 70-80% este considerată ‘bună’. Experții menționează ca neaderarea costă până la 100 de miliarde de dolari anual din moment ce starea pacienților se agravează nesitând tratamente și spitalizări adiționale.

Aprobarea FDA poate exacerba paranoia pacienților, avertizează experții

Noua aprobare din partea FDA a fost întâmpinată de preocupări etice, în special în cadrul psihiatrilor. Asociația Americană a Psihiatrilor a atras atenția asupra importanței menținerii balanței dintre tratamentul psihiatric și confidențialitatea pacienților. De asemenea, un expert a avertizat că deși noua pastilă poate stimula aderarea medicamentoasă, aceasta poate avea efecte adverse, în principal datorită problemelor ce țin de încredere. Dr. Peter Kramer, psihiatru și autori al “Listening to Prozac” a atenționat că noua tehnologie pare coercitivă deși este în principiu etică.

“Tulburările psihotice sunt adesea caracterizate printr-o formă de paranoia, în multe cazuri atingând proporții delirante, în care pacienții pot avea impresia că forțe exterioare încearcă să-i monitorizeze și să-i controleze, inclusiv prin controlul mental sau corporal sau să le facă rău cumva. Noțiunea să le dăm acestui grup o pastilă ce transmite informații din interiorul corpului către persoanele responsabile de tratamentul lor poate părea o confirmare a celor mai grave cazuri de paranoia”, a declarat dr. Paul Appelbaum, director de drept, etică și psihiatrie la departamentul de psihiatrie a Universității Columbia.

Sursele includ: 

NYTimes.com

DailyMail.co.uk

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button